jiri sajar napísal:či by nestálo za to na www.akva.sk vytvoriť register správných (aktuálnych) názvov rýb, ktorý by bol spojený aj s fotogaleriou týchto rýb... Každý účastník by potom mal možnosť si nájsť správne meno ryby, a už by vkladal fotku so správnym pomenovaním...
arowana napísal:Možno by nebolo od veci, stanoviť nejaké kritéria pre snímky do verejného fotoalba, mám na mysli, čo tam môže byť nahodené.....
ASCARI napísal:Pridávať nové ryby a fotky by mohli len vyvolení, bežný užívateľ by poslal fotku adminovi a ten by ju pridal pokiaľ by bola vhodná.
ASCARI napísal:...Možno by sa teda uplatnil opačný postup že by mohol pridať fotku hocikto a ak by nebola dobrá tak by ju admin zmazal.....
skala napísal:a co keby sa cely verejny fotoalbum ZRAZU zmazal. Komplet cely. kacirska myslienka, vsak? alebo aspon do 1.1.2008.
....
arowana napísal:Keby ste sa konečne naučili všetci používať latinské mená živočíchov, nevznikali by podobné nezrozumiteľnosti.
Nedokážem pochopiť a žial ani akceptovať, že ste schopný naučiť sa po latinsky názvy rastlín a že napriek tomu používate tie nikomu nezrozumiteľné poslovenčené a počeštené skomoleniny.
Osobne som toho názoru, že keď je napr. jeleň karpatský zaužívané pomenovanie pre živočíšny druh Cervus elaphus, tak nech, ale keď niekto nasilu v rámci nejakého pseudojazykového zákona, potrebuje vymyslieť pre všetko živé, čo tu nie je v našej faune a flóre zaužívané a známe, poslovenčené pomenovanie, to akosi nedokážem stráviť.
Keď sa v rámci aquacsapingu a podobných tém dokážete naučiť latinské pomenovania a preberať kadejaké cudzojazyčné slangové výrazy, ktoré evidentne nikomu neprekážajú, tak to beriem ako vrchol lenivosti a zároveň pokrytectva, že nie ste schopný naučiť sa používať aj vedecké mená rýb a živočíchov.
Oponenti sa môžu teraz do mňa pustiť, čo im sily stačia.
![]()
Je to môj osobný názor, za ktorým som si vždy stál a aj budem stáť.
D77 napísal:Mne ako laikovi by to uuuuuzasne pomohlo pri orientacii co sa tyka druhov ryb ale aj druhov rastliniek a brazdim to tu intenzivne a taaaapam v mnozstve tem a kde nieje fotka, netusim o com sa hovori....
... a bolo by viac ako super urobit nejaku takuto kvazi foto-galeriu s popisom.
Ide o to ze "anubias" je iba rodovy nazov, preto si kazdy moze predstavit nieco ine. Ak uvedies aj druhovy (pripadne aj oznacenie variantu, resp. species) tak si kazdy predstavi to iste, napr. anubias barteri var. nanaD77 napísal: ...no zorienuj sa ked pod pojmom napr. "anubias" si temer kazdy predstavuje cosi ine a laik nema sancu vyznat sa v latinskom pomenovani...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.