emkac napísal:Uvidime co bude dalej. A otazka je, co tomu pomohlo. Zatial sa priklanam k Zeocemu.
emkac
luBBo napísal:máte pár rybiek a problémy ?
ja mám v 140 l akva 70 gupiek s neonkami a 20 niekolkotýždnových malých gupiek,,, fluval 204 molitany periem v chlor. vode raz mesačne ,,, vypínam ho každú noc ,,,NO2 nemeratelné , žiadny hromadný úhyn ,,,riasy žiadne ,,,takto idem už 6 mesiacov bez chemikálií ,,,jediný problém je stále znižovať pH,,, foto v mojom albume
kyslík napísal:Zeolit na stiahnutie NO3 na nulu stojí 60 Kč kilo , použiteľný je jak v sladkovodnej , tak v morskej akvaristike, už som to tu písal, a nemusíš špekulovať s vodou, žiadne zásahy len doplniť filtračnú náplň zeolitom, navyše sa po čase osídli baktériami, je to celkom slušný substrát pre ne.Nejaký mám k dispozícii a dá sa zohnať...
Kyslík
emkac napísal:Nepomaha. (A pritom to bol ten "dobry".) Po nejakej dobe sa hodnoty vratili spat. Pomohlo jednoznacne az pravidelne odkalovanie a plavajuce rastliny.
emkac
Ivans napísal:Re Motorhead
v ss mas aj lacnejsie riesenie.... cca 10Sk /mesacne/
Dexter napísal:aj ja by som chcel byt oboznameny s tym lacnrjsim riesenim...
jacik napísal:pravidelna vymena vody, poctive odkalovanie dna, neprerybnovanie a neprekrmovanie.
myslim ze nemala na mysli klasicku zeminu ale nejaky akvaristicky substrat.Dexter napísal:Ak som tu zensku spravne pochopil, je najlepsie dat na dno akva najskor 2-3 cm klasickej zeminy a zakrit to strkom a malo by byt po probleme?
Dexter napísal:Jacik, diki za tie clanky, hlavne za ten druhy, je naozaj vyborny... Ak som tu zensku spravne pochopil, je najlepsie dat na dno akva najskor 2-3 cm klasickej zeminy a zakrit to strkom a malo by byt po probleme?
jacik napísal:myslim ze nemala na mysli klasicku zeminu ale nejaky akvaristicky substrat.
jacik napísal:odstranovanie dusicnanov z rastlinneho akva http://www.bilyap.com.tr/magazin/mag3/concept1S3.php
Aquarium hobbyists depend onbiological filtration to convert these toxic compounds into non-toxic nitrates. However, plants and
soil bacteria can also remove nitrogen from aquariums.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.