Život 350 litrového akva



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Život 350 litrového akva

Odoslaťod Drink59 » 12 Júl 2009 09:11 am

V pozadí som si všimol také menšie :roll:
Obrázok používateľa
Drink59
 
Príspevky: 96
Obrázky: 1
Založený: 29 Júl 2008 07:30 am
Bydlisko: Nové Mesto nad Váhom

Reklama

Re: Život 350 litrového akva

Odoslaťod matus_pigy » 12 Júl 2009 10:29 am

Diego_NM napísal:V pozadí som si všimol také menšie :roll:


Noo hej hej, to je moja 110 litrovka. Fotky mám v personálnej. Budem ju rušiť a nahradím ju tou 340. Potom neviem čo spravím s tou 110, možno ju predám a kúpim si filter do veľkého.
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Re: Život 350 litrového akva

Odoslaťod matus » 12 Júl 2009 22:10 pm

matus_pigy napísal:Potom neviem čo spravím s tou 110, možno ju predám a kúpim si filter do veľkého.
...spravne
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 602
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod matus_pigy » 12 Júl 2009 22:26 pm

Len zo začiatku bude určite musieť fungovať filter zo starého, pridám mu ešte jeden molitán a ponúknem akvarko s krytom. Dúfam, že to niekto kúpi. Potom budem šetriť na co2 set. A inak strašne sa bojím, že keď založím nové akvo, že sa mi neujmú rastlinky. Aj keď by sa teda určite mali, bojím sa rias. Ale to zvládnem, už som si tým raz prešiel :)
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod matus » 13 Júl 2009 09:41 am

na to sa priprav, tie riasy tam budu, kym sa zabehne na 100% pri 350-ke tak to potrva podla mna aj dobre 2 mesiace
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 602
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod matus_pigy » 14 Júl 2009 22:18 pm

No to ano. Počítam s riasami. Dúfam že nechytím svinstvá ako žabí vlas alebo sinicu. Budem robiť všetko preto, aby som mal len štetku. Ale teória a teda aj prax hovorí, že čím viac rastlín, tým menej rias a ja budem mať teda parádnu kopu rastlín pri založení, lebo v momentálnom akvarku prestrihávam tým spôsobom, že všetko sadím naspäť.

No a poslušne hlásim, že dnes som skúšobne napúšťal nové akvo. Akvo zatiaľ nikde netečie, len na ľavej strane akva nesedí úplne na podložke, čomu nerozumiem, pretože Itong je rovný materiál a podlahové hrubé dosky tiež. Prasknúť by nemalo. Staré akva mi tiež tak divne sedí a fičí mi tak už dva roky. budem to musieť pri zakladaní vyriešiť, lebo chcem kľudne spávať. V piatok ho vypúšťam, na skúšku tri dni stačia.
Len keď som napúšťal, tak som musel odísť, robíme dom no a došiel som neskoro, takže mi ušli asi 3 vedrá vody, tak som mal čo čistiť.

Vodotesné pätice na trubice a predradníky som objednával včera, zajtra by malo prísť. Dnes som kúpil zrkadlovú fóliu. Ona nieje totálne zrkadlo, ale teda ako reflektor bude bohato stačiť. 1m a šírka 0,5 metra vychádza na 135 sk. Ďakujem za radu na kúpu Igorovi :) A matusovi za aktivne zapájanie sa do témy :)
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod gogo1968 » 14 Júl 2009 22:33 pm

Matúš držím palce nech sa ti to k spokojnosti podarí a dnes som bol pri tých trubiciach - tak kus stojí 2,25Eur. Ak budeš ešte niečo potrebovať tak sa ozvi. Matúš na tej zrkadlovej fólii je ešte nalepená tenká PVC fólia ktorú potom odlepíš dole a až potom to je zrkadlová fólia.
Obrázok používateľa
gogo1968
 
Príspevky: 254
Obrázky: 53
Založený: 20 Dec 2007 22:24 pm
Bydlisko: okr.TO

Odoslaťod matus_pigy » 14 Júl 2009 22:53 pm

Igor, objednával som si z toho DNA, ale niesú tam nejak extra ochotní ľudia. Mal som zopár otázok ale neodpovedali mi. Objednávku som poslal a zas mi neodpovedali. Čo myslíte, kedy mi to dojde?
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod gogo1968 » 14 Júl 2009 23:06 pm

Matúš ja som tam bol osobne asi pred 2 rokmi a nemal som žiadny problém, inak vtedy tam celú firmu tvorili 3 ludia. Nejaký vedúci , jedna baba na papiere a objednávky a šikovný skladník čo sa tomu aj rozumel, takže neviem aké tam teraz vládnu pomeri. Inak do N. Zámkov nie je až tak daleko a človek aspoň vidí čo si vyberá.
Obrázok používateľa
gogo1968
 
Príspevky: 254
Obrázky: 53
Založený: 20 Dec 2007 22:24 pm
Bydlisko: okr.TO

Odoslaťod matus_pigy » 14 Júl 2009 23:12 pm

mm veď to ano, máš pravdu, len teraz nato nemám moc času :( Veď snáď to príde v pohode. A ďakujem.
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod matus_pigy » 15 Júl 2009 20:18 pm

Dnes presne o 15:30 u nás zastal aftiak s nápisom UPS a ja som skoro vyskočil z kože od radosti :D Doniesli mi

Obrázok

Cena aj s Dopravou bola 48 éčiek, takže si myslím pohoda. No a jednotlivé ceny za produkty. Komplet objímka vodotesná a prachotesná 1,55 éčka - neuveriteľná cena no a jeden kus predradníka Helvar 2x36 ngn T8 10,20 éčka. Dúfam, že kvalita bude v poho, teda hlavne predradníkov. No a za dopravu som zacvakal 7,54 éčka. Gogo, diki za skvelú radu kde nakupovať. A pre ostatných šírim radu - DNA CAP Nové Zámky.
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod matus_pigy » 15 Júl 2009 20:23 pm

A teraz idú otázky :D

Ako montujete tie vodotesné objímky? Lebo šak upevňujú sa zospodu. Rozmýšľal som nad nejakou tenkou hliníkovou lištou. Rozmiestnenie trubíc - dve bližšie k ľavej strane krytu, ďalšie dve k pravej...

A ďalšia, čo ide do stredu tej pätice, Hore ide 230V, úplne domu ide kostra a stred??? Obrázok
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod gogo1968 » 15 Júl 2009 21:37 pm

Matúš pozri môj album ja som použil tzv. DIN lištu- používa sa to do el. rozvádzačov. Narezal som si veľkosť podľa pätice a navŕtal dierky pre prechod káblu a uchytenie na kryt.
Zapojenie - ak sa mýlim elektrikári opravte ma:
vrch- vodič fázový farba čierna alebo hnedá
stred- vodič pracovný farba modrá
spodok- vodič ochranný farba zelenožltá
Ps.: Mátúš tu DIN lištu zoženieš aj v Hagarde keď pôjdeš pre trubice.
Obrázok používateľa
gogo1968
 
Príspevky: 254
Obrázky: 53
Založený: 20 Dec 2007 22:24 pm
Bydlisko: okr.TO

Odoslaťod matus_pigy » 15 Júl 2009 22:06 pm

Diki gogo :) Teraz mám dilemu. Chcem umiestniť predradníky z vonkajšej strany na kryt. No a kryt bude mať dĺžku 148 cm a chcem dosiahnuť, aby boli káble dlhé maximálne jeden meter, teda každý z nich by mal mať maximálne 1m. Lebo šak vraj mi potom trubice nebudú svietiť. No a ešte otázka: Aký prierez vodiča? Plný? Alebo lankový?
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod gogo1968 » 15 Júl 2009 22:13 pm

Matúš ja mám kryt dlhý 150cm ,predradníky osadené zozadu na bočnej strane krytu a dĺžku som neriešil a nemeral i ked som to tiež čítal a svietilo to hned na prvý krát. Jednoznačne lankový vodič prierez 0,75-1mm. Ja som použil dvojlinku- farebne rozlíšenú- čierna - modrá.
Obrázok používateľa
gogo1968
 
Príspevky: 254
Obrázky: 53
Založený: 20 Dec 2007 22:24 pm
Bydlisko: okr.TO

Odoslaťod matus_pigy » 15 Júl 2009 22:28 pm

Ďakujem gogo :) Neviem kedy pôjdem tomu kamarátovi robiť ten kryt, lebo prerábame vonkajšiu fasádu na dome. Ale teším sa nato, keď bude kryt :)
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod TTjopo » 16 Júl 2009 20:03 pm

dusik napísal:Ak je obrázok uploadnuty na internete, tak nad oknom kde píšeš príspevok je tlačidlo IMG. To stlačíš, dáš odkaz na obrázok a znova stlačíš a je to.
Ak nie je obrázok na internete tak ho daj do pers. galérie, alebo využi napr. toto:
http://imageshack.us/

Neviem to tu najst ale su tu niekde vysvetlivky ako pouzivat tie tlacitka ktore spominas?Dakujem
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2803
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Odoslaťod matus_pigy » 16 Júl 2009 21:01 pm

TTjopo napísal:
dusik napísal:Ak je obrázok uploadnuty na internete, tak nad oknom kde píšeš príspevok je tlačidlo IMG. To stlačíš, dáš odkaz na obrázok a znova stlačíš a je to.
Ak nie je obrázok na internete tak ho daj do pers. galérie, alebo využi napr. toto:
http://imageshack.us/

Neviem to tu najst ale su tu niekde vysvetlivky ako pouzivat tie tlacitka ktore spominas?Dakujem



To ti neviem povedať, ale šak keď píšeš správu tak pod predmetom máš tie funkcie.
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod matus_pigy » 16 Júl 2009 21:08 pm

Poslušne hlásim, že dnes som navštívil sakramensky drahý Baumax a kúpil dve vetracie mriežky o veľkosti 450 x 80. V jednej budú zabudované dva ventilátory a odsávať horúci vzduch z krytu, teda najmä cez leto. Rozmýšľam, či použijem obe.

No a Ďakujem gogovi :) Mal som vybraté trubice osram 830 a 840, už som išiel platiť a zrazu ste ma zachránil pred poriadnou chybou. Tak som pri pokladni v Hagarde nechal ešte aj peňaženku a hľadal som philipsky 840 a 865 :D Našiel som. Úplne krásna cena. Balada. No a za 10 metrov kábla, jednožiláka 0,75 som zaplatil neuveriteľné 1 éčko. Zozhodol som sa ťahať jednožilák... :o No a 4 m lišty ma vyšli 2 éčka. Dnes som mal zase super deň :) Diki ujo Igor :)
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod gogo1968 » 16 Júl 2009 21:46 pm

Matúš niet začo nech sa darí.
Obrázok používateľa
gogo1968
 
Príspevky: 254
Obrázky: 53
Založený: 20 Dec 2007 22:24 pm
Bydlisko: okr.TO

Odoslaťod očinta » 16 Júl 2009 21:56 pm

gogo1968 napísal:Matúš pozri môj album ja som použil tzv. DIN lištu- používa sa to do el. rozvádzačov. Narezal som si veľkosť podľa pätice a navŕtal dierky pre prechod káblu a uchytenie na kryt.
Zapojenie - ak sa mýlim elektrikári opravte ma:
vrch- vodič fázový farba čierna alebo hnedá
stred- vodič pracovný farba modrá
spodok- vodič ochranný farba zelenožltá
Ps.: Mátúš tu DIN lištu zoženieš aj v Hagarde keď pôjdeš pre trubice.

Zapojenie ako popisuješ je podľa vyznačenia správne. Ani ja by som to inak nezapojil.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Odoslaťod matus_pigy » 19 Júl 2009 21:19 pm

Zajtra idem dať robiť kryt. Nakoniec to nebude zadarmo. Stolár nezmenil názor, ale povedal, aby som tam drevotriesku určite nedával, pretože mi to dlho nevydrží. Rozhodli sme pre smrekové drevo, všetky spoje lepené, priesvitný lak pre ochranu. Dúfam že cena nepresiahne 20 eur. Potrebujem kúpiť na zatiaľ biomolitan kým nebude externý filter a chcel by som staré dno od Rataja. No a na tekuté hnojivo nezostane - plánujem si spraviť zásobu na celý rok :D A keď kúpim aj to, snáď potom založím.
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod matus_pigy » 24 Júl 2009 15:16 pm

Ahojte. Tak dnes som zistil, že pri umiestnení elektronických predradníkov von z krytu budem mať pre jednu žiarivku káble dlhé 110 cm. Myslíte, že to bude v pohode a bude vedieť predradník rozbehnúť tie dve trubice, ktoré budú mať káble dlhšie?

A ešte jedna otázka. Je elektronický predradník citlivý na pripojenie ochranného nulovacieho vodiča? Tj. mám k nemu ťahať na pripojenie do siete 3 - žilový kábel, alebo mu stačí klasický dvojžilák, napríklad do nočných lámp. Mám totiž také káble dva a je na nich aj vypínač.

Ďakujem za pomoc.
Obrázok používateľa
matus_pigy
 
Príspevky: 317
Obrázky: 61
Založený: 19 Nov 2007 21:41 pm
Bydlisko: Zlaté Moravce

Odoslaťod TTjopo » 24 Júl 2009 20:15 pm

Normalne ti staci 2zilovy ale ak mas ten kryt nejaky kovovi tak sa pouziva zeleno-zlty ako ochranny-kostra.V tomto pripade by som urcite pouzil aj prudovi chranic. Medzi nami ked tam nejdes robit reviznu spravu je uplne jedno ake farbi pouzijes hlavne aby svietilo :? Drzim palce.Ja idem na to na buduci vikend a kryt budem robit z plavajucej podlahy.Slubil som Maximusovi ze mu urobim svetlo a slovo treba dodrzat :wink:

PS:ked si kupis origos lampu tiez nieje zapojena vo vnutri farebnymi drotikmi ale bielimi
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2803
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.