Dnes som si založil akvárium. Pôvodne to bolo 12l akvárko, pre dcéru do detskej izby ale potom, vďaka aj tomuto fóru som si uvedomil, že to nepôjde stým 12l, takže som si zaobstaral cca 74l nádrž.
V akváriu by mali byť len gupky, plánujem tam dať 8 gupiek. (2x samček 6x samička)
Ako som už písal akvarium som spustil len dnes a nie je ešte kompletné, chýbajú tam ešte nejaké veci.
Popíšem momentálny stav aby som mohol dostať od vás rady čo ešte urobiť, čo je zlé...atď.
Akvárium som umiestnil na chodbe bez okien, je tam cca 5,5l štrku zaťiaľ len tri rastlny, spustený filter na minimálny výkon, nádrž je napustená do výšky 85% nádrže vodou z vodovodu-teplota 23 stupnov. Do vody som pridal asi 25 ml hmojiva TetraPlant PlantaMin a ďaľej som pridal štipku krmiva pre gupky (na rozmnozenie bakterii).
Zatiaľ chýba svetlo.
Nádrž:
Rozmery: 70cm x 30cm x 35 cm - cca 74l
Substrát
biely jemnejší štrk (veľkosť kamienkov asi ako šošovica) žiaľ som sa neskôr dočítal, že biely štrk rybky nemajú rady

chcem tam ešte dať nejaké skaly a koreň
Rastliny
zatiaľ iba 3 ks
1x Elodea-canadensis
1x Vallisneria spiralis
1x Echinodorus Amazonicus
Filter
vnútorný filter EHEIM pick up 2010
regulovatelný výkon a výstupný prietok vody
výkon čerpadla 220-500 l/h
dopravná výška 0,4m (neviem čo znamená ten údaj)
príkon 6W
Osadenstvo
Ako som už spomýnal v akváriu budú po zábehu gupky asi 8ks
A teraz nejaké otázky čo by som sa chcel spýtať:
1. Ohľadne filtra sa chcem opýtať či som si vôbec zvolil správne? bral som ho len na základe toho, že na krabičké písalo že od 60l maximálne do 160l nádrze. Čo znamená ten výstupný prietok a to že je regulovaťeľný? A na aký výkon ho mám nastaviť? Mám ho mať spustený non stop počas zábehu?
2. Čo hovoríte na tie rastliny? Resp. aké a koľko by som ešte mohol dokúpiť?
Ďakujem vopred za vaše rady.