Raviolka napísal:Peter, měřil jsi obsah NO3-? Jestli ne, tak ho nezvyšuj, je to dost nebezpečnéPokud máš problémy s řasou - a se štětinkovou obzvlášť, nehledej jednu příčinu, bývá za tím celá kombinace faktorů. Třeba často vysoké NO3-, Fe, PO4-, huminové látky, světlo, proudění..... o řasách jsou tu ale jiná témata
No to se dalo čekat - hygienický limit pro pitnou vodu je 50 mg/l, pro kojence dokonce jen 15 mg/l. Vy to i pijete? Nemáš možnost použít vodovodní vodu?dr.pepa napísal:A je to studnova voda teda dodavam.
dr.pepa napísal:Tak to je teda strasna voda raviolka mas pravdu.RO mam a tak isto ucinost na NO3 je slaba 100-120mg/l co je aj tak straasne vela.Uz som dal ziadost o mestsky vodovod tam je 10mg.Ale kupil som toto http://www..akvaobchod.sk/nitrat-filter- ... Path=19_20 a asi to nefunguje lebo som honil cerpadlom 5 litrov vody z obecneho vodovodu tj. 10mg/l skoro dva dni a po tomto stale ten isty vysledok.Samozrejme som to zregeneroval.Takze si myslim ked to neviaze na seba dusicnany tak ze asi bude ta napln nejaka vadna.A uz mam z toho hlavu ako melon.Kolko penazi uz som investoval do filtracie vstupnej vody tak to som mohol mat na rok dopredu zaplatene obecny vodovod kde je dost slusna voda. NO2-0 NO3- 10 vodivost 350.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.