Veľmi rada a veľmi často čítam príspevky na fórach o akvaristike, učím sa, a pomaly si robím ambície do blízkej budúcnosti. Do predmetu som slovo akvaristka dala do uvodzoviek, lebo ešte ani zďaleka sa nemôžem k tomuto označeniu ani priblížiť. Môj záujem o rybky vznikol po kúpe akéhosi čuda, zvaného Biorb Oase - keď som pred Vianocami zháňala akvárium pre 8 ročnú dcérku, ktorá túžila po domácich miláčikoch do detskej izby. Žiaľ, spravila som chybu, a kúpu som realizovala zbrklo, bez predošlom študovaní, čo rybky potrebujú, ako sa správajú - a teda som si hlúpo myslela, že keď je niečo prezentované a predávané ako vychytávka v obchode so zvieratami, tak to bude pre zvieratá to najlepšie. Veľmi skoro som však pochopila, že umelé rastliny a dekorácie sú zlo, ktoré do akvária, v ktorom sú živé tvory nepatrí, tak som akvárko podrobila prerábke, a teraz je tam relatívne bezpečne pre naše rybky. Ale určite im tam nie je pohodlne, a kedže čoraz viac túžim po tom, aby som dosiahla aspoň polovinu úspechu ako mnohí tu z vás, chcem sa vo februári pustiť do veľkého - 240 l akvárka a verím, že aj s vašou pomocou sa mi to podarí. Dúfam, že už koncom marca sa naše rybky budú môcť sťahovať, a celý super Biorb prenechám možno nejakým okrasným slimákom.
Snáď možno zopár fotiek tej vychytávky, aj keď sa nieje čím chváliť - ale rybky sú krásne