Komplet pozostáva z:
Akvárium 60x30x30 cm
kryt s osvetlením 1x15W
vnútorný filter Elite Jet-Flo
ohrievač Elite 50W
Plánované rastlinstvo:
Sagittaria subulata
Eleocharis acicularis
Hemianthus callitrichoides
Vesicularia dubyana
Plánované živočíšstvo (samozrejme až po zábehu):
8x Trigonostigma heteromorpha
2-3x Neritina alebo Clithon
4-5x Neocardina denticulata RED CHERRY
Dekorácia:
čierne pozadie
najskôr mangrovové drevo
kamene typu radiolarit hnedočervenej farby alebo tmavo sivé (hornina neobsahuje CACO3, ale SiO2)
A teraz veci, ktoré mi nie sú úplne jasné:
1. Voda:
plánujem akvárium naplniť vodou z vodovodu...
- nakoľko u nás je dosť tvrdá voda môžem použiť túto vodu bez úpravy alebo mám pridať pre sicher radšej rovno Aquatan?
2. Podklad:
ako podklad by som chcel použiť drť (štrk) frakcie 4-6mm (ako hrubý podklad na vytvarovanie dna) a na túto vrstvu by som ešte chcel dať kremičitý piesok
- je táto kombinácia vhodná, pre mnou zvolené rastliny? Prípadne, je vôbec možné takto vrstviť rôzne "hrúbky" substrátu?
- mal by som použiť aj nejaký typ dnového substrátu pre rastliny (napr. Floredepot)?
3. Rastliny:
- je nutné pri tomto zložení rastlinstva doplňovať CO2 do vody? ak áno aký spôsob doporučujete? stačil by obyčajný burčiak?
- bude hladina svetla pri danom osvetlení (1x15W) dostačujúca (plánujem svietiť cca 8-10 hodín denne)?
4. Živočíchy:
- je mnou plánovaná skladba ok? Či treba niekde ubrať alebo nebodaj pridať na počte kusov?
Za akýkoľvek konštruktívny postreh vopred ďakujem. Snáď mi ku cti bude slúžiť, že prosím o radu ešte pred založením a nie až po tom, čo niečo pokašlem