K tomu grafu - autorka nezapomněla nic uvést, 10 je opravdu 10. Pokud množství celkového dusíku stoupá, tak jak je to v grafu, tak to ani jinak být nemůžefero2 napísal:Stačí si porovnať graf z článku-formy dusíku pri zabiehaní akvária(pozn.autorka zrejmä zabudla uviesť,že k hodnote NO2 v grafe treba pridať desatinnú čiarku tj.10-v skutoč.1)
Naměřené výsledky nezpochybňujufero2 napísal:Cyklus NO2 sa pri použití "tamtoho" skráti zhrba o7dní(čo je zanedbateľné-počkáme),pri kulminačnom vrchole 0,2-0,4mg/l (kasicky 0,6-1).
Zaujímavý je ale vývoj NO3.Do 3-4týžňa do 10mg/l,potom dlhodobo 0.(klasicky viď.graf)
Ďaľšia výrazná zmena PO4 3-. Bez 2-5, z 0,046-0,14mg/l.
Ahafero2 napísal:Musím ale upozorniť,že všetky uvedené merania som robil v morských akváriách pri t.25C,pH 8-8,2.
Giftzahn napísal:hmm, njn rozhodne netradiscny koncept ... ale moj osobny nazor je ze taketo nieco by som nerobil ... napusti akva vodou s vodovou a daj mu aspon 4 tyzdne cas na zabehnutie ... tak ako sa slusi a patri ....
martin_s napísal:O tom ci "startovacie bakterie" naozaj funguju tu bolo niekolko diskusii bez jednoznacneho zaveru.
Tu je vidiet ze nejake bakterie v tych "zazracnych vodickach" su, ale neskusal som ci su naozaj zive.
Podla mna ucinnejsie je pouzit vodu zo zabehnuteho akvaria. U vody z jazierka by som sa skor obaval zavlecenia nejakych chorob, ale nepovazoval by som ju za nepouzitelnu.
martin_s napísal:Len ta UV-C lampa ti vyzabija aj tie bakterie ktore su ziaduce a ktore by si chcel tou vodou dodat aby si urychlil zabeh, cize efekt skor nulovy ak nie dokonca negativny (rozklad uhynutych bakterii)...
robo79 napísal:Giftzahn napísal:hmm, njn rozhodne netradiscny koncept ... ale moj osobny nazor je ze taketo nieco by som nerobil ... napusti akva vodou s vodovou a daj mu aspon 4 tyzdne cas na zabehnutie ... tak ako sa slusi a patri ....
Dik za radu. A nejake startovacie bakterie tam mozem supnut? Ci je to zbytocne?
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.