Som tu novy, k akva sa vraciam asi po 12tich rokoch a ako pozeram vela sa toho zmenilo

Z dovodu priestoru a tym,ze zacinam zakladm male dizajnove akva do obyvacky Fluval Edge 46l.
Dufam,ze ma tu za to nikto neukamenuje ale paci sa mi to akva a do obyvacky pre mna skvela volba.
Akva bude jednoduche a co njmenej narocne na udrzbu.
Moje otazky su:
Nechcem pestovat vela rastlin ale zasa nechcem to mat uplne ciste, chcem dat do akva pavuci koren tak aby som vykryl priestor do vrchu a chcel by som nan upevnit zopar anubiasov aby to pekne ukazalo a okolo korena potom zopar dlhych Cryptocoryne aponogetifolia. Ako podklad na dno pojde 4-5cm vrstva jemneho bieleho kremiciteho piesku.
Otazka znie, je potrebne pod to dat nejaky podklad pre rastliny? Ako pisem nechcem ziadnu zahradku ale nech ani aby skoncili preto,ze nemaju hnojivo. Citam som o hnojive vela ale co ak tych rastlin nechcem vela?
Do akvarka pojdu 2-3 snekace a zopar Razboriek Harlekin na vykrytie stradnej a vrchnej casti akva. Nechcem nic preplnovat takze mi ide o jednoduchost a udrzbu. Viem, ze pre snekace je lepsie nizke a dlhe no rozhodol som sa pre tuto dvojkombinaciu.
Preto teraz neviem ci mam dokupit este nejake zakladne hnojivo pod piesok alebo mozem vyuzit aj inu alternativu, napr nieco na rozpustenie do vody aby som im dodal potrebne ziviny. Nerad by som ak by snekace to cele prekopali a na piesok sa dostal substrat pre rastliny.
Este riesim pripadnu druhu alternativu a to,ze tam dam ibe zopar peknych dlhych korenov, nejaky mensi kamen a piesok a hotovo.
Dakujem za rady.
Odoslané z môjho iPad cez Tapatalk