Založenie akvária



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Založenie akvária

Odoslaťod Vesper » 18 Mar 2018 19:42 pm

Dobrý deň.
Dlho som uvažovala nad založením akvária, avšak bývam v byte kde niet veľmi veľa priestoru a tak som sa rozhodla kúpiť jedno malé presnejšie set Startup 40 LED (25-30l) a to po porade s predavačom. V obchode my povedali, že je to dobrý set pre začiatočníka. V danom sete je teplomer aj filter + kryt s led osvetlením.
Včera som do akvária dala farebný akváriový štrk 1-1,5 mm, ktorý som najprv prepláchla a potom naliala vodu z vodovodu a zapojila techniku. Potom som naliala ako mi povedali v obchode biofilter podľa návodu a start plus na prispôsobenie vody. V obchode mi poradili, aby som zatiaľ nekupovala rastlinky ale akvárium si zabehla a až po 3 dňoch do neho vložila rastlinky a korene.
Takže mi akvárium beží, avšak keď som išla k nemu dneska hneď som zacítila chlór... ak náhodou privoniam nad nádržou je to akoby som bola na kúpalisku a to doslovne a vôbec sa mi to nepáči. Všade som sa dočítala, že chlór vyprchá ale aj tak radšej by som poprosila o radu či je to normálne a stratí sa to, prípadne či môžem sadiť rastlinky alebo čo s tým.
Vopred ďakujem za každú radu.
Vesper
 
Príspevky: 1
Založený: 18 Mar 2018 17:23 pm

Reklama

Re: Založenie akvária

Odoslaťod Robo1 » 19 Mar 2018 09:17 am

Ahoj. Škoda, že si založila novú tému. Tu je to už obohratá pesnička lebo týchto tém je tu xy*milión. Stačí použiť vyhladávanie. Ale tak skúsim. Tipujem, že ochod bol superzoo a pod. Je to riadna kravina že treba zabiehať 3 dni a potom rastliny. Prosím už tam nechoď po žiadnu radu a nedaj sa oklamať keď o mesiac dva pôjdeš kupovať ryby. Najprv si treba riadne naštudovať zábeh akvária, aké ryby tam môžu byť - až taký výber tu nebude. Akvárium sa zakladá s rastlinami a hlavne s veľa rastlinami. A hneď. Skôr by som povedal, že sa má zakladať bez tých vodičiek. A takto nechať bežať mesiac kým sa poriadne zabehne. Ale najprv si treba všetko naštudovať!!! Je tu veľa užitočných tém. Ak budeš mať konkrétnu otázku tak sa pýtaj v príslušnej téme. Alebo si urob tému v sekcii Vaše akvária a tam môžeme všetci postupne prispievať.
Robo1
 
Príspevky: 180
Založený: 28 Sep 2015 19:44 pm
Bydlisko: Horný Bar



Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.