Viditeľné zlepšenie oproti začiatku

fialová machová pvc guľa bola pekná dominanta.
Z tej minulej témy:
Ohriata voda sa nerozmiestni sama po celom akváriu,lebo je ohrev na spodku vodorovne ale potrebuje cirkuláciu.Skôr ako ohrievač je lepšie preložiť filter na bočnú stranu.
Ja by som si určite nešpatil výzor ohrievačom na ležato ale dal ho klasika zvisle pri filtri.Aj keď časom prerastú rastliny zadnú stenu ešte viac získava zvislý ohrievač pri filtri na účinnosti.Vodorovne/šikmo by som ho dával len v prípade núdze a to väčšej dlžky ohrievača oproti výške hladiny.Ak sa dodrží minimálna hranica ponoru je to v poriadku a u týchto lacných setových poľských zariadení preventívne možno aj bezpečnejšie.
Hoci(dúfam) je celoponorný,nie je nutnosť ho ponárať celý.
V neposlednom rade bez znalosti typu ohrievača je nevhodné napísať,že ponor ho celý,aj keď je pravdepodobné,že set má celoponorný.
Takže v tom akváriu nie je zle ohrievač ale smer výtoku z filtra.Väčšinou filtruje ½ objemu akvária a časť okolo Microsoria je hluché miesto.Nemá to až taký význam teraz ako v cočkovanom a hnojenom akváriu,no je lepšie ak sa teplejšia a hlavne okysličená voda dostanú všade.
Filter ak nemá nástavbovú časť tej krátkej rampy,tak bude lepší na bočnej stene akvária alebo nastaviť výtok smerujúci čo najviac do stredu hladiny,aby voda z výtoku čo najviac kolovala od jedného boku nádrže k protiľahlému.Keby bol na novom filtri príliš silný výtok a narába s rastlinami,môžeš ešte napchať do vnútra molitanu čo vojde.
Teplomer máš?Ak tam bol pásik na sklo sa nepočíta,chce to vodný teplomer.
Nejaká čierna tapeta zlepší vzhľad a zakryje káble.
Mnoho ľudí si to neuvedomuje ale treba mať viac druhov krmiva.Jednodruhová strava narobí časom zdravotné problémy a budeš hľadať dôvody.Ide kúpiť vločky i v obchode za 1€,takému šetreniu sa vyhni.Tetra,Sera,Tropical je kvalita.
Ryby sú,tak tam je zbytočne mudrovať,ale do budúcna po skorigovaní počtov(ak sa to bude dať pri gupkách,platách) by som osadil niečo na spodok (Pancierníček malý) na čistenie dna.Do štrku bude veĺa zapadať,z toho dôvodu bolo ideálne 1-3mm.
Nesnaž sa tam mať viac rýb ako teraz,lebo si ho nikdy neužiješ v kľude,vždy bude niečo následkom prerybnenia,prekrmenia a bohatšou tvorbou výkalov živorodiek.
Jediná výhoda,že nahnoja rastlinám dostatočne

Ešte dôsledkom zábehu môže uhynúť niečo.Nič nedokupuj

Ak sa začnú rozmnožovať,čo s nimi?
Trebalo by urobiť nápravu s Bojovnicou v tom 5l akváriu.