roer napísal:Nepovedal by som to až takto. Podľa mňa v spoločenskom akva, 250 litrovom, ako čítam neprerybnenom stačí raz za mesiac vymeniť vodu, ja mením aj raz za dva, asi 25 - 30 cm od dna, v tom problém nevidím. V kŕmení len suchým by som tiež problém nevidel. No je ťažko radiť keď človek nevidí akva na vlastné oči. Neviem si predstaviť prečo by mal hynúť napr. prísavník v takom akva. Napíšte akú máte filtráciu a ako ju používate, či je nová alebo pôvodná zo starého akva, ak nie, bolo by vhodné vrátiť aspoň jednu jeho časť späť, nevadí ak je už suchá - preprať v čistej vode - nie dokonale a vrátiť späť. Aké máte dno? Pôvodné? Rastliny? Pôvodné? Máte ich?
roer napísal:No ja sa nechcem hádať s tebou. Povedal som svoj názor. Čakal som podobnú reakciu... Určite som nenapísal blbosť, a prosím, nehodnoť moje príspevky. Ryby chovám 20 rokov, a na všetky problémy v akvariách nepoužívam univerzálnu radu - meň vodu čo najčastejšie. Kŕmenie suchým krmivom SERA - určite nespôsobí smrť rybe do dvoch mesiacov - to by som mal už tropheusy mŕtve. Ako som napísal je dodaných málo info, a keď akva nevidíš a necítiš ťažko poradíš.
Som prekvapený koľko odborníkov a kritikov sa tu nájde - ešte raz poprosím reagovať na moje príspevky vecne nie konfrontačne - útočne.
Ak chceš môžme sa chove a rozmnožovaní rýb porozprávať - nikdy nie je naškodu počuť iný názor a skúsenosť. Preto som tu a čítam.
roer napísal:OK - NEGER som rád, že sme v pohode. V minulosti som mal chovňu, dnes 20 akvárii, a pomaly sa to rozrastá. Choval som všeličo - prísavníky, skaláre, živorodky, afriku... A iste, aj ja podávam rybám mrazenú potravu.
Veľa zdaru!
A pani ak by dala viac info, to s fotom skvelý nápad.
Vlado21 napísal:Ja sa nazorovo priklanam k roerovi. Vodu (20%) som menil raz za 2 tyzdne, teraz uz iba raz mesacne. Straty som mal iba na zaciatku, ked akva nebolo este dobre zabehnute. Co sa tyka potravy, skusal som mrazene nitenky, ale po rozmrazeni to bol nechutny maglajz, nad ktorym aj rybicky ohrnali nos, komarie larvy uz boli na tom o nieco lepsie (az na ten smrad), ale stale slabota proti peklu, ktore sa na dne rozputa nad kuskou spirulinovej tablety od Sera. Na vlocky a bielkovinovy granulat cakaju rybicky "nastupene" uz rano po zapnuti svetla.Tak ci onak, radit castejsiu vymenu vody nema zmysel, pokial clovek akva nevidi aspon na obrazku a nepozna zakladne parametre vody, aky filter a svetlo je pouzite. Chyba mi aj informacia ako su na tom rastliny a ci v akvarku nevycina riasa. Zaroven by som preveril, ci sa niekde z krytu, svetla a pod. neodlupuje hrdza alebo nejaky iny pre rybicky toxicky material. Nadrz je predpokladam lepena, a nema ziadne kovove zatmelene hrany...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.