Já bych si tipnul, že to byla reakce na stejnou reportáž, která proběhla o něco dříve u nás. Tu pravděpodobně nějakým způsobem inicioval Jindra Novák (pro ty, co nejsou v obraze - Dr. Novák je autorem řady akvaristických knih a bývalý šéfredaktor AT a ATF), který je nyní zaměstnán jako inspektor na MŽP a vyhledávání a postihování chovatelů GMO je jeho práce (mimo jiné). Tak to touto formou zveřejnil, aby se informace dostala do obecného podvědomí. Pokuty drobným chovatelům a prodejcům jsou totiž likvidační.vysluzil2 napísal:Ja by som rad vedel , ze kto bol taky iniciativny , a jeho zasluhov sa to vysielalo dokonca az v spravach.
joko napísal: mu niekto da pokutu milon korun !
- Opisem ti v kratkosti nejake pripady ,ktore sa stali pred niekolkymi rokmi. Pripad prvy- cital som o nom v casopise Chvatel. Kratko- spickovy europsky chovatel z Dunajskej Stredy pan Pichlik, zaoberajuci sa chovom exotov. Po niekoho iniciative nasledovala akcia kuklacov. neodborne zaobchadzanie veterinarov a vysledok po ich navsteve plno zdochnutych papagajov. Spominal sa tam tusim daky velky mrazak.A podobne navstevy u inych chovatelov. Miesto podpory schopneho chovatela, ktoreho schopnosti by sa mali podporit, nasleduje iniciativa. Dalsi priklad niekoho iniciativy burzy teraristicke v Nitre. Pred par rokmi strasne navstevovane, aj zahranicnymi navstevnikmi- dali sa tam vidiet aj take veci , ktore nebolo mozne vidiet aj v Zoo. Vysledok po iniciative par predavajucich, par kupujucich. Ako keby sa cierne obchody robili na burze, to bol komentar k prazdnej sale a iniciative. V akvaristike to zacina daniami, co bude dalsie? Najdu sa aj v akvaristike iniciativny? Cas ukaze.joko napísal:Lenze to mi chcete povedat, ze sudca da prikaz na domovu prehliadku kvoli bonzu, ze sused ma svietiace rybycky ? No neviem veru, v zavazneisich pripadoch sa nedava. Ako inac uvidia akvarko ?
SoRex napísal:To jistě ne. Pěstování i dovoz GM kukuřice je za dodržení jistých pravidel EU povoleno. V případě GMO neplatí, že "co není zakázáno, to je povoleno". Platí, že vše, co není povoleno, je zakázáno.joko napísal:To mi chce niekto povedat ze ked zozerem (prepacte ale som s toho mimo) geneticky upravenu kukuricu mozem dostat basu ?
SoRex napísal:Obecně to poznat nelze. V případě upravených dánií je ale celkem jasno. Ty pozná i poučený laik.joko napísal:Ako moze niekto na rybke poznat ze je geneticky UPRAVENA ???
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 4 hostí.