Ubehol mesiac od zalozenia akva a chcem sa s vami podelit o svoje skusenosti a poradit sa o tom co mi nieje jasne a co neviem.Vo pred dakujem za info ktore poskytnete.
Ako uz viete pred tyzdnom som pridal do akva 10 krevetiek.Na zaciatku sa zdrzovali spolu na jednom mieste pod drevom.Na druhy den som nasiel jednu celu cervenu.Zacal som rychlo studovat ze co a ako s krevetkami.Docital som sa ze par jedincov vzdy uhinie.Tak som tomu nevenoval az taku pozornost.Na druhy den som nasiel zvlecok a vedla neho dalsia uhynuta krevetka.Uz mi to neslo do hlavy.Na treti den rano som nasiel tretiu krevetku a to som uz menil 50% vody a na druhy den dalsich 50% a od vtedy su vsetky zdrave a behaju po celom akva. Mylsim si ze voda bola pre ne otravena nakolko som pridal od Dennerle hnojivo do vody S7 vitamix a V30 complet.Vodu som od vtedy este nemenil a akvartium mi cisti 6 krevetiek (jednu som nenasiel).
Ked som vyriesil problem s krevetkami tak som sa pustil do boja riasami a rastlinkami.Stale pridavam CO 2 Non-Stop 30 bubliniek za minutu.Hlavne mam problem s egeriou densou a s Cabomba caroliniana.Rastlinku sice rastu ale iba na vrchu a od spodu zltnu.Cital som si par vlakien kde spomynaju dany problem.Ale niesom taky skuseny chemik aby som sa toho nebal.Keby to radsej islo nejak cistejsie.A hlavne bez chemie.(uz som sa poucil na krevetkach a u mna chemia skoncila.Nevravim ze je zla ale mam respekt a bojim sa jej).

- Na konci rastlinka rastie pekne do zelena a zbytok zlty
Na cistenie rias ako vidite aj vyssie na egerii som skusil prisavnikov ale nejak im to nesmakuje

Kupil som dvoch jedneho malinkeho 2-3 cm a jedneho 5-7 cm.Docital som sa ze su aktivny v noci co je aj pravda.Este musim dokupit par ukritov (Kokosove orechy a tehlove rurky.Ziadne hrady

)
Na machu sa mi prichatava neziaducy material

- Javsky mach a bordel na nom
Neviem ci to mozem jednoducho ostrihat.Nikde som sa nedocital.
Vzhladom na tie riasy a machy som stiahol osvetlenie z 8 hodin na 6 hodin denne uvidim ze co to spravi.
Zhnutie a najzakladnejsie otazky:
1 . Mozem resp. mam odstranit zozltnute rastlinky alebo sa to da nejako liecit (bez chemie).Ak sa da ako?
2 . Co to je na javskom machu a mozem to ostrihat?
Zatial dakujem a pripajam poslednu foto celeho akvaria

- Aktualne foto akvaria