Ako zaciatocnik som sa rozhodol zalozit si akvarium. Vzhladom na priestor a pripomienky zeny som sa rozhodol pre 20l krevetkarium( uvedomujem si ze cim mensie tym horsie/nestabilnejsie ale takto to zivot zariadil

Zalozene : 23.10.2020
Rastlinky : Hydrophila polysperma
Microsorum pteropus
Sagittaria subulata
Substrat : Japanese Soil
Filter : Dennerle nano eck ( zapnuty non-stop, nizky prietok ( cital som ze cierna riada ma rada pohyb vody)
Svetlo: Aquael Leddy plant 6w
Svietenie : 5-6 H denne (9-12/18-21)
Ohrievac : nemam , teplota v izbe 22-23 stupnov / tak isto teplomer v akvarku.
Po zalozeni aplikovane Seschem Prime / Stability
25.10. - vsimol som si stetinkatu riasu na Annubiase co som dostal gratis ku korenu ( dakujem pekne

-tak isto hneda riasa na rastlinach
26.10 - vymena vody 5-6 litrov (odstata z kohutika , nadavkovany prime + stability ), zredukoval som mach a to ze hodne
29.10 - vymena vody 5-6 litrov
- riasa hneda sa rozrasta , je uz na vsetkych rastlinach a zacina pomaly aj na skle
-doplnil som rastlinku Heteranthera zosterifolia do zadne casti asi 3 stonky ( kedze som sa docital viac rastlin , menej rias)
- zakupeny Seachem Flourish - ale nedavkujem, zatial to skusim nechat len na vymeny vody , uz teraz 5-6L kazdy druhy den.
Plan osadenstva: ak to vobec akvarko dotiahne do 3-4 tyzdna plan su krevetky a slimaky. Rozmyslal som povodne aj o par rybkach ale nebudem to silit vzhladom na velkost akvaria.