prasan napísal:Filter nestíha odbúrať všetko preto ti to rastie.Po vyčistení komplet štrku si si v ňom zničil nitrifikačné baktérie ktoré sa tam tiež držia a tak aj dno samotné prispievalo k nitrifikačnému procesu.Teraz štrk Bohu žiaľ nepomáha.Prepláchni filter vo vode z akvárka aby si si aj v ňom nezničil baktérie (píšeš,že si ho nečistil dávno)-aby poriadne filtroval a baktérie sa v ňom nedusili+každý cca 3 deň dolej časť vody za odstátu čerstvú.Malo by sa to pomaly rozbehnúť.Nebolo by od veci pridať do vody baktérie aby sa ti to dno dalo zas dokopy čím skôr.Môžeš dať rastlinky,hlavne rýchlorastúce.Alebo tzv.odbúravače ako je Pistia.
Toto je presne to, co sa v tom akvariu stalo. Je to dokonca dôkaz, ze dno ma ovela vacsi vplyv na odburavanie skodlivych latok, ako filter samotný. Niektore akvaria dokazu prave pre toto fungovat aj bez filtra. Dno je skoro ako samostatný ekosystém a každé rýpanie v ňom ho ničí, nie je to iba hŕba štrku. Premytie štrku je ta najvacsia katastrofa, aku mohol Jarolin spravit v zabehnutom akvariu.
Giftzahn napísal:jj, presne ako pises ... tu bude pes zakopany ... a je nad slnko jasne ze dno akva ... respektive cele dobre "zabehnute" akva je vlastne jeden velky dobre fungujuci filter
chnuro napísal:Giftzahn napísal:jj, presne ako pises ... tu bude pes zakopany ... a je nad slnko jasne ze dno akva ... respektive cele dobre "zabehnute" akva je vlastne jeden velky dobre fungujuci filter
Ty si dokonca prevadzkoval akvarium metodou EI bez filtra, len s koraliou na zabezpecenie prudenia. Ja som to s tym dnom pisal z vlastnej skusenosti - ked som robil nejaku prerabku v akvariu (a nebola jedna), tak zvírené dno je vzdy kamen urazu. Premytý strk je katastrofa.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.