1) Najvacsia vyhoda okrem financnej je prave vo velkosti tychto filtrov, ich objeme a viacero moznosti ktore sa ti nasledne ponukaju. Vacsia filtracna masa, viacej roznych filtracnych medii, ohrev vo filtry, automaticke hnojenie cez filter, rozpustanie CO2 v takomto filtry, velmi dobry pristup do filtra, jednoducha manipulacia a cistenie, celkova flexibilita atd atd (urcite som na nieco zabudol a niekto ma doplni).
2) V tvojom akva by som riesil 2 filtre a nie jeden. Ak komercny tak 2xEheim Classic 2250 a to v rohoch nadrze vzadu. V pripade, ze by si trval na ohreve vo filtry (inak dobry napad len sa za neho dost priplaca) tak Eheim Prof II. 2128 pripadne Eheim Prof 3e 600T. Zavisi od tvojich financii.
3) Svetlo co navrhujes je absolutne nedostacujuce, najm ak, ako sam pises v bode 4. tam chces mat velky pocet rastlin ...Samozrejme zavisi akych presne, ale aj tak je to malo...doporucujem temu svetlo na tomto portaly alebo niekde inde...Ja by som isiel vzhladom na vysku akva do 2 zavesnych lamp (kazda 2xHQI po 150W) v dlzke takej, aby si ich mal po celej dlzke akva a ladili tam +/- svojou celkovou dlzkou. Druha moznost su T5 rampy (napr.
http://www.zekia.cz/), rataj tych cca 400W (znovu podla toho co tam chces mat za rastliny), treba pozret a spocitat rampy tak aby sa ti vosli na hlbku akva atd atd...Vsetko tu zavisi od financii (v tomto pripade aj na prevadzku nielen na investiciu do techniky) a od toho ake rastliny a v akej hustote naozaj tam chces mat...
4) Mne sa paci tento tmavy substrat
http://www.akvarista.cz/web/shop/item-d ... m-sedy-1kg, ale nemam ho vyskusany osobne, mam iba dobre referencie a videl som ho uz live v akva, mam z neho dobry pocit a zrejme ho budem tiez "testovat"...Moznosti na tmavy substrat je kopec, staci si najst, kazdy pod tmavou rozumie aj nieco ine...doporucujem nejaky konkretny najst a zistit si nasledne referencie, ceny, moznost dodania a platby atd. atd.
K celemu horeuvedenemu len poznamka, ze ak by si do toho isiel v tej zostave ako som napisal tak je to svojim sposobom hi-fi varianta (ak by sme pridali substrat od ADA tak uz uplne..

), da sa to urobit urcite aj za menej penazi a s inou technikou...je potreba potom ale robit kompromisy pri vysadzani a layoute akva (a tie ja osobne len velmi nerad robim...). Mimochodom obdobnu debatu len pri 300l nadrzi tu mam s holubarom (Zakladanie pre 300l akvarium detailne), skus sledovat tu temu, nieco som tam uz popisal a moze ti pomoct...Drzim palce pri rozhodovani, hlavne sa neunahlit...