Zivin substrat uvolnuje v celku dostatok, inak by Microsorium a podobne rastliny nemali sancu (v tom mnozstve/objem vody) takze zatial sa to zda byt v pohode. Co by nemal nejako extremne uvolnovat je pravdepodobne cpavok (alebo jeho ina chemicka forma). Doporucujem vymenu vody asi v polovicnej intenzite oproti Amazonii.
Substrat (som sa dozvedel neskor) je udajne nabity aktivnym uhlim, preto ta reklamka na temu krystalovo cista voda. Zatial tam valim len Pro-Fito a sem tam fosfor. Nebyt tej tragedie s filtrom (tragicky sa zaniesla filtracna vata) a prietok klesol na uroven ktora nebola zlucitelna s prezitim masy bakterii vo filtri

tak som s priebehom celkom spokojny. No ale bude treba hnojit skor ako pri Amazonii to je jasne, snad si stihnem vcas vsimnut kedy

Ph nemeriam, ale myslim ze na jeho znizovanie ma tento substrat podobny vplyv ako Amazonia.
Takze sumar = ak nemas kam dat ryby na mesiac tak je tento substrat pouzitelny vzhladom k tomu ze uvolnuje prijatelnu uroven zivin a za predpokladu ze mas vykonny a zabehnuty filter.
Inak, sadilo sa mi do neho lepsie ako do Amazonie a rastliny v nom drzia lepsie. Tvar drzi tiez lepsie (ale je to jeden pokus takze to moze byt pomerne dost subjektivne

Rotaly (green, rotundifolia a H'ra) v nom idu velmi pekne, takze na stonky je to substrat v pohode. Trochu mam problem s Hygrophilami, nejako pridlhoo sa transformuju. Kobercovky idu pekne.
Co sa tyka frakcie, tak klasicka verzia PS ma pomerne velku zrnitost, ale na stonkovky v pohode. Ta jemnejsia verzia ma frakciu asi ako klasicka Amazonia, cize nejaku zrnitost Amazonie Powder necakaj.
Staci takto?