michellebebe napísal:Pomaly mi odchádzajú kryptokoryny. Viem že je menej živín vo vode lebo tak veľmi nehnojím, ale dala som tabletové hnojivo do štrku, tak to by im malo stačiť, nie? Dávala som ho cca pred 2-3 týždňami, ale stále prichádzajú o ďalšie listy. K. wendtii tropica má už len pár listov. A tak neviem či tablety ešte nezačali účinkovať, alebo proste nestačia. Použila som Dennerle depoonit nutri balls. A dala som ku každej kryptokoryne.
Klid. Kryptokoryny zareagovaly na prudkou změnu. Něco jsi udělala jinak, než do té doby. Mohla jsi vyměnit větší množství vody, moc silně přihnojit, jinak, než do té doby (žeby právě to tabletové hnojivo?), nová chemie, atd.
S Amosem ti neporadim, ale s kryptokorynami ano: STABILITA. Pozoruj. Rozpadlo se moc listů? Vyber je a vyměň 20-25% vody. Pokračuje rozpad další den? Vyber je a vyměň 15% vody. Vyměňuj 10-15% klidně obden, když to bude třeba a vybírej rozpadlé listy.
Nedávno jsem zažil v 250l a celou dobu dokumentoval. Trvalo něco přes měsíc, než jsem se z toho dostal a všechny své zásahy zaznamenával v deníku
https://rybicky.net/nadrze/24568-akvari ... vnim-stoleJeště dnes jsem jeden list vytáhl.
Jen trpělivá práce, malé zásahy, klid a víra, že bude líp. U kryptokoryn to funguje.