AQVA napísal:No2 ma tak okolo 0.2 mg na liter.Ph ma asi 7.5 a alkalitu mam medzi 80 a 120.
caloghero napísal:to si po znovuzalozeni akvaria hned vlozil celu osadku?![]()
NO2 je pri takych davkach uz vazna vec, malo by to byt maximalne na NULE:!:
Peťo K. napísal:Moj otec este davno pradavno choval jedneho "malickeho" prisavnika. Teda, mal v tom akvariu co zrat, ani ho krmit netrebalo. Za jeden rok sa z neho vyvinula normalna obluda, seriozny moby-dick. Prezil vsetky prirodne katastrofy v akvarku. a zomrel dost stary.
AQVA napísal: a alkalitu mam medzi 80 a 120.
AQVA napísal: a alkalitu mam medzi 80 a 120.
caloghero napísal:a tu alkalitu medzi 80 a 120 tak to vaaaazne nechapem![]()
![]()
Silvester Valentin napísal:co mas medzi 80 a 120? nepochopil som...
Chceš asi říct, že běží filtr? Já jsem slovem filtrace označovala nitrifikaci - tj. ne ten hukot filtru a proud vody, ale to co se má dít uvnitř. A to neběží tak jak má, pokud máš měřitelné dusitany.AQVA napísal:S filtraciou nieje problem.Bezi nonstop ako hodinky.
Raviolka napísal:Ale tak to není - ve filtru se sice vytváří NO2-, ale taky by se mělo zase spotřebovávat = přeměňovat na NO3-, které potom využívají rostliny. NO3- taky nepředstavuje většinou riziko pro ryby, pokud nedosáhne vysokých koncentrací... ale NO2- je prudce jedovaté, i když je ho minimum.
U tebe fitrace nefunguje jak má, protože NO2- prostě musí být na nule. K tomu nepotřebuješ výměny vody, ani ti s tím nepomůžou rostliny - prostě musíš filtru dopřát čas, vhodné podmínky a nepřecpat hlavně akvárium rybami.
Něco si o tom nastuduj, jsou to velmi důležité věci.
Roman napísal:pre caloghero:- nitrifikacne bakterie su vsade, aj v pitnej vode, vsade okolo nas , aj na svojich prstoch by si jednu dve nasieldokupovanie zazracnych pripravkov je vyhadzovanie penazi
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.