Zdravim rozhodol som sa zaloziť si miničko, povodny zamer bolo vytvorit nieco v style ADA, ale od tejto idilky som upustil, dominantou je mohutny koren, aj trosku predimenzovany, no jedna sa o akva primarne urcene do buducna pre krevetky, preto som zvoli taky.
Po asi troch mesiacoch chystania a studovania, tu na fore aj inde, za pomoci rad inych uzivatelov, ale predovsetkym od uzivatela CHNURO, ktoremu chcem podakovat za vsetky doterajsie rady, napady a pripomienky, budem zaciatkom jula zakladat tuto nadrz.
Skor nez tak urobim chcem sa s vami na zaciatok podelit o moje vybavenie a plany.
Rozmery: 30x30x35 (dšv) - 31,5L, nadrz DIY...
Dno: Substral osmocote ako zdroj makroprvkov cca 25g, JBL aquabasis+ 1-2cm,kremicity cierny piesok + jbl sansibar black 4-5cm
Dekoracia: Driftwood + par nazbieranych kamenov(nie vapencove

FIltracia: povodne mal byt EHEIM 2041, zial som nakoniec kupil HAGEN aquaclear 30
Osvetlenie: Blau mini PL light 18W
Hnojenie: na zaklade velmi dobrych vysledkov a odporucani tu na fore bude TPN, a potom sa uvidi

CO2: povodne mal byt burciak, ale na podnet prispevkov tu na fore som od toho upustil cize bude tibi, ked zozeniem. Zatial aspon to EC, aj ked to nieje uplna nahrada za CO2
Flora: anubias var. nana, jawa moss,eleocharis pussila/parvula, nieco plavajuce na papkanie prebytocneho dusika (pistia, alebo limnobium, uvidim co zozeniem) mozno HM, na HC sa necitim ...ine uvidim podla hardscape, do konca tyzdna dam vediet presne. V nedelu na burze kupim floru a pustim sa do zakladania.
Fauna: ma cas

Ohrev: ziadny, v jeseni asi dokupim...
Okrem toho mam kupene aj testy na vodu, tak po zalozeni postnem

Daky extra aquascape nebude, kvoli velkemu korenu

Temu som zalozil skor, ze ak by ste mali dake rady ci pripomienky este, skor nez zalozim akva, aby som predisiel pripadnym chybam.
KAZDU RADU CI PRIPOMIENKU RAD PRIJMEM A AK TO BUDE V MOJICH SILACH RAD JU ZREALIZUJEM
Drzte palce

K tomu par foto, aby ste nepovedali

Technika

Akva so svetlom

Koren, takto bude(predny pohlad)

Pravy pohlad

predny pohlad, hadam bude ten koren raj pre krevetky