Zmena substratu



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Re: Zmena substratu

Odoslaťod xDodox » 09 Feb 2009 13:27 pm

Chce to trocha iniciatívy. Téma: Substráty : druhy / porovnanie / alternatívy
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3028
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Odoslaťod dusik » 09 Feb 2009 13:42 pm

MaximusSK skús si prečítať aj tento časopis, je venovaný porovnávaniu substrátov: Akvárium č.11
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Odoslaťod MaximusSk » 11 Feb 2009 11:27 am

To uz mam davno vsetko zostudovane... len by som potreboval vediet kolko kg toho strku budem potrebovat na take akvarko......chcem aby mi to akvarko uz poriadne fungovalo a aby som nemusel kazdy den merat pH a podobne blbosti...
Obrázok používateľa
MaximusSk
 
Príspevky: 532
Obrázky: 153
Založený: 27 Jan 2009 11:09 am
Bydlisko: Trnava

Odoslaťod dusik » 11 Feb 2009 13:12 pm

Predáva sa zvyčajne na litre. Vyrátaj si plochu podstavy krát výšku substrátu cca 8cm. A je to :o
Obrázok používateľa
dusik
 
Príspevky: 1187
Obrázky: 21
Založený: 27 Nov 2008 21:57 pm
Bydlisko: Martin

Re: Zmena substratu

Odoslaťod mahjo » 27 Mar 2010 11:44 am

cafte, ja by som sa chcel opytat, tiez chcem vymenit komplet strk, dal som ho do kybla a zalial starou vodou. kolko to tak mam nechat, kym to dam do akvarka? dik
mahjo
 
Príspevky: 1
Založený: 27 Mar 2010 11:25 am

Re: Zmena substratu

Odoslaťod BarbarOSA » 03 Júl 2010 22:07 pm

Ahojte..
Nenasiel som inu temu..
Toto je asi najblizsie tomu co chcem riesit..
Chcel by som prerobit jedno akva, rozmyslam nad rastlinkovym akva a teda nieco pouzit ako vyzivny substrat..
Existuje nieco lacne, alebo nieco co by nebolo treba kupit, ale mohol by som si to urobit podomacky??
Druha moznost by viac vyhovovala..
Dakujem pekne..
Obrázok používateľa
BarbarOSA
 
Príspevky: 557
Obrázky: 1
Založený: 26 Feb 2010 12:57 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Zmena substratu

Odoslaťod longstar » 13 Nov 2011 09:26 am

Dobry den, idem spravit tiez vymenu strku o zrnitosti 0,8 cm za piesok( velkosť 1mm)... Rybky pprelovim do mensej nadrze(15l).. Dno vymenim, ale chcem sa spytať ci musim pockat den kym sa voda odkali, alebo hned po vymene tam mozem dat ryby... Piesok som preplachol a asi den nechal odmocit vo vode...Je to postacujuce? Vyzera ze je uz cisty..
longstar
 
Príspevky: 103
Obrázky: 2
Založený: 24 Okt 2011 17:37 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Zmena substratu

Odoslaťod longstar » 13 Nov 2011 10:59 am

a mam substrat vyplachnut? ci by sa z neho uvolnili dobre latky?
longstar
 
Príspevky: 103
Obrázky: 2
Založený: 24 Okt 2011 17:37 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Zmena substratu

Odoslaťod Milan666 » 13 Nov 2011 12:57 pm

Nepíšeš ako dlho máš založené akva v ktorom ideš meniť substrát. Potom píšeš, že si piesok prepláchol. Substrát-piesok?!
Máš zabehnutý filter? No popíš viac.
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Zmena substratu

Odoslaťod longstar » 15 Nov 2011 15:42 pm

sparvim dve vrstvy...dolna vrstva substrat, horna vrstva jemny piesok... filter je zabehnuty v akva..uz asi jeden rok...tak isto aj akva..
longstar
 
Príspevky: 103
Obrázky: 2
Založený: 24 Okt 2011 17:37 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Zmena substratu

Odoslaťod Milan666 » 15 Nov 2011 16:54 pm

V tom prípade nepreplachuj
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Zmena substratu

Odoslaťod longstar » 15 Nov 2011 17:18 pm

ok..dik..
longstar
 
Príspevky: 103
Obrázky: 2
Založený: 24 Okt 2011 17:37 pm
Bydlisko: Trnava

Predchádzajúca

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.