Založenie nového 612L akvária



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Odoslaťod roberto33 » 02 Sep 2009 14:37 pm

No Ja mám aj nejaké menšie neonky anejako mi zmizli pri tých skalároch teraz už mám také 3-4cm sem tam 2,5-3cm ale bez nich si neviem predstaviť akvárium!!! Takže do môjho akvária 612l rozmýšľa, že to doplním na 150 tetier neonových, pravých neoniek, čiernych neoniek, calisty, ornatusy, fantom čierny, tetra bleherova, cisárska, skvostná, žiarivá, medená tak nech ich bude spolu asi 180 kusov a nejakých 8-10 skalárov dospelých Pterophyllum Scalare bicolor a ešte zajtra doplním 8ks mrenky SAE.tú vodu idem riešiť napojením sa na verejný pitný zdroj vody, nakoľko som sa dostal k rozborom vody z vodovodu kde je Ph 7,00 Kh 7-12 a GH 10 tak to sú hodnoty pri ktorýc hverím ,že moje akvárium bude prekvitať.Už druhý deň mám odstavenú CO2 a vidím, že aj bez CO2 to ide, rybám sa ľahšie dýcha, zatiaľ ničím nehnojím tak uvidíme či tier mrenky požerú tú riasu...
Obrázok používateľa
roberto33
 
Príspevky: 229
Obrázky: 42
Založený: 19 Mar 2008 12:45 pm
Bydlisko: Majerovce

Reklama

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod D77 » 02 Sep 2009 20:22 pm

Urcite si urobil dobre - aspon nateraz - rastlinky mas este v pociatkoch, takze CO2 im k zivotu nechyba - vsadila by som este ale na nejake tekute hnojivko pre rastlinky s raselinvym vyluhom - robi to dobre jednak rybkam a o napredovani rastlin ti ani nebudem pisat - kukni si moj album ...... v priebehu mesiaca som zasobila 3 akvaria rastlinkami :wink: :) ....... aj nemas blizko Hornbach tak skus klasiku - Brutus - obden, tak po poldeci 8) - do akvaria - nie vypit :o :lol: ........ ak mas blizko Hornbach tak tam sa to vola FLORIL2000 a je to nieco obdobne ale za 1/2 ceny :wink:

PS - ak sa smiem spytat co ta vyslo ciste zlepenie akvarka s krytom a osvetlenim? Do buducna uvazujem o rozmere cca 200x30x45 cm (šxhxv), ale zatial to vidim na "hudbu buducnosti" - ze ked nebudem vediet co s peniazkami :roll: :oops:
Obrázok používateľa
D77
 
Príspevky: 43
Obrázky: 14
Založený: 23 Máj 2009 09:51 am
Bydlisko: KE

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod vaclav » 04 Sep 2009 21:03 pm

Tvoje rada je za všechny peníze. Je to přesně obráceně CO2 zapnout hned od začátku, kdežto tekuté hnojivo určitě ne.
Obrázok používateľa
vaclav
 
Príspevky: 63
Obrázky: 43
Založený: 02 Mar 2007 21:01 pm
Bydlisko: Praha

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod D77 » 05 Sep 2009 14:40 pm

To uz preco? 8) Ved fungovat sa da aj bez CO2 a ozaj - nevidim dovod na tvoju prudku reakciu VACLAV - tekute hnojivo este ziadnej ratslinke ani rybkam neurobilo zle ......... osobne si myllim, ze si treba odpozorovat a odskusat co robi dobre pre to-ktore prostredie ....... ja osobne mam pred CO2 velky respekt, to radsej vobec nepouzivam vzduchovanie - tym padom viem ze nedusim ani rastiny ani ryby (kedze rastlin mam chvalabohu pozehnane a tie im stacia vyrabat potrebny kyslik)
Obrázok používateľa
D77
 
Príspevky: 43
Obrázky: 14
Založený: 23 Máj 2009 09:51 am
Bydlisko: KE

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod Poly » 05 Sep 2009 16:01 pm

Hnojenie tekutym hnojivom v obdobi aklimatizacie a zakorenovania rastlin :arrow: riasova kalamita
Rastliny zo zaciatku este nevedia vyuzivat rozpustene latky naplno, zato riasy ano. :wink:
Obrázok používateľa
Poly
 
Príspevky: 929
Obrázky: 61
Založený: 10 Sep 2006 10:15 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod roberto33 » 05 Sep 2009 19:58 pm

Takže mám zapnúť opäť CO2 a prestatť hnojiť tekutými hnojivami ako som hnojil Sera Florena a Ferroactvi od Tropicalu? To preto sami spravial tá riasa? Ale nevime podľa Tillmanovej tabulky nastaviť Co2, preto musím aj zapínať vzduchovanie a ryby vždy lapajú po vzduchu asi ich dusím a to tlačím CO2 z 7,5 len na 7,3 tak to je podľa tabuľky málo...
Obrázok používateľa
roberto33
 
Príspevky: 229
Obrázky: 42
Založený: 19 Mar 2008 12:45 pm
Bydlisko: Majerovce

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod D77 » 05 Sep 2009 21:44 pm

V tomto by som ja sledovala rybky - ak lapaju po vzduchu asi to nieje celkom OK :? - rastlinky ak zakorenia budu napredovat a ver ze zakorenia aj bez CO2 8) . Zato ak sa ti bez CO2ky zdali byt rybicky viac v pohode, tak preco im zneprijemnovat zivot? :oops: Ale OK, je tu tisic skusenejsich akvaristov ako ja, ja som ti len posunula fakty, ktore zabrali pri takejto riase v mojom pripade 8) .
Obrázok používateľa
D77
 
Príspevky: 43
Obrázky: 14
Založený: 23 Máj 2009 09:51 am
Bydlisko: KE

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod vaclav » 06 Sep 2009 22:35 pm

Doporučuji ti si něco přečíst o CO2 Při KH 15 je pufrace vody tak silná že CO2 nebude moc fungovat. Měl by jsi se dostat pod 10.
Obrázok používateľa
vaclav
 
Príspevky: 63
Obrázky: 43
Založený: 02 Mar 2007 21:01 pm
Bydlisko: Praha

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod roberto33 » 07 Sep 2009 11:04 am

Ja som si toho prečítal až až... :!: :!: :!:
viem ,že pri mojich parametroch vody to nie je ono, ale aj ty kby aspoň malo niečo fungovať. Veď aj pri Ph 7,5 a uhličitanovej tvrdosti 20 musí aspoň troch CO2 fungovať ,alebo to nemá nejaký zmysle.Aspoň Ph j e stabilnejšie, no neviem nastaviť presný parametetr na Ph controllery talčím to len do 7,3 predtým som to tlačil do 6,6 ale to som ešte nepoznal tillmanovu tabuľku terau už viem ,že optimum je 30mg/l a pri mojom Ph a Kh
20 je treba ísť iba do 7,3(30mg/L) optimum...
Obrázok používateľa
roberto33
 
Príspevky: 229
Obrázky: 42
Založený: 19 Mar 2008 12:45 pm
Bydlisko: Majerovce

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod vaclav » 07 Sep 2009 19:48 pm

Bohužel jsi četl asi špatně Při kh 20 ti to fungovat nebude.
Obrázok používateľa
vaclav
 
Príspevky: 63
Obrázky: 43
Založený: 02 Mar 2007 21:01 pm
Bydlisko: Praha

Odoslaťod D77 » 06 Okt 2009 06:48 am

Co tak nejaka spravicka ako to vyzera po mesiaci? Nejake nove foto do albumu? :wink: :)
Uprimne ma zaujima co sa u teba za ten mesiac udialo, co z rad zabralo a ako napredujes :)
Obrázok používateľa
D77
 
Príspevky: 43
Obrázky: 14
Založený: 23 Máj 2009 09:51 am
Bydlisko: KE

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod roberto33 » 07 Okt 2009 22:15 pm

No Ph mi záasadne aj bez stáleho používania CO2 samo pokleslo na 7,1Ph a pomaly ide dolu, zdá sa ,že akvárium sa uberá správnym smerom, no memontálne sa snažím zmôkčovať vody zRO, lebo ani mrenky SAE ani výmena vody 1/3 tomu veľmi nepomohlo, proste riasa tam je vždy aj keď menej dodám cez week nejaké foto---- :D :D :D
D77 som rád,že Ťa zaujíma stav mojho akvária... :D :D :D
Obrázok používateľa
roberto33
 
Príspevky: 229
Obrázky: 42
Založený: 19 Mar 2008 12:45 pm
Bydlisko: Majerovce

Re: Založenie nového 612L akvária

Odoslaťod D77 » 07 Okt 2009 22:17 pm

Napojenie na iny zdroj vody si zatial neporiesil? Najvacsi problem sipim tam - idealne by bolo najst maksi pramen alebo napojit sa na vodovod 8) . Drzim palce nadalej :)
Obrázok používateľa
D77
 
Príspevky: 43
Obrázky: 14
Založený: 23 Máj 2009 09:51 am
Bydlisko: KE

Predchádzajúca

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.