kewin357357 napísal:heh

no nevravim ze zrovna taky substrat by som chcel ale nieco na ten sposob:)
a ta udrzba: no teraz to neni moc narocne na udrzbu lebo nemam rastliny,ale tak filter vycistim tak raz za dva tyzdne,vycistenie machu zo skiel,vycistenie korena,kamenov,pozbieranie kalu z dna..tak cca raz za 3 mesiace,niekedy premijem strk max 2 x do roka. viem ze to sa nema az tak casto
v rastlinach sa vobec nevyznam co sa tyka nazvu ale skusil som asi 6 druhou.te stitky uz neviem kde mam s rastlin. ale pouzival som aj hnojive gulicky do korenou,nejaku vodicku tekutu ako hnojivo ale aj tak nic,najblisie sa chystam vyrobit CO2 s platovej flase a kvasiniek s cukrom,(cital som na nete

)
a strk mam dobry?je s potoka
takze pekne po poriadku
tvoje akvarium ma obrovsky potencial, treba ho len vyuzit
ryby sa necitia uplne fajn, neonky su vyblednute, su v strese, treba im neaky ukryt (rastliny)
netreba ti kupovat ziadny speci substrat, ten strk co mas je fajn, hlavne nech nie je velkej frakcie
s udrzbou je to tiez v poriadku filter vycisti tak ako si si zvykol, zo skla zoskriab riasu, tiez mozes odkalovat ale necisti si dekoraciu (velke kamene a drevo)
pri tom mnozstve a druhu ryb co mas, nepotrebujes vobec odkalovat (podla mna) a odvykni si aj od premyvania strku, je to zbytocna sterilizacia v tvojom pripade
co2 nemusis vobec robit, neprinieslo by ti to ziadny uzitok ale teraz skor pohromu, takze od toho si este daj pauzu kym nebudes mat zelene akvarium
treba skusit s rastlinami, kup neake rychlorastuce druhy ako napr.
limnophila, heteranthera, ceratophylum, hygrophila, valisnerie
odolnejsie anubiasy, "cryptocoryny"
ale aj neake echinodory a plavajuce rastliny (pistia, limnobium, lemna)
samozrejme by bolo najlepsie, keby si si o nich najprv nieco zistil a az potom kupil
popripade sleduj dianie na
http://www.burza.akva.sk/ ci niekto v tvojom okoli nedaruje neake rastliny, co by sa ti urcite zisli
ph, dkh, dgh nemusis merat, ak mas klasicku vodovodnu vodu, nemal by byt s tym problem
ani carovne vodicky roznych znaciek a funkcii ti nepomozu
ako casto a kolko mensi vody? doporucil by som raz za tyzden vymenit 1/5 az 1/4 vody (odsat pri odkalovani)
zasadit rastliny, napichat gulicky (hnojivo) a kupit si taktiez neake tekute napr. bioflor (je lacny a "funkcny")
neviem co k tomu este dodat, ak by boli neake problemy, kludne sa ozvi, dokumentuj v tejto teme dianie okolo akvarka
nech sa dari