Kornel napísal:Neviem kde si zobrala to s tým preváranim vody.Ja dávam všade len vodu priamo z vodovodu,a potom im prilejem Štart plus.Zatial som nemal ziadne komplikácie,no myslím ze ta Tvoja voda nemá tu správnu teplotu.Pre mrenky je podla mňa najideálnejsia teplota 27st. A počas parenia im ju musím ochladiť o nejaké 3st.Niesom sice odborník,no malo by to fungovať.Skús a daj vediet,
ahoj,no čítala som ,že mrenky potrebujú pre párenie mäkkú vodu,tak polovicu akva som dala pôvodnú a polovicu tú prevarenú(samozrejme ochladenú.)
-netušila som ,že im to môže tak vadiť,len som ich tam preložila na jednu noc,samec bol krásne vyfarbený(papuľu mal červenú)-skôr si myslím,že dostali šok z toho prekladania do menšej nádrže...neviem teda ako sa to robí,ale nedala som tam filter,chcela som až keď tam nájdem ikry,...ale zase v spoločenskom akva na noc filter vypínam,takže nemyslím ,že v tom by bola chyba.
-ešte mám pekný párik neóniek-ale stým experimentovať nebudem.
-prísavníkov,jeden z nich neustále zaliezal do filtra-až na tejto stránke som sa dozvedela,že si tam strážil ikry-a ja som vždy filter vymývala...takže zapichnem tam tú trubku,a myslím,že keď som o tie mrenky prišla ,mohli by sa tam nejaký prísavničkovia aj zadariť.
-ďalej sú tam dániá,platy červené(už odchovávam plôdik-5 kúskov

)
-takže skúsim rozmnožiť tých prísavníčkov bez prekladania v spoločenskej nádrži,platy jednoduchým sposobom...ale keby som mala odvahu skúsila by som aj tie neónky.-nádrž mám,filter tiež...no mám ich strach tam dať,že nastane to ,čo s mrenkami
-inak tá voda bola ochladená samozrejme na izbovú teplotu,mala okolo 24-25 stupňov celz.