chcem si založiť akvárium. Vopred hlásim, že som si googlila niekoľkohodín rady pre začiatočníkov a hlavne rady tu na akva.sk. Odklikávala som sa aj na rady profesionálov tu na fóre a čítala ich odporúčané odkazy na články. Mám však niekoľko otázok, na ktoré neviem nájsť odpoveď. (aj keď som dlhšie hľadala)
Akvárium mám 50 x 30 cm a výška cca 40 cm (väčšie zatiaľ nemám k dispozícii)
Neviem aký si mám kúpiť filter do sumy 30 € (aby bol tichý) stačí mi eheim pick - up 2012?
K filtru sa osobitne kupuje hubka? Či tam už je. Tá sa ako často preplachuje? (viem že vo vode vyliatej z akvárka)
Filter je zapnutý non-stop áno?
Aký ohrievač mi treba na moje akvarko? (ak máme v zime vykúrené v byte nad 23-24 stupňov), ako často sa zapína taký ohrievač a aká má byť teplota vhodná pre rybky? Kde sa meria tá teplota? Je to tam uvedené na tom ohrievači? Je vôbec potrebné mať ohrievač?
Lampička sa má počas zabehnutia ako často zapínať? Alebo skôr lepšia otázka na koľko hodín môže byť lampička vypnutá počas jedného dňa. (už keď sú tam rastlinky) Potom keď sú už rybky v akvarku, koľko hodín má byť zapnutá lampa?
V akom poradí sa dáva substrát, kamienky, štrk a piesok atď... toto mi je nejasné a nie je mi jasné čo všetko potrebujem keď chcem živé rastlinky
Dočítala som sa, že rybkám vyhovuje skôr tmavý štrk.
Aké rastlinky si mám kúpiť. Zasadím ich hneď po napustení vody. Hľadám skôr také, čo sú dostupné bežne v obchodoch.
K rastlinkám mi nie je jasné to hnojenie. Ako často zo začiatku pri zabehnutí akvária a potom ako často už keď sú tam rybky? Aký názov má také hnojivo.
Aké rybky si mám kúpiť a koľko? Tie si kúpim, až keď sa akvarko zabehne. Za cca 5-6 týždňov. Potom ich hneď iba tak vylejem do tej vody? Môžem si kúpiť potom aj slimáka? Akého?
Slimák sa kŕmi?
Aké krmivo mi treba pre tie konkrétne rybky?
Treba mi niečo kúpiť na rozbeh akvarka do vody? Nejaké kvapky alebo prášok? Či nič?
Môžem iba tak vložiť potom dekoráciu do vody, v ktorej už budú potom rybky? Či treba dekorácie prevariť. Nie všetko idem kúpiť hneď na začiatok.
Vopred prosím o radu človeka, ktorý chápe, že nie každý sa stane najmúdrejším začiatočníkom z čítania už existujúcich fór. Preto som založila vlastnú tému.
Ospravedlňujem sa, ak Vám nejaké otázky pripadajú hlúpe a pod. Mňa však napadli, tak sa ich radšej spýtam.

Ďakujem všetkým. Vážim si vopred Vaše odpovede.