126l a malawi?



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

126l a malawi?

Odoslaťod ladodgers » 26 Jan 2010 23:28 pm

Rozmyslam nad kupou 126l akva aj s krytom, kedze som na to dostal velmi vyhodnu ponuku. Akva je 85*35*45cm

Mam otazku na skusenejsich, kedze som na nete nic nenasiel. Je vhodne take akvarium aj na malawi biotop? Nakolko sa mi paci ovela viac, a je s nim aj menej prace, kedze by bolo malo rastliniek.......

Co vy na to?
ladodgers
 
Príspevky: 50
Založený: 18 Júl 2009 18:11 pm

Reklama

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 26 Jan 2010 23:44 pm

podla rozmerov to neny nahodou 134litrov?
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod ladodgers » 26 Jan 2010 23:47 pm

Ano je.....zmylil som sa
ladodgers
 
Príspevky: 50
Založený: 18 Júl 2009 18:11 pm

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Tomas54 » 26 Jan 2010 23:54 pm

ale na malawi to je male
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod ladodgers » 26 Jan 2010 23:55 pm

Tak nejaky iny biotop? Kde predvala skor malo rastliniek a svetky piesok?
ladodgers
 
Príspevky: 50
Založený: 18 Júl 2009 18:11 pm

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 27 Jan 2010 00:01 am

ladodgers napísal:Tak nejaky iny biotop? Kde predvala skor malo rastliniek a svetky piesok?


ja mma teke iste presne rozmerovo a tiez tam je piesok ale vela rastliniek...heh....
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod ladodgers » 27 Jan 2010 00:17 am

Priblizne taky piesok som myslel.........co je to zac?
ladodgers
 
Príspevky: 50
Založený: 18 Júl 2009 18:11 pm

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 27 Jan 2010 00:34 am

ladodgers napísal:Priblizne taky piesok som myslel.........co je to zac?



normalny jemny bieli piesok......som bol v baumaxe a kupil najemnejsi piesok co tam mali po 7 kilovych baleniach....takze ak budes mat akva rovanych rozmerov ako mam ja tak 21 kilov staci.....ako mam ja...vyska cca 7 cm
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod ladodgers » 27 Jan 2010 00:35 am

A ako sa v nom dari rastlinkam?
ladodgers
 
Príspevky: 50
Založený: 18 Júl 2009 18:11 pm

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 27 Jan 2010 00:46 am

ladodgers napísal:A ako sa v nom dari rastlinkam?



no podla toho akym....o kazdej mas popisane v atlase aky je pre nu naj substrat ale myslim ze ovela lepsie ako v hrubsom strku co som mal predtym...ale to zalezi od vela faktorov nie len od substratu....ja som spokojny.....ale tak z foto ty musi byt jasne ze su na tom asi neny najhorsie...........
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Aaron » 27 Jan 2010 00:50 am

taj si tam tanganiku. nejake snekace tam supni popripade julidochromisi, altolamprologusi,
Obrázok používateľa
Aaron
 
Príspevky: 352
Obrázky: 11
Založený: 16 Feb 2006 19:11 pm
Bydlisko: Poprad - Košice

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod ladodgers » 27 Jan 2010 00:50 am

Vsimol som si, ze ti tam bujneju...avsak som sa docital ze aj hnojis CO2, a urcite aj nieco do piesku.....Ale kedze chcem malawi rybky, rastlinky ani davat nebudem, aj tak by ich pojedli....
ladodgers
 
Príspevky: 50
Založený: 18 Júl 2009 18:11 pm

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Tomas54 » 27 Jan 2010 08:03 am

Ale uvedomujes si, ze na malawi to mas male ??
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Byk » 27 Jan 2010 10:32 am

tigrik321 napísal:
ladodgers napísal:Priblizne taky piesok som myslel.........co je to zac?



normalny jemny bieli piesok......som bol v baumaxe a kupil najemnejsi piesok co tam mali po 7 kilovych baleniach....takze ak budes mat akva rovanych rozmerov ako mam ja tak 21 kilov staci.....ako mam ja...vyska cca 7 cm

tigrik ja mam akva rozmeroch 90x35x50 a daval som jemny biely piesok o zrnitosti 3mm.Dal som tam 8kg a bohate mi to staci.Kde sa tam tebe voslo 21Kg???Aku mas hrubu vrstvu toho piesku???
Obrázok používateľa
Byk
 
Príspevky: 292
Obrázky: 7
Založený: 26 Dec 2008 11:41 am
Bydlisko: Michalovce

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Byk » 27 Jan 2010 10:42 am

Ladodgres ak chces malawi,kludne si ho do akva mozes dat.Kazdy ti tu napise,ze je to male,lebo sa to docitali na nejakom webe.Tam sa vsade pise,ze minimalna velkost akva ma byt 200L.Poznam cichlidarov,maju mensie akva a rybkam sa tam dari skvele.Samozrejme ze do takeho akva nepatri vela ryb.
Ako pisal Aron na nejake snekace to je vhodne akva.Videl som ich v 54Litrovom a darilo s im.Jeden par Julidochromisov a mas to nadherne.Ja mam vo svojej 160tke 5xLabidochromis yellow,1 par Julidochromis marlieri,4x Pseudotropheus elongatus a 2x Ancistrus sp. gold long fin a rastu krasne,paria sa.Vsetko je ako ma byt.
Je to na tebe ako sa rozhodnes
Obrázok používateľa
Byk
 
Príspevky: 292
Obrázky: 7
Založený: 26 Dec 2008 11:41 am
Bydlisko: Michalovce

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 27 Jan 2010 11:03 am

Byk napísal:Ladodgres ak chces malawi,kludne si ho do akva mozes dat.Kazdy ti tu napise,ze je to male,lebo sa to docitali na nejakom webe.Tam sa vsade pise,ze minimalna velkost akva ma byt 200L.Poznam cichlidarov,maju mensie akva a rybkam sa tam dari skvele.Samozrejme ze do takeho akva nepatri vela ryb.
Ako pisal Aron na nejake snekace to je vhodne akva.Videl som ich v 54Litrovom a darilo s im.Jeden par Julidochromisov a mas to nadherne.Ja mam vo svojej 160tke 5xLabidochromis yellow,1 par Julidochromis marlieri,4x Pseudotropheus elongatus a 2x Ancistrus sp. gold long fin a rastu krasne,paria sa.Vsetko je ako ma byt.
Je to na tebe ako sa rozhodnes


7cm zhruba......ved si to vyrataj 85 x 35 x 7 a to je 21 litrov/kilov/...som tam daval 3 vreca po 7 kg cele.....


podla tvojich udajov mas ty vrstvu cca 2,5 cm ked neratam absolutne sumerne dno...a to je malo....
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod kostros » 27 Jan 2010 11:46 am

to keby som ja napisal kolko mam v 160l ryb malawi tak ma tu zozeru,po 3 mesiacoch mi zdochla jedna-melanochromis ale ta uz bola akasi chora ked som ju doniesol.takze si myslim ze mozes mat stoho aj pekne malawi.mam tam asi 25 ryb je to mix.ako inak ja rad mixujem ameriky a afriky.
kostros
 
Príspevky: 138
Obrázky: 13
Založený: 07 Apr 2006 09:55 am

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Aaron » 27 Jan 2010 12:55 pm

z mojich skusenosti viem ze na malawi to bude male. teda zalezi ake ryby chces a kolko.. ja som mal v 175L akva 13ks P elongatus mpanga 10:3 a 3ks P. saulosi 1:2 situacia v akva bola taka ze 2 ja najsilnejsi samci P. elongatus si rozdelili akva na 2 polovice. zvysny samci boli vytlacany do vrchnych vrstiev. P saulosi si vobec nevsimali kedze ten si spravil miesto pri malej skale v popredi.
Obrázok používateľa
Aaron
 
Príspevky: 352
Obrázky: 11
Založený: 16 Feb 2006 19:11 pm
Bydlisko: Poprad - Košice

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod LaciP » 27 Jan 2010 13:45 pm

ja by som do toho malawi nedaval, tanganyika ano. Na malawi, ak chces mat viac druhov v akva je to male a ak das mensi pocet hrozi riziko ze sa ti navzajom v dospelosti vytlcu (mozno aj skôr). Niekto tu spominal snekace to je celkom dobra volba, julidky, mozno este nieco z Lamrologusov pripadne Altolamporlogusov.
Obrázok používateľa
LaciP
 
Príspevky: 70
Obrázky: 19
Založený: 28 Apr 2008 17:10 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Byk » 27 Jan 2010 14:14 pm

Tigrik moje dno ma cca 3,5cm a staci mi to.Je to Malawi a nepotrebujem tam 7cm dno.Je mi tam na nic
Obrázok používateľa
Byk
 
Príspevky: 292
Obrázky: 7
Založený: 26 Dec 2008 11:41 am
Bydlisko: Michalovce

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 27 Jan 2010 15:52 pm

Byk napísal:Tigrik moje dno ma cca 3,5cm a staci mi to.Je to Malawi a nepotrebujem tam 7cm dno.Je mi tam na nic



pre zakorenenie rastliniek je to malo.....v tvojom pripade kedze sa jedna o malawi je to v poriadku....
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod tigrik321 » 27 Jan 2010 15:54 pm

ty si sa pytal ako je to v mojom pripade tak som ty odpovedal...kedze u mna sa jedna hlavne o akva zalozene na rastlinkach....
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Byk » 27 Jan 2010 17:42 pm

tigrik321 napísal:ty si sa pytal ako je to v mojom pripade tak som ty odpovedal...kedze u mna sa jedna hlavne o akva zalozene na rastlinkach....

Aha no nevedel som,ze mas rastlinne akvarium.Asi som zle cital prispevky.Ospravedlnujem sa
Obrázok používateľa
Byk
 
Príspevky: 292
Obrázky: 7
Založený: 26 Dec 2008 11:41 am
Bydlisko: Michalovce

Re: 126l a malawi?

Odoslaťod Aaron » 27 Jan 2010 19:12 pm

este ma napadlo zeby si si mohol spravit nieco na sposob zapadnej afriky ostrieziky purpurove kongo tetry i ked mozno im bude male akva. na dno jemny biely piesok, drevo a na nom anubiasy a microsorium ;-)
Obrázok používateľa
Aaron
 
Príspevky: 352
Obrázky: 11
Založený: 16 Feb 2006 19:11 pm
Bydlisko: Poprad - Košice

Ďalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.