CO2 som hnal momentalne cez filter. Dnes som ho dal na kamienok a bublinky ešte strháva výtok z filtra. Neviem čo bude z toho lepšie. Co2 test ešte nemám, ale chystám sa ho zajtra kúpiť. Co2 je burčiak. Cca 3 bubliny za sekundu. Neviem či je to moc alebo nie. Pri mojom ph cca 7.3 - 7.4 ber to ako orientačne, mám len pásily na meranie a kh cca 15 by som sa na vejak vysoké koncentrácie zrejme nedostal, ak platí Tillmanova tabulka a schopnosť vody pohltiť co2
http://maniakva.sweb.cz/chemie5.htmPričom po pridaní co2 mi ph nekleslo, kh tiež nie. Filter tiež vypudí v určitých intervaloch určité množstvo vzduchu.
Nie je problém ešte napojiť ďalší burčiak.
Čo sa týka hygieny, tak chodím do akva rukami, ale si ich aspoň umyjem.
Teoreticky by to mohlo byť aj z akadamy. Mám asi 2 cm/10kg na dne. Ale nie som si istý či to prejde 7 cm štrkom, ale možné to je.
S Co2 ak máš nejaké nápady rád sa priučím. Dlhodobý test bude asi až budúci týždeň, keď ho teraz objednám. Takže teraz je hodnota co2 viac menej len v teoretickej rovine.
Vodu som ešte nemenil. Bolo mi povedané, že v zábehu stačí 1x týždenne 1/3 vody viz tvoj príspevok
zakladam-akvarium-300l-t14381-48.html#p237222 a že može byť aj v vodovodu a bez úprav hneď nad tou tvojou reakciou.
Dávam 10 hodín, lebo rastliny mám z predajní kde sú 10-12 hodín pod neónmi.
Pre porovnanie foto:
12.8.2012

15.8.2012

Neviem či som vybral na foto zlú rastlinu, ale asi takýto je jej pokrok Tiger Lotusu.
V pohode ak myslíš že by som mal pridať CO2, pridám. Ph by sa malo Co2 znížiť, aspoň čo som čítal, ale moje sa momentálne neznižuje. Vodu máme takú že už dneska vidieť ako sa usadzuje kameň na skle.
Tak ako? Dám ešte jeden burčiak?