pha napísal:coze? klince???? tak to mi prosim vysvetlite ako Vam klince pomozu. Dikes
Milan666 napísal:pha napísal:coze? klince???? tak to mi prosim vysvetlite ako Vam klince pomozu. Dikes
Ja nechcem brať vedomosti niekomu, kto to tu popisoval. Skús to pohľadať, ja len dodám, že sa nemusíš obávať a kľudne môžeš klinec dať. Niekto dáva aj matice
Poly napísal:Klinec v akvariu je tak na dve veciUrcite radsej kup hnojivo. Pri hrdzaveni klinca vznika volne Fe3+, ktore je zle rozpustne vo vode a vo vacsej koncentracii jedovate. Navyse rastliny ho nevedia vobec vyuzit. Jedine, ze by sa donho pustili bakterie a redukovali ho na Fe2+ a zaroven by z neho vytvarali organicke komplexy, len vtedy to ma zmysel. To ako intenzivne a ci vobec taketo procesy v akvariu funguju, povedat neviem
. Omnoho jednoduchsie je davat hnojivo s obsahom chelatovaneho Fe2+, pretoze je to okamzite a mozes to aj kontrolovat.
jankoo napísal:viem len zhruba papierikovy test ph 7.2 kh 15 gh 28 zhruba. lampa 25 W ziarivka Heilea. filter aquael fan 2. NO3 test od rataja okolo 100 mg/L
Ale 2 mesiace bolo vsetko OK. len na začiatku asi 4 dni biely zakal
može sposobovat nieco to hrube dno?
jankoo napísal:No pomali mi začína dochádzať že na vine bude asi voda. A inak bývam na gemeri a prečítajte si internetové noviny.
NA GEMERY PIJÚ LUDIA DUSIČNANY. Je to 2 článok. http://data.pravda.sk/sk/dp/pravdapdf/2 ... -xx-01.pdf
ďakujem. Ja som len rád keď mi napíšete pravdu. Inak nikto mi nenapísal presne že na vine je voda a že 100mg/L NO3 je zlé a má byť menej.
![]()
![]()
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.