ahoj, ked som zacinala s akvaristikou, tiez som nechapala, ze moze ryba zmiznut, hladala som vsade po koberci tiez, lenze s tym rozdielom, ze ja som mala akva zakryte, ale predsa, co nie je moze byt, ale rybka sa nenasla a az casom som pochopila, ze ju jednoducho pozrali, by si sa cudovala, ze za jednu noc zmizne bez stopy do brusiek inych. NO a ja som mala aj prisavnikov v akva, takze zozrat zdochlinku ryby je bez problemov pre nich. akva si urcite prikry, nielen proti vyskakovaniu ryb, ale aj kvoli padania prachu na hladinu. no a mas tam dost vela rybiek na tak malo vody a tie umele rastlinky im kyslik moc nepridavaju, skus tam zasadit nieco zive rastlinne. A este k tomu, ze ked ryba vyzera zdrava, tak ona v skutocnosti nemusi byt zdrava, moze mat vnutorne parazity a vyzera v pohode a zrazu zdochne, to je proste tak. ja tiez nevem preco, ale proste zmizne. tak si z toho nic nerob... ono rybky dochnu aj ked ich je prilis vela v akva, cize je prerybnene... je vela pricin, preco rybky su akoze zdrave a predsa dochnu... vela stastia a napis, ci si ju nasla... a ak ti zase nejaka zdochne a nenajdes ju nikde v okoli akva, tak sa s nou potichu rozluc a nechaj to na prirodu, nemusis ju hladat v strku, ani v skrysach, priroda si to zariadi ... neboj... tak este raz vela stastia ...