rad by som sa podelil s mojim pokusom, zatial sa nemam moc cim chvalit, skor by som prijal radu dve, ako situaciu kus zlepsit.

Vychodiska:
60l, bezi asi 1 a stvrt roka.
substrat je z Aquatic Nature DEKOLINE NERO; pod tym dno... nepamatam si ake

filter: jbl e701 cristalprofi
svetlo: chihiros 27W A451 (na 60% vykonu @7hod) + dyi 3.6m cca 40W (nejdu naplno, skor take tonovanie rano na zlto, a vecer do modra)
co2 z flase, vypinanie na noc, skusam menit podla dropcheckeru, difuzer do vodu. mam objednany reaktor.
ohrev ignorujte, je vypnuty, pojde von. teplota sa drzi okolo 26°C.
udrzba: cistenie dna, vymena 30% vody kazdy vikend (alebo kazde 2, podla stavu)
hnojenie: npk podla testov (F, P) raz za tyzden.
Ryby: 8x tetra medena
Rastliny: (toto asi budete lepsie vediet vy, nasadil som vselico, nieco prezilo, ine menej)
Micranthemum callitrichoides 'Cuba'
Anubiasy
Cryptocoryne wendtii Tropica a aj nejake ine
Alternanthera Splendida
Echinodorus Jan Harbich
blyxa japonica
Lilaeopsis mauritiana
Lobelia cardinalis small form
Utricularia graminifolia
Chemizmus: (proscan jbl) neviem nakolko su tieto cisla spolahlive, spravim este par pokusov v nasledujucich dnoch.
NO3:30mg/l - 40 mg/l
NO2:0mg/l
GH:20°d
KH:10°d
pH:7.6
CL2:0mg/l
CO2:20mg/l
NH3/NH4:0mg/l
P:< 0.2 podla rataja

Fe:cca 0.2 podla rataja

No a potom som pestoval riasu stetinkatu (cervenu, ruduchu, ci kiu mordu), zelene vlaknite, a potom vselijake sinice a zelene povlaky. podla fotky vidite co tam je teraz.
Problemy ktore vidim ja a velmi by som ocenil, ak by mi niekto ucelene poradil, ci dobre rozmyslam, alebo cele zle..
1. stagnujuce rastliny, prevladajuce riasy, ci uz v minulosti cervena alebo teraz zelena.
2. davkovanie CO2 - podla dropcheckeru, ak mam CO2 na urovni, nedosiahol som presytenie pri sucasnom davkovani, ale rano klesnu hodnoty na nedostatocne. ryby sa po celom dni s CO2 zacnu zdrziavat na hladine. po vypnuti co2 sa daju do normalu. fotka je robena pocas vymeny vody.
Naplanovane zmeny/riesenia :
pridavanie osmotickej vody na znizenie GH.
co2 reaktor, pustanie non stop, mensie davky.