michellebebe napísal:Takže čo som pochopila vaše návrhy, tak:
vykašlať sa na CO2 a zložité hnojenie, nedať blyxu a možno ani vallisneriu asiaticu a miesto toho nejaké iné nenáročné rastlinky.
no nie navždy,vykresaj sa postupne na to,čo si si vyčítala a stanovila,ak budeš pociťovať potrebu ísť vyššie,tak choď,EI,CO2 náročné rastliny,ryby áno,nie je problém zo zabehnutého rastlinného akvária postupne meniť rastlinné druhy za náročnejšie a prispôsobovať im podmienky ako opačne,nakúpiš,nebude sa dariť z hociakého dôvodu a ?
Ešte čo si čítala veľa nie je ,aj keď myslíš,že je

napr.2kg CO2 bombu pri metóde EI minieš ani možno mesiac ale akvárium vyžaduje stabilné pH počas svietenia s dostatočným nasýtením vody rozpusteným plynom a už by si potrebovala ďalšiu bombu minimálne takú istú na výmenu a v plničke s takými častými návštevami si už budeš s chlapmi tykať
Blyxu za Sagitaria subulata,Valisneriu spiralis netreba sa hrnúť hneď do CO2,hnojenia,silného svetla-uvidíš ako sa bude dariť,živiny majú v dne,po pár mesiacoch kúpiš zopár toboliek osmocote alebo iných výživových tabliet,vymeníš rastliny,čo nebudú rásť a skúsiš niečo iné.Časom si nájdeš svoje druhy,ktoré si obľubiš a ostaneš pri nich.Zarastené akvárium dosiahneš aj bez EI,len sa trošku viac narobíš
michellebebe napísal:Testy JBL nie sú pásikové. Testovacie pásiky som nevolila práve kvôli ich nepresnosti.
ja poviem paráda,ale či budú využité

aspoň Ťa to bude posúvať dopredu,aby boli.
Pri Bojovnici a tých rastlinách testovanie asi netreba,prvýkrát pre zistenie základných údajov vstupnej vody a potom budú stáť v krabici a to si zaplatila statočne za všetky.
michellebebe napísal:A nad karanténnym akva som rozmýšľala, v prípade potreby. Ale nedalo by sa kar. akva zabehnúť a ak by som ho nakoniec nepotrebovala (za prípadu že by bojovnice spolu vychádzali) mohla by som ho len vypustiť, rastlinky dať do toho 120l akva a odložiť? A vytiahla by som ho ak by som ho z nejakého dôvodu potrebovala.
ak by sa stalo,čo opisoval Jirko s okusovaním plutiev(ja myslím,že nie pri zarastení a dostatočnom počte samíc)tak to nebude karanténna nádrž ale plnohodnotné akvárium.
V prípade núdze(pleseň,krupička apod.) ak máš niečo menšie len naleješ vodu z hlavného akvária,hodíš lianu Ceratophyla a dočasne niekoľko dní vydrží.Alebo preventívne pri kúpe nových rybiek s možnosťou zavlečenia niečoho do akvária.