Vopred sa ospravedlňujem za fotky. Fotím starším mobilom a ostrí mi to furt na sklo.

Fotky z fázy čistenia akvária
Novinky: Akvárium pokračuje. Musel som vyhodiť 4/5 rastlín z akvária - lebo to tam bolo fakt, že prerastené tak teraz čakám kým toto znovu vyrastie. Straty od poslednej fotky: 1 - gupka - útočili na ňu väčšie ryby, zasiahol som a predelil akvárium na dve časti. V jednej bola len gupka - opäť jej všetko dorástlo a bolo v pohode, lenže čo čert nechcel - po otvorení priehrady po dvoch týždňoch sa všetko zopakovalo...
Problémy: 2
1. Nedarí sa mi vyčistiť zelená riasa na akváriu - kúpil som už 2 stierky a obe mi akurát tak doškriabali sklo - a ešte tam mali napísané - s týmito si sklo už nepoškriabete, no starú belú!
2. Tak ako voľakedy, keď som si priniesol tetry diamantové z akvaristiky a na jednej našiel bielu bodku, ihneď ju presunul do karantény - kedže toto bolo vtedy akvárium v podstate bez rýb - tak aj teraz. Avšak nič som nenakupoval. Tetra červená má na sebe jednu bodku presne tak ako vtedy tetra diamantová. Smer karanténa samozrejme. Je tam už týždeň a nič sa nezmenilo - bodka stále na tele. Akurát, že chúďatko v tej karanténe stráca farbu.
ps.: vážne začínam uvažovať o kúpe externého filtru - podľa recenzíi nejaký EHEIM. Dnes som našiel vo filtri 3 mladé prísavníky - našťastie živé