Vzduchovací kompresor RENA Air



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Vzduchovací kompresor RENA Air

Odoslaťod lubomir_e » 20 Máj 2010 11:21 am

Ahojte,
mám vzduchovací kompresor RENA Air 200. Tento mi bežal asi 10 mesiacov. Potom bol na 2 roky vypnutý. Po zapnutí po 2 rokoch sa ozval z neho veľký hluk. Kompresor som vypol a rozobral. Na fotke môžete vidieť, že sú tam odlomené dva plastové tenké trny, ktoré sú súčasťou výlisku. Tieto trny majú vymedzovať presnú polohu elektromegnetickej časti (otvorený elektromegnetický obvod).
Z druhej strany je potom tento elektromag. obvod pritláčaný gumou - to nie je na fotke. Na fotke vidno iba kruhový otlačok tej červenej gumy na plechoch elektromag. časti. Podľa mňa stárnutie plastu a elektromagnetické sily boli príliš veľa a odtrhli sa dva tenké trny (sú vpravo na foto). Prítlačná guma to nemá šancu udržať. Čiže celkovo zlý inžiniersky návrh od francúzskych konštruktérov. A ešte na margo TICHÉHO CHODU - výrobca udáva do 30dB na vzdialenosť 1m. Kompresor bol rovnako hlučný ako ktorékoľvek iné od značkových výrobcov. Moje hodnotenie - N E O D P O R Ú Č A M nákup RENA Air kompresorov.
Prílohy
IMAG0121_s_.JPG
lubomir_e
 
Príspevky: 2
Založený: 20 Máj 2010 11:00 am

Reklama

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.