davno som neaktualizoval ...takže pokračujem vo výpočte udalostí mojho prvého (teda synovho prvého) akva:
9.2. založene akvarko tzn. štrk,rastlinky, koreň, pod rastliky tabletky a 50ml Biofilter Dajana
Day 2: doplnený štrk, voda stále čistá, i ked nie kryštálovo ako včera
Day 3: voda čistá, utekám kupiť testovacích 7 gubiek, pribalili aj 2ks prísavník a 1 ks bojovnice
Day 4: všetko O.K. utekám kúpiť tetry neonky 12ks a pribalil som 2 ks labea, poobede stav: -1 gubka

Day 5: +úkryt z kameňov, rybky vypadajú O.K., všetky papajú, bojovnica menej, tetry už kludnejšie, počet: full house
Day 6: kúpený tester 3v1: pH - 8, KH 15+ mozno viac , GH 14+ snáď nie viac
Day 7: mŕtvy prísavník

- nehoda, pripučený magn.škrabkou o filter
Day 8:(16.2.) - výmena 10L vody za vodu z lehoty p.Vtáčnikom - plán meniť vodu za dovezenú (Poruba, Lehota, Šútovce)
Day 9:už druhá Gubka zdecimovaný chvost - podozrivé Labeo alebo Betta

Day 10:(18.12.) - výmena 30L vody makšej kyslejšej, doliate 25 ml Biofilter od Dajana, Gubky a Labea darované známemu, varím koreň z potoka donesený, dokúpené 2+1Platy červené, 2 ks Pancierniček nanus
Day 11: dokúpené 1 ks samička Betty, 5+5 Neonka čierna, 2+1 Molly žltá

1 prísavník gold
Day 18: žiadny úhyn, voda čistá , rastliny stagnujú, spozoroval som asi nástup riasy, foto v profile, stav rybiciek 2prís+2panc,terty neonove 12, neonky čierne 10, 2 bojovnice, 4 platy, 2 moly, v akvu koreň z potoka zo zahrady asi od 20.2., foto v profile, zacal som prikvapkávať CO2 vo forme sýtenej vody do AQ cca 2 deci počas svietenia