zdravím, tak akva bolo založené 01.08.2010, avšak nemal som dokončené svetlo, a akva sa zabiehalo len s 8W svetlom, prvé dva týždne som mal problém s bielizom slizom,ktorý sa vytvoril na koreni, no ako vravím mal som problém a slizik ustúpil, už je ho tam len nepatrné množstvo, ale nemám páru kam sa podel, tým pádom je aj voda trošku čistejšia ale stále ma trochu nádych kalnej amazonskej vody, ale to je asi tým že je tam ten koreň, ktorý bol vytiahnutý priamo z prírody, resp. po záplavách ostal zakliesnený medzi veľkým stromami, odkiaľ som si ho vysekal a upravil do tejto podoby, zatiaľ je čo sa rastlín týka biedne, ale ododnes je nasadené nové svetlo 2x15W, tak dúfam že to rastlinkám pomôže, CO2 pridávam pomocou Tibi kryštálikov, doteraz bezproblémovo používané a odskúšané asi mesiac na menšom akva, substrát je štrk, spodný je hrúbky 4-7mm a na ňom je asi 2-3 cm vrstva 2-4mm štrk obyčajný riečny, v substráte je umiestnených 7 guliečiek na výživu a hnojenie koreňov od JBL, ďalej je tam ešte jeden menší koreň napravo, a dve skaly nevem aký druh ani povôd, jednoducho vyvarené a uložené v akva, filter Aquarel Fan1 - 320l/h, rezmery 74x30x30 (66600 cm3), dúfam že to nebude diabolské akvarium

v pravo chcem vytvoriť "hájik" z Ludwiga repens,ktorými chcem zakryť vnútorný filter, zatial sú tam štyri rastlinky, ktoré pekne rastu, pridám ešte najmenej ďalšie štyri, ktoré sa zatial pripravujú na život v malom akva, úplne vľavo chcem zasa húštinu z Valisinerie, v strede je zatial Hygrophila costata ( aspoň si myslím,že je to ona, ak nie opravte ma prosím), a k nej pribudne Alternanthera Splendida, ktorá je už krásne rozrastená v malom akva, dopredu by som chcel dať na ľavú stranu Glosostigma elatenoides, a na pravú stranu Hemianthus callitrichoides, ak by ste vedeli o niekom kto ma tieto rastlinky na predaj,nech dá vedieť, najlepšie východné slovensko, tak to je asi všetko, otázky pripomienky rady pište, rad sa priučím ako sa čo najlepšie o akva postarať, a ešte čo sa týka rybičiek, buď tam pojde 10 kusov Fantóm červený, alebo 10 kusov Tetra červenoústa, a k jednému s týchto húfikov ešte jeden párik Mrenka dúhová, lebo sa mi veľmi zapáčil táto rybka, keď som ju prvý krát videl u Milana666, zatiaľ sú v akva zábehové rybky, 4 x gupka. Tak a teraz je to už asi všetko