Mili spoluobcania. Viaceri z nas absolvovali vystavu v Martine. Verim tomu,
ze ste nemali tu moznost ktoru som mal ja, ale snad vam to nieco pozitivne dalo. Ano, vystava bola mala, zrejme aspon pre tych, co sme cestovali do Martina, tak nam to prislo mini. Ked sa to rozrata, tak vystavovane veci boli celkom spickove. Vystavovali tam Poliaci, Nemci, Cesi a Slovaci. Sutaz ME dopadla dobre. Mne sa postastilo, ze som vlastne celu dobu po zhliadnuti vystavy stravil s majstrom Europy tusim v Poecilia latipinna a P. shenops. a vobec celkovo mal asi 6 poharov. Mam ich zdokumentovane, casom ukazem. Okrem toho dlhy cas som stravil s organizatormi sutaze, a ostatnimi, co vam budem hovorit, asi do 3:00 rano. Ak vam to niektorim nieco povie, tak to boli najma Burger, Janecek, Rusko, Vyslouzil, na oficialnostiach Dokoupil. Bavili sme sa o Kotovi, Arnostovi Pergrovi, Hvozdenskom, Agositzovi (tusim) a inych Nemcoch na ktorych si neviem spomenut.
Najviac cien si nesie isty Nemec, aj preto, lebo nesie ich aj kolegom z Nemecka, ktory neboli v sobotu pritomny. Na zaver sa podakoval v lamanom jazyku rusko-cesko-slovensko-anglickom. Bolo to zaujimave a mile spestrenie. Zacal, foneticky: pazalsta, ja chacu nemnozko pagavarit. Boli to snad 50 slov, ale bolo to fajn. Nemecky ani necekol. Pre tych, co tam neboli - dali sa kupit nejake rastliny, nejake ryby, aj vystavne po dohode, takze myslim, ze bolo trochu o co stat.
Este predtym ako som zostal na vystave, tak som sa ja, Gabi a Fero mali moznost oboznamit so spickovym akvaristom, panom Ruskom, ktori sa orientuje na divoke zivorodky, myslim, ze koho to zaujima nemusim viac hovorit, tazko sa odchadzalo, vsak?
Ked to mam zhodnotit, tak som dozvedel strasne strasne vela, niektore veci su az nezverejnitelne, pretoze by mali byt podla mna urcene pre tych ktori maju k tomu naozaj pevny vztah. Ziskal som mnozstvo kontaktov a mnohich som zaujal aj ja, co ma predsa len prekvapilo. Celkom pekne sa to pocuva, ked vam velkochovatel povie, Peter pod sem a pouc ma co to tam plava!
Fotky zverejnim, asi sa viac poponahlam ako obycajne

Vecne by som povedal aspon niektore poznatky: Poecilia reticulata, gupka je najtazsia ryba pre chovatela. Vyberanie, triedenie a obcerstvovanie krvi je najtazsie. Pomerne tazko sa chovaju viedenske mecune. A coockovanie - pridavanie CO2 najma skuseni chovatelia a v tom sa v nimi zhodnem, neuznavame, povazujeme ho skor za komercnu zalezitost a modny trend.
Viem, chapem, ze nie vsetci ste skala

, ze nie vsetci ste mali tu moznost absolvovat a dozvediet sa to co ja, ale aspon vam stoji tato informacia za to, ze koho sa mate drzat, hehe
P.S.: Gabi, ako si napokon dopadla? Mas tie ryby, napis ktore, tie metallicusy a este niektore?