Chcel som si kupit tetry cierne, kedze sa mi tie rybky fakt pacia. V jednej levickej akvaristike, som ich mal uz dlhsie vyhliadnute, vyzerali zdravo. Bez co i len trosku roztrhanych plutiev, nejakeho flaku, divneho plavania....skratka ryby na kupu ako stvorene....
Tak som si kupil tri kusy. Vypustil ich do akvarka a sledoval, ako sa s ostychom zoznamujú z novým prostredím.

Po 2-3 hodinách som sa vrátil k akváriu, aby som sa pozrel ako sa zabývali, ale nikde som ich nevedel nájsť. Odrazu som jednu našiel, ako plava bokom po hladine. Dosť ma to šokovalo. Roztrhane plutvy, rychle dychanie. Zvyšne dve som našiel zašite pri koreni, jedna tiež obtrhana, druha menej.

Všetky tri som nechal v hlavnom akva, ale od ostatnych ryb som ich oddelil sieťkou ktoru som použival pri tehotnych gupkach.
Ta jedna, ktora plavala bokom, tak plava doteraz, dychanie sa jej trosku ukludnilo, ale vyzera uboho.....tie dve plavaju v poho......zase začinaju byť čule a v pohode /až na tie dotrhane plutvy/.
Hlavu si teda lamem nad tym čo sa stalo.
Napadlo mi či nemôžu byť choré, ale neviem si predstaviť, že by choroba za 2 hodiny takto skosila rybu.....
Realnejšia možnosť je, že ich tak zriadili ostatné ryby. Black molly a dnove ryby vyraďujem, tak mi ostali guramy a skalar. Ale s tymi som nemal nikdy problem. Nikdy mi neutocili na mensie ryby. Hasterili sa max medzi sebou. Svojho casu som ich choval s kardinálkami, čo sú o hodne menšie rybky ako tetry čierne, a tie nechali na pokoji.
Čo vy nato?
Dufam, že sa daju dokopy