Akva controller



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re:

Odoslaťod ichthys » 28 Nov 2013 23:34 pm

smart616 napísal:A prosim vsetkych aby mi prepacili.. Na nasom projekte pracujem .. Ale v praci mam toho velmi vela.. A doma momentalne tiez .. Tak sa pokusim cez vikend aspon nieco pridat z mojej prace... Ale verim .. ze sa vam bude vysledok pacit...

Odoslané z GT-I8190 pomocou Tapatalku


Pohoda, nestresuj sa. Akvaristika je predsa na to aby nas tesila. A my sa tesime uz teraz :-)
ichthys
 
Príspevky: 232
Obrázky: 3
Založený: 15 Okt 2010 15:00 pm

Reklama

Re: Akva controller

Odoslaťod aughostino » 28 Dec 2013 15:19 pm

nemate niekto zdrojovy kod v C ktorym zapinate/vypinate svetlo v nastavenom case na zaklade DS1307?
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 28 Dec 2013 23:33 pm

https://github.com/rastocs2/AquariumController
mam tam modul AQUA_relay kde si mozes nastavit akykolvek pocet casovacov pre akykolvek pocet relatiek na vypnutie a zapnutie podla casu alebo podla hodnoty
ja tam mam momentalne 8 relatiek, z toho prve 4 su pre kontrolu teploty a ph a dalsie 4 maju kazdy jeden 4 casovace
relatko 5 pouzivam na denne svetlo (https://github.com/rastocs2/AquariumCon ... s/lcd4.jpg)
vsekty zakladne nastavenia su v AquariumController.h
#define AQUA_RELAY_FIRST_PIN 30 //for 8 relay module will use next 7 pins (30,...,37)
#define AQUA_RELAY_ALARMS 4 //number of alarms (temperature high, temperature low, pH high, pH low)
#define AQUA_RELAY_TIMERS 4 //number of timers (day light, night light, ...)
#define AQUA_RELAY_TIMER_PARTS 4 //number of timers (day light, night light, ...)

ak potrebujes ine nastavenie a nebudes si vediet rady, kludne sa opytaj
inak DS1307 som vymenil za DS3231, pretoze s DS1307 bol rozdiel v case za tyzden asi 3 minuty! s DS3231 je rozdiel v case za 2 tyzdne 1 sekunda ;-)
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 29 Dec 2013 00:05 am

co sa tyka mojho pH modulu, tak som si nakoniec plosak nechal vyrobit v cine ;-)
trochu som ho musel upravit, jednak koli rozmerom ktore vyrobca pozadoval a jednak som zobral do uvahy poznamku od smart616 ze by som musel davat konektory na opacnu stranu
ale oplatilo sa, pretoze cena je neuveritelna: 5kusov za $1 + $4.9 postovne = $5.9
poslali mi uz obrazky po vyrobe a poslali mi aj tracking number, takze hadam to naozaj dojde ;-)
R0011-01BF.JPG

R0011-01BR.JPG
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod aughostino » 29 Dec 2013 11:18 am

dakujem

este k tomu rtc ma DS3231 automaticky prevod letny/zimny cas alebo to treba osetrit softwarovo

to ranne a nocne svetlo mas led svetlo? lebo ja to budem riesit za pomoci pwm
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 29 Dec 2013 13:16 pm

letny/zimny cas treba osetrit softwarovo
ked si najdem cas tak to tam doplnim, nieje to nic zlozite
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 29 Dec 2013 20:41 pm

co sa svetla tyka, tak si prerabam kryt, chcem pouzit 5m 5050 led pas studenu bielu a 5m 5050 RGB, ze sa trosku pohram s farebnym spektrom, ale este som si nenasiel cas.
PWM zatial neplanujem, nepozorujem zeby ryby mali stres ked sa zapne alebo zhasne ;-)
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod aughostino » 29 Dec 2013 20:50 pm

ja rano (6:00) ked krmim zapinam 1m pasik teplej bielej (smd 3258) tak skalare a pancierniky sa lakaju, preto to chcem riesit s pwm a o 9:00 zapinat trubice
Obrázok používateľa
aughostino
 
Príspevky: 443
Obrázky: 68
Založený: 12 Jan 2008 21:07 pm

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 29 Dec 2013 20:55 pm

mozno v niektorej dalsej verzii to budem riesit, ale nie je to pre mna priorita
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 02 Jan 2014 10:45 am

doplnil som automaticky prevod letny/zimny cas - https://github.com/rastocs2/AquariumController
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 12 Jan 2014 11:07 am

takto vyzera vysledny pH + ORP modul
Prílohy
pH_orp_module.jpg
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 12 Jan 2014 22:23 pm

https://github.com/rastocs2/AquariumController
doplnene meranie pH a ORP
pH funguje, ORP som este neodskusal (nemam ORP sondu) ale malo by to byt ok ;-)
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 24 Feb 2014 21:41 pm

https://github.com/rastocs2/AquariumController
trosku som upravil meranie pH/ORP a doplnil som aj obrazovku pre priebeh kalibracie, nech je vidno ze sa nieco deje ;-)
Prílohy
lcd6.jpg
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 22 Mar 2014 00:13 am

prisli mi pH buffre z eBay-u, takze som spravil prvu pH kalibraciu
vzhladom k tomu ze pH sondu mam z eBay-u za 5 Eur su vysledky podla mna super, odchylka je cca 0.1 pH
pH_buffers.jpg

pH_probe.jpg

pH_calibration.jpg


mam vsak jeden zvlastny problem, ked meriam pH mimo akvaria vsetko funguje super
ak dam vodu z akva do pohara a odmeriam pH, tak vysledok kolise od 7.69 do 7.77 pH, co je pre moje potreby uplne postacujuce
ak vsak dam sondu priamo do akva a svetlo je vypnute, pH zacne kolisat od 7.04 do 8.15, co je velmi zle
ak zapnem svetlo, pH ukazuje od -27.95 to -15.52, co je uplny nezmysel
svetlo mam v kryte a nieje nijako spojene s vodou, ak otvorim kryt a pohar s vodou a sondou dam priamo ku svetlu, stale to meria dobre, ak vsak sondu ponorim do akva, vysledkom su nezmysly
vybral som z akva vsetko okrem rastlin, kamenov a ryb, odpojil som vsetko z elektriky, ale nepomohlo, pH stale kolise +/- 1pH

budem vdacny za kazdy napad alebo radu ;-)
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 22 Mar 2014 12:57 pm

no to rusenie robi najviac svetlo - tie sondy su strasne nachylne na indukovane napetie - skus im do cesty prasknut jeden ferit, malo by to pomoct. Ale to kolisanie +-1pH to ti neporadim - moze to byt prudenim, ktore robia ryby ked plavu, aj ked sa to nezda, premiesavaju vodu stale. skus este to overit tak, ze strc do vody nejaky otvoreny valec - napriklad z odkalovacieho zvonu - tak aby tam bola voda, ale aby sa nedotykal dna - a do toho potom strc sondu - ak sa to bude menit stale, tak skus inu sondu ak mas . ine ma takto narychlo nenapada
djwiktor
 
Príspevky: 180
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Dolny Chotar

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 23 Mar 2014 23:19 pm

dnes som to skusil s otvorenym valcom, ale nepomohlo
sondy mam 2, pri oboch su vysledky rovnake
su to vsak naozaj lacne sondy (5Eur a 7Eur), takze aj ked davaju rovnake vysledky, nie je to zaruka ze funguju dobre
s tym svetlom tomu nerozumiem, pretoze nie je nijako spojene s vodou. ak otvorim kryt so svetlom a vodu v pohari aj s pH sondou dam cca 1cm nad hladinu vody v akva, tak vysledky su stale ok +/- 0.1pH. ak pohar trosku ponorim do vody v akva, vysledkom su nezmysli
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod djwiktor » 24 Mar 2014 09:03 am

Fuha, tak to uz je potom zaujimave - sa ti tam generuje elektromotoricke napetie priamo na rozhrani voda<>pohar<>voda<>sonda. Ja by som este na skuske ked mas sondu vo vode( priamo v akva) , tam vytiahnut GND co mas na plosaku a pichnut kablik s GND do vody v akva - vies asi co myslim - mozes mat nieco na okoli akva co generuje dostatocne pole - a voda na to nejakym zaujimavym sposobom reaguje, ale iba pri velkej ploche ( za to teoreticky na tom ked to je iba v pohari, nic nevidno) Ale fakt uz iba tapam, takuto zahadu som este nevidel.
djwiktor
 
Príspevky: 180
Založený: 09 Júl 2013 07:39 am
Bydlisko: Dolny Chotar

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 30 Mar 2014 13:16 pm

aspon jedna pozitivna sprava, automaticky prevod letny/zimny cas funguje ;-)
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod MifkoKE » 30 Mar 2014 13:36 pm

rastob napísal:aspon jedna pozitivna sprava, automaticky prevod letny/zimny cas funguje ;-)


Potvrdzujem - funguje ;-)
Obrázok používateľa
MifkoKE
 
Príspevky: 495
Obrázky: 15
Založený: 24 Apr 2012 23:00 pm
Bydlisko: Košice

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 08 Apr 2014 23:24 pm

https://github.com/rastocs2/AquariumController
pridal som drobne upravy v nastaveni casu + automaticky vypocet dna v tyzdni
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod palo9167 » 10 Apr 2014 21:43 pm

rastob napísal:https://github.com/rastocs2/AquariumController
pridal som drobne upravy v nastaveni casu + automaticky vypocet dna v tyzdni


ani na jeden tvojich odkazov sa nemozem dostat. Vyhadzuje to ssl chybu :(
Nevies poradit?
palo9167
 
Príspevky: 503
Obrázky: 69
Založený: 23 Dec 2009 21:47 pm

Re: Akva controller

Odoslaťod rastob » 11 Apr 2014 20:16 pm

to netusim, mne vsetky idu
skusil som v IE, FF, Chrome, vsade to ide
rastob
 
Príspevky: 24
Obrázky: 0
Založený: 19 Nov 2013 00:49 am
Bydlisko: Kosice

Re: Akva controller

Odoslaťod MifkoKE » 11 Apr 2014 21:52 pm

U mňa meranie pH s modulom od Rasťa funguje zatiaľ super. Mimo akva je to presné, v akva to trošku kolíše v rámci desatín pH, no stále je to super :-)

palo9167 napísal:
rastob napísal:https://github.com/rastocs2/AquariumController
pridal som drobne upravy v nastaveni casu + automaticky vypocet dna v tyzdni


ani na jeden tvojich odkazov sa nemozem dostat. Vyhadzuje to ssl chybu :(
Nevies poradit?


včera museli mať najeký problém-večer to skutočne nešlo dobre, ale inak funguje :wink:
Obrázok používateľa
MifkoKE
 
Príspevky: 495
Obrázky: 15
Založený: 24 Apr 2012 23:00 pm
Bydlisko: Košice

Re: Akva controller

Odoslaťod palo9167 » 11 Apr 2014 22:06 pm

rastob napísal:to netusim, mne vsetky idu
skusil som v IE, FF, Chrome, vsade to ide


nakoniec som sa tam dostal cez Operu.
palo9167
 
Príspevky: 503
Obrázky: 69
Založený: 23 Dec 2009 21:47 pm

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.