popis:
Zalozil som presne pred 15 dnami 250L akva (100x50x50). Strk bol preprany a nebolo pouzite stare dno. Filtracia je Auael Circulator 650 (max 650l/h) pusteny na plno cez rozstrekovaciu rampu pod hladinou nasadeny na kocke "biomolitanu" od Atmanu (cca 30 cm vyska, je to najvacsie co Atman ma), 2 vzduchovacie kamene na premiesavanie vody. Do vody som pridal len asi 6 ml Sera Nitrivec (ostal mi a bol este v dobe pouzitelnosti, tak som ho dal, ved snad neuskodi...) Svietim cca 10 h denne a to trubicami T5 v celkovom vykone asi 60W (zatial. Je tam rezerva este cca 20W - stvrta trubica). Teplota vody 25 - 26 stupnov (drzi ju ohrievac s termostatom).
Rastliny: cryptocoryne, Valisneria gigantea a spiralis, Anubias b. Nana, Echinodorus tenelus.
Teraz ta pointa:
7. den po zalozeni bolo NO2 na 0,2. Teraz uz cca 3 dni je na 0! NO3 som nemeral (nemam test), ale predpokladam, ze bude male, lebo tam mam aj nejake pistie a tie len tak zivoria.
Je mozne ze by sa nejakym sposobom urychlil nabeh akvaria o cca polovicu? Cakal som, ze o tomto case bude este len kulminovat NO2 a ryby bude realne zacat vpustat az po cca 4 tyzdnoch a viac.
Je mozne ze by sa cely proces urychlil??? (Aj ked mi nie je jasne ako.)
Mate niekto podobnu skusenost?
Zacinam byt v pokuseni tam dat zopar Black Moll aby som videl co sa bude diat....
Skuste vyjadrit vas nazor na tuto situaciu? Co si mam o tom mysliet?
Cenim si kazdy postreh.
Dakujem.