Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 23 Nov 2018 16:29 pm

Ahojte vsetky,

naposledy som tu daval male wifi zasuvky z ciny za nejakych 10e ktore dodnes pouzivam a funguju skvele.
Pokazila sa len jedna ale predajca ochotne vymenil za novu bezplatne co som bol dost prekvapeny.

Kedze som chcel nieco este lepsie a nie za 60+eur ako je to u nas nasiel som tuto predlzovacku ktora funguje cez rovnaku aplikaciu ako Wifi zasuky.

https://www.aliexpress.com/item/WiFi-So ... 4c4dWT1ZWW

Za 22e v akcii mi dnes dosla domov, nainstaloval som ju za cca 3min a hned aj otestoval.
Musim povedat, ze parada. Viem rovnako ako zasuvky ovladat celu predlzovacku, kazdu zasuvku samostatne a spolocne potom 3x USB.

Zatial v teste len jeden den ale uz teraz mam skrinku pekne prehladnu a vsetky potrebne veci zapojene a riadene cez telefon.
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Reklama

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod Assassin » 27 Dec 2018 15:29 pm

Nazdar,
predlzovacka stale funguje ako ma? Presiel uz nejaky cas od kedy ju mas. Si s nou spokojny? Neobjavili sa ziadne muchy?

Vdaka za odpoved .
Ivan
Assassin
 
Príspevky: 7
Založený: 14 Okt 2013 07:40 am

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod Assassin » 27 Dec 2018 16:55 pm

Mam este jeden technicky dotaz.
K tomu aby vypinanie a zapinanie v prednastavenych casoch fungovalo je potrebne aby bol telefon s appkou stale na sieti? Mam na mysli ci nastavenie je ukladane priamo v predlzovacke, alebo impulz na vypnutie/zapnutie musi ist z appky v telefone.
Napriklad telefon sa uplne vybije a vypne/pripadne mi neide Wifi/nemam data v telefone.
Je to blbuvzdorne a aj v tomto pripade bude casovanie fungovat?

Vopred vdaka.
Assassin
 
Príspevky: 7
Založený: 14 Okt 2013 07:40 am

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod Azaza3l » 28 Dec 2018 01:41 am

Bude to fungovať ako sonoff moduly, vo vnútri nejaký nodemcu modul. Inak by to nemalo zmysel, naprogramujes odídeš z mobilom do prace a off? :)
Obrázok používateľa
Azaza3l
 
Príspevky: 262
Obrázky: 10
Založený: 24 Mar 2017 10:26 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod Assassin » 28 Dec 2018 10:41 am

Samozrejme, ze logicky by to tak malo byt, ale vyrobcovia vedia obcas prekvapit.
Matus vies mi este povedat kolko Amperov/Voltov dava USB vystup? na Aliexpresse som to nejako nenasiel. Nie je to nahodou spomenute v navode/prirucke ktoru si mozno mal pribalenu k predlzovacke?

Vdaka.
Assassin
 
Príspevky: 7
Založený: 14 Okt 2013 07:40 am

Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 28 Dec 2018 10:58 am

Predlzovacka funguje stale skvele a som s nou velmi spokojny tak idem objednavat dalsiu.

Vsetko co nastavis sa ulozi do predlzovacky. Nie je potrebne mat pri sebe stale telefon. Ak si doma ovladas to priamo cez domacu wifi siet a ked si mimo tak to ide cez mobilne data cez tvoj ucet na ktory mas zariadenie nalinkovane. Je prakticky jedno kde si. Ja pouzivam telefon len ked idem napr menit vodu v akva tak si cez apku vypnem zasuvku na filter a ohrievac aby som nemusel vytahovat kable z predlzovacky a zapinam si usb zasuvku do ktorej mam pripojene osvetlenie skrinky z vnutra. Je to velmi pohodlne :)

Neviem presne ake maju napatia usb ale skusim pozriet na predlzovacke kedze v manuale to nebolo spomenute a jedine co som videl bolo fast charging co by zasa znamenalo vyssie napatie ako je bezne pri usb nabijackach.

Takze aby som to zhrnul. Ak si raz nastavis casove intervali tak to sa ulozi do predlzovacky a viac nic s telefonom robit nemusis. Telefon sluzi len na prve sparova ie s wifi sietou a nastavenie.


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 01 Feb 2019 18:24 pm

matus.gulan:

na zaklade tvojej recenzie som si kupil tuto vecicku a musim napisat ze je to luxus. Uz ziadne zohybanie a nastavovanie v nepohodlnej polohe, ale pekne z gaucovky Skusal som pouzit aj USB, nabijal som mobil SGS8 a pekne nabijalo cez quickcharge.

Vrele odporucam k akvarku ako nahrada klasickych casovacov. Ak by som pouzil vsetky 4 zasuvky, tak je to lacnejsie ako 4 casovace.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 01 Feb 2019 21:21 pm

matus: zistil som dost neprijemnu vec. Ked nasimulujem vypadok elektriny tym ze vytiahnem predlzovacku do zasuvky a po chvili zapojim spat, predlzovacka nenabehne, musim cez ju cez aplikaciu zapnut. Do jednej zasuvky som zapojil filter a ked nebudem doma a bude vypadok, bol by pruser.. V nastaveniach som nic v suvislosti s tym nenasiel. Tebe sa tiez takto chova?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 01 Feb 2019 23:14 pm

Co viem takto sa chovaju vsetky wifi zasuvky aspon co som cital aj po roznych forach. Ja som mal zatial vypadok ele. len raz ale kedze som prihlaseny na stranke poskytovatela ele. energie, dostavam o planovanom vypadku emailovu notifikaciu vopred.

Doma mi elek. sama odseba este nevypadla kedze mame vsetko cez chranicky rozdelene na rozne okruhy.

Co ma napada je,ze by sa to mohlo dat osetrit cez IFTTT, nalinkujes zariadenie na IFTTT stranku a vytvoris si tam nieco ako ulohu ktora sa ma vykonat v pripade ak nieco.

Taktosom mal niekedy nastavenu Alexu od amazonu aby napr poslala nakupny zoznam ked jej poviem to a to...dalsia moznost by bola skusit napisat vyrobcovi apky ci je mozne nastavit notifikaciu v pripade vypnutia a znovu nabehnutia predlzovacky. Ono ta apka obsluhuje kopec zariadeni nielen tuto zasuvku.



Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod INRP » 02 Feb 2019 02:33 am

Začal som používať sonoff namiesto xiaomi aqara a v nastaveniach mam položku stav zásuvky po reštarte napájania :zapnúť, vypnúť, udržiavať.
INRP
 
Príspevky: 69
Obrázky: 18
Založený: 05 Feb 2016 16:38 pm

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 02 Feb 2019 02:41 am

Tak ale to je modul do zastrcky alebo predlzovacky. Problem je ten,ze ak mas viac veci ktore chces ovladat bezdrotovo alebo mat viac casovacov tak musis mat tychto modulov niekolko a potom aj mega predlzovacku lebo v 90% pripadoch ti nevojdu vedla seba do predlzovacky.

Mne islo o minimalizovanie zariadeni ktore sa mozu pokazit. Skusim napisat vyrobcovi apky ci sa na to vie pozriet.



Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 02 Feb 2019 08:08 am

matus, ja uz som napisal vyrobcovi, ale napis aj ty. Este skusim ten dalsi sposob, ktory si spominal

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 02 Feb 2019 08:46 am

priznam sa prvotne nadsenie vystriedalo sklamanie. Toto je pre mna zasadna vec. Absolutne ma nenapadlo, ze to mohlo takto fungovat. Neplanovane kratkodobe vypadky mavame z casu na cas a takto sa neviem spolahnut ze vecicky co mam pripojene budu fungovat. Vypadok moze byt aj v noci, takze notifikacia velmi problem nevyriesi. Mam zabezpecovacku ktore mi oznamuje vypadky, ale ako hovorim, nie vzde som pri mobile.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 02 Feb 2019 12:33 pm

Este ma napada ak by si si v apke nastavi casovy rezim ale len na zapnutie. Dajme tomu nastavis kazdu hodinu aby sa zapol.

To by mohlo pri vypadku spustit filter v stanovenej hodine znova. Vyskusaj to a daj vediet.


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 02 Feb 2019 12:57 pm

dik vyskusam.

Pisal som feedback v aplikacii, ale mi odporucaju napisat na vyrobcu. Myslel som, ze su nejak prepojeni

If electricity sometime has outage after that when elektricity start working my wifi smart socket is still switch off. I have to switch on it manualy via application. This is problem because when I will be out, I wouldnt know about outage and my devices will be still off. Can you help me?

odpoved

Hi dear, the state of the device when there is a blackout depends on the manufacturer of the product.it's recommended that you also give a feedback to the manufacturer of the product. thanks for your support.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 02 Feb 2019 13:25 pm

matus:

funguje to s tym casovacom, super napad Nastavim to na kazdu hodinu ako si pisal. Ale aj tak napisem vyrobcovi, aby to nejak doriesil

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 02 Feb 2019 21:40 pm

Tak super, obcas mam aj dobre napady :D inac predlzovacka je tak super ze objednavam dalsiu. Zboznujem si zapinat Osvetlenie v skrinke cez USB.

Skoda, ze niesu aj viac zasuvkove verzie zatial.

Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 03 Feb 2019 14:36 pm

matus: ano na to zapinanie a vypinanie si clovek lahko zvykne.

Nedari sa mi zistit kontakt na vyrobcu. Z aliexpress som vycital ze je to znacka dodocool, ale na ich stranke som tento typ predlzovacky nevidel. Ty nemas nejake info?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod HRR » 03 Feb 2019 15:21 pm

Dobrý deň,

nedá mi nezareagovať na príspevky mojich kolegov akvaristov uvedené vyššie. Podľa mňa je tento predlžovací prívod nebezpečný výrobok, ktorý môže za určitých okolností poškodiť zdravie alebo spôsobiť smrť jeho užívateľovi. Nie je vôbec určený pre použitie na našom území a pokiaľ mi je známe tak ani v susedných Čechách. Zásadná vec ktorá mu chýba a ktorá ho okamžite diskvalifikuje je chýbajúci ochranný kolík. Môže sa použiť napríklad v Nemecku, ale určite nie u nás. Doporučujem nekupovať
Obrázok používateľa
HRR
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 25 Aug 2004 16:37 pm
Bydlisko: Bánovce nad Bebravou

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 03 Feb 2019 16:08 pm

HRR:

dik za upozornenie. Nie som elektrikar, mozes to trochu viac rozviest? Vysvetli mi rozdiel medzi pouzivanim v Nemecku a u nas. Kedy by mohlo dojst eventuelne k urazu?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod snajprik » 03 Feb 2019 17:36 pm

Hrr to by ma zaujímalo na čo ti je ochranný kolík? Veď ani jeden spotrebič v akváriu ho nemá. Ohrievač dvoj kábel, filter dvoj kábel, svetlo dvoj kábel, akvárium nemáš nijako uzemnene aspoň ja.
Ešte som nevidel prúdový chránič pre akvárium. Netvrdím že to nie je nebezpečne, ale ta predlžovačka s kolíkom, alebo bez na to vplyv nemá.
I ja si myslím že ta predlžovačka je sprostosť, za 8€ sa da kúpiť digitálny časovač s pamäťou proti výpadku prúdu, a ako som ho pred rokom nastavil tak beží dodnes, nejaké diaľkove je pitomosť, raz nastavíš a nestaráš sa. Filter beží nonstop, ohrievač ma termostat, jedine čo potrebuje časovač je svetlo.
Obrázok používateľa
snajprik
 
Príspevky: 1038
Obrázky: 52
Založený: 10 Jan 2016 15:23 pm

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod marko65 » 03 Feb 2019 18:14 pm

Snajprik:

vsetci funguju na casovach ci uz mechanickom alebo digitalnom. Ja toto beriem ako taku vychytavku. Dva casovace ako pises by stali 16 EUR. Toto stalo 22. Predlzovacka plni tu istu funkciu ako casovac, len je to pohodlnejsie. Tiez si nieco nastavis a mas to tam ulozene.

Sent from my SM-G950F using Tapatalk
marko65
 
Príspevky: 210
Obrázky: 10
Založený: 13 Mar 2007 10:28 am
Bydlisko: Bernolákovo

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod Azaza3l » 03 Feb 2019 20:30 pm

Čo tak pozerám, asi všetky koncovky na spotrebicoch sú v dnešnej dobe kompatibilné s tým prevedením ako má tá predlžovacka. Ale to že ostane vypnutá po vypadku el. je fail. A nie malý.
Obrázok používateľa
Azaza3l
 
Príspevky: 262
Obrázky: 10
Založený: 24 Mar 2017 10:26 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Wifi predlzovacka z Ciny - 22e recenzia

Odoslaťod matus.galan » 04 Feb 2019 00:30 am

Bav me sa o tom,ze mame doma elektriku tak urobenu,ze sa nemusim bat pripadneho skratu. Neviem ako u Vas ale u mna je komplet elektrika rozdelena na sekcie, nepretazena a vsetko cez chranicky ktore cvaknu vzdy ked treba. Ta zastrka je uplne v poriadku a nevidim v nej ziaden problem.

Napr taka inteligentny zasuvkovy modul od Sonoff ma kolik na strane zastrkavania do zasuvky ale na opacne strane kde pripajas nejake zariadenie ho uz nema.

Mne to vyhovuje preto lebo ak potrebujem pripojit napr dve svetla a skimmer, potrebujem 3x casovace. Kedze tie nase spinacie hodiny su jedna velka krabica tak na to aby si ich mal na jednej predlzovacke potrebujes aspon 6x zasuvkovu predlzovacku lebo ich vedla seba nedas a tym padom kazdy casovac zaberie dalsiu zasuvku v predlzovacke.

Apropo wifi predlzovacky alebo inteligentne predlzovacky uz idu bezne do predaja a ich cena uz nieje ako niekedy 100+eur. Tu nejde tak o cenu ale o to,ze na svk nebola k dostaniu predlzovacka s moznostou casovania za normalnu cenu a tie co som mal, co boli made in EU boli totalny brak (piskanie, bzucanie atd..)a to som ich skusil niekolko a priznali to aj predajcovia,ze niesu OK, nehovoriac o tom, ze vacsina sa programuje cez usb alebo lan a tie wifi stoja ine love. Takze len tolko k tomu.

A aby som to uzavrel, vsetko co dnes kupujeme je made in china a je uplne bezna prax, ze rovnaky produkt bude zajtra v ponuke v nasich obchodoch pod uplne inou znackou. Jednoducho sa kupi produkt ale znacka bude europska uz s certifikaciou a povoleniami na predaj...ak bude potrebovat doma napajat chladnicku, ruru a podobne, urcite nebudem pouzivat predlzovacku cinsku a ani zoadnu inu. Zariadenia pre akva maju nizku spotrebu a nevidim dovod pokial je vsetko origo aby malo dojst ku skratu.

Ako som pisal, automaticke zapnutie po vypadku ele. energie nema vacsina takychto zariadeni, to plati aj pre tie ktore su predavane bezne u nas, maju certifikaciu a podobne, plati to pre predlzovacky a aj zasuvkove moduli.

Hawk


Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk
Obrázok používateľa
matus.galan
 
Príspevky: 2023
Obrázky: 3
Založený: 02 Feb 2015 19:59 pm
Bydlisko: KE

Ďalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.