CO2 reaktor



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod rombul10 » 24 Júl 2013 13:47 pm

Milan666 na jednom mas striekacku a na videu mas nieco ine-odsavacku...este mas aj difuzor? nemas reaktor?
rombul10
 
Príspevky: 54
Obrázky: 1
Založený: 17 Okt 2012 16:16 pm

Reklama

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 24 Júl 2013 16:16 pm

Ja ti neoponujem, to nie. Z tej odsávačky hlienov mi tekutina-voda mizla, či odparovala, v striekačke mi drží pol roka.
Je to trivialna záležitosť, to áno, no u mňa je myslenie eko a to iste chápeš
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod smajdicek » 24 Júl 2013 18:17 pm

Mne odsávačka na hlieny strieľa, nemám dostatočný tlak na to, aby som prešiel cez difúzor, ale je príliš veľký a neznesie to, vyrazí vrch. Rozmýšľam že by som spravil to zo striekačky...
smajdicek
 
Príspevky: 387
Obrázky: 22
Založený: 17 Mar 2013 16:22 pm
Bydlisko: Nitra

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 25 Júl 2013 13:59 pm

No, no, veď toto hovorím...............
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Dzumigar » 01 Okt 2013 19:36 pm

Borci co hovorite na toto? Stoji to 37USD
Je to to iste ako home made s filrta na vodu, akurat je to hotove. Nasiel som to na ebay, ale aj poliaci to predavaju.
Oplati sa? Je to kvalitne?
Prílohy
atomizer.JPG
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 01 Okt 2013 20:01 pm

Ak je to iste ako z filtra na vodu tak radsej z toho filtra.Na tom z filtra netreba nic prerabat.Len dokupit fitingi na hadicu podla filtra co mame a namiesto odvzdusnovaka nasrobovat fiting na Co2 hadicku.Do vnutra das kusok trubky ja som pouzil elektrikarsku 20mm UPR trubku a mas to o vela lacnejsie a presne to iste.Nic neprerabas nepotrebujes ziadne extra pripravky ci nastroje a dokaze to zhotovit aj 10r decko.
Byval som nazoru ze radsej si to urobim sam ako kupovat nieco original no v poslednej dobe mam cim dalej tym menej casu a radsej si kupujem niektore veci hotove no v tomto pripade su to vyhodene peniaze za takuto vec.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 01 Okt 2013 20:13 pm

Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Dzumigar » 01 Okt 2013 20:57 pm

TTJopo: Mas pravdu je to prakticky hotove. Ale da sa to aj elegantnejsie ako s UPR trubkou. Existuje do filtra vsuvka kde davas fitracne hmoty, v nasom pripade CO2, tym padom mas aj zachytnu nadobu kde sa ti usadi CO2 kym sa nerozspusti vo vode.
Tot len taky malicky postrech.
Milan666: A mas s nim skusenosti, co sa tyka prevedenia a podobne?
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 01 Okt 2013 21:21 pm

No mňa by zaujímala tá vsuvka do filtra, aká?, čo to je za vsuvka?
Ja aké mám skúsenosti? Mal som reaktor z vodného filtra ako sa tu spomína, z toho predfiltra nie. Mal som aj reaktor SERA, (môžem ponúknuť), no teraz si vyrábam už svoje home-made z fliaš. Vyššie som o tom písal. Tie, ktoré mám teraz by som nemenil
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod TTjopo » 01 Okt 2013 21:26 pm

Milan ten predfilter ma rychlospojky ktorim prilis neverim a pokial to chcem pouzit na vecsi priemer hadic tak vnutorny priemer rychlospojky je nedostatocne velky a bude robit zbytocne filtru velky odpor.
Dzumigar-ja som filter kupil bez tej vsuvky a kedze som elektrikar tak som pouzil to co som mal po ruke a funguje to skvele.Neviem ako to myslis s tym zachytavanim.Ja to mam urobene tak ze mi voda odteka prave cez spominanu trubku.Takze musi tiect najprv smerom dole cim mi ztrhava Co2 ktore sa zachytava vo vrchnej casti filtra/reaktora.Tento reaktor mi rozpusti 100% Co2 a v akva nemam ziadnu mlhu z bubliniek Co2 co som vzdy neznasal pri pohlade do akvaria.Sice drobne bublinky po akva poletuju no to je kyslik z rastliniek a tym "dychat" nezakazem aj ked aj to sa da samozrejme obmedzit mnozstvom Co2 vo vode a intezitou osvetlenia ale to by som si potom rozhadzal vsetko ostatne co uz by som nerad.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Dzumigar » 01 Okt 2013 22:20 pm

Tak nafotil som Vam filter s vlozkou. Ja ho pouzivam na zmekcovacie vody do spotrebicov. Je tam vidno ako gulicky SILIPHOS su v samostatnej vsuvke.
Prikladam fotku vsuvky. Je to perfektne vymyslene aby, voda cirkulovala po celom objeme.
Ak si predstavite namiesto gulickiek vodu s CO2 kde sa zmiesava, tym padom netreba nic odvzdusnovat, lebo voda ma dostatok priestoru, aby sa premiesala s CO2.

Tak trochu OT: Mozem takto zmekcenu vodu pouzit do Akva, alebo by hrozila otrava?
Filter_web.jpg
Filter s naplnou.
Prílohy
Filter_vlozka_web.jpg
Samostana, vlozka do filtra aj s tesnenim a molitanom. No v nasom pripade molitan netreba.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Okt 2013 11:34 am

No a kde tu vložku zoženiem?
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Dzumigar » 02 Okt 2013 11:57 am

Vsade kde predavaju tieto filtre. Len si ju treba vypytat.
Ja som na to prisiel ked som mal zly pocit z od filtrovania vody na tvrdy kamen.
Siel som do predajne a oni mi po troch rokoch vytiahli tento "zazrak", tym padom moje problemi boli vyriesene.
Ja totiz nechapem niektorych nie predavacov, ale rovno majitelov predajni a zaroven ich logiku rozmyslania.
Neponuknu cely sortiment, ale davkuju po castiach ako keby im clovek chcel ukradnut. Je to v podstate jedno co kupuje, alebo kde.
Samozrejme cest vynimkam.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Dzumigar » 02 Okt 2013 12:01 pm

http://www.vodnefiltre.sk/e-shop?page=s ... egory_id=2
Pozri i tu mas. Samozrejme velkost treba vytypovat.
Dzumigar
 
Príspevky: 195
Obrázky: 0
Založený: 18 Júl 2011 21:00 pm
Bydlisko: Sládkovičovo

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod Milan666 » 02 Okt 2013 20:12 pm

Ďakujem!
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7984
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: CO2 reaktor

Odoslaťod tequila401 » 13 Apr 2015 14:11 pm

Skúsim otvoriť túto tému, neskúšal niekto použiť potrubný filter na vodu konkrétne tento http://www.termoshop.sk/termoshop/eshop/10-1-Spatne-klapky-a-filtre/0/5/15033-Zavitovy-filter-PN-16-1-2 použiť ako atomizer na CO2 stačilo by iba nahodiť nátrubky na hadicu alebo cez plastové rýchlospojky. Cenovo by to vyšlo pár eur.
tequila401
 
Príspevky: 10
Založený: 25 Feb 2008 14:50 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.