ďalej čítajte iba tý čo máte čas, aby som neotravoval tých čo ho nemajú ....
kedysi som mal akvarko asi cca 3x ako chlapec , vždy tak nejak nejakou dobu možno 2 roky, možno víc ...
teraz mám 3ročného syna a miesto v dome

tak som sa rozhodol založit akvarko, nech máme doma prírodu, som aj dlhoročný rybár takže tak .. teraz k veci ...
kupil som Juwal Rio 125 a že idem na to ...
a potom to začalo

veď vždy som akvo založil alebo vyčistil, všetko tam fukol a bolo hotovo, nikdy nepamatám problém ...
takže po naštudovaní som zvolil kompromis:
9.2. založene akvarko (fotky pripojím ked zistím ako

10.2. doplnený štrk, voda stále čistá, i ked nie kryštálovo ako včera
11.2. voda čistá, utekám kupiť testovacích 7 gubiek, pribalili aj 2ks prísavník a 1 ks bojovnice
12.2. všetko O.K. utekám kúpiť tetry neonky 12ks a pribalil som 2 ks labea, poobede stav: -1 gubka

(fotky pripojím ked zistím ako

a teraz postrehy:
1.zdá sa mi moc silný prúd Bioflow 3 na taketo akvo, výfuk som nedokázal prijatelne nastavit, tak som zobral pilník a troska osekal vrtulu, zdá sa to lepsie

2. neplánujem každý týždeň kupovať rozne filtračné vložky ani hnojivá, nikdy som to nerobil, iba krmivo, resp.liečivo
3.čítam tu o Labeu - mal som asi skor čítat ako kupovat

4. tie tetry dnes boli dost v šoku, ked som ich vypustil, asi najhorsie vypadaju zo všetkych ryb
5. svetlo - kupil som vychvalenu sadu Juwal, a traz tu citam o vselijakých reflektoroch a výkonoch 100W na taketo akvo... podla mna tam dali nemčury dostatočný výkon, však ak by bolo treba viac, dali by viac, nie?
p.s. som chorý, dnes nejdem sobotovať, ak odpíšete, odpíšem aj ja

p.s.2: je to moj prvý príspevok