Filter EHEIM



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod LANGosh » 14 Nov 2008 11:54 am

Pěkně rozebrané :) . Taky souhlasím s tím, že dva jsou více než jeden - je zde větší možnost si s tím pohrát + pojistka proti výpadku. Pokud nejsi limitován prostorem, jdi do dvou. Já mám Eheim Classic 2213 a Tetratec EX 700 - eheim spíše pro biologickou filtraci (siporax a substrat pro) a tetru pro mechanickou. Eheim jsem nemusel čistit již přes 3/4 roku Tetra má frekvenci asi půlroční...
Roman 8)
Obrázok používateľa
LANGosh
 
Príspevky: 182
Obrázky: 19
Založený: 27 Júl 2005 08:41 am
Bydlisko: ČR

Reklama

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Kubo » 14 Nov 2008 12:14 pm

No ved v pohode ja som ti nevravel ze si mas kupit 2026. Len si zacal s tym , ze 20W je pre teba vela co je podla mna smiesne. :)
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1577
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Odoslaťod Drack » 14 Nov 2008 15:28 pm

mne sa kvoli priestoru zmesti len jeden. chcem eheim, riesim ci mozem dat 2026-ku do aq 240l, ked ma napisane , ze je do aq cca 350l. ci to nevadi ? ci sa da regulovat ? lebo sa mi viac paci ako 2224. ma vacsi objem filtracnej hmoty a lepsie napustanie. ale inak dik za rady zatial.
Obrázok používateľa
Drack
 
Príspevky: 90
Obrázky: 12
Založený: 13 Máj 2008 22:16 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod Giftzahn » 14 Nov 2008 16:33 pm

Drack napísal:mne sa kvoli priestoru zmesti len jeden. chcem eheim, riesim ci mozem dat 2026-ku do aq 240l, ked ma napisane , ze je do aq cca 350l. ci to nevadi ? ci sa da regulovat ? lebo sa mi viac paci ako 2224. ma vacsi objem filtracnej hmoty a lepsie napustanie. ale inak dik za rady zatial.


ano mozes dat aj 2260 a ano prietok sa da regulovat :mrgreen:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Giftzahn » 14 Nov 2008 16:35 pm

Kubo napísal:No ved v pohode ja som ti nevravel ze si mas kupit 2026. Len si zacal s tym , ze 20W je pre teba vela co je podla mna smiesne. :)


no skutocne na smiesny filtrik je spotreba 20W vela... desktop z ktoreho momentalne pisem ma spotrebu 20W :mrgreen: pri 100% vytazeni systemu.... :twisted:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod majko » 14 Nov 2008 16:54 pm

To mas co za sunku :D :D :D ?
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1366
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Kubo » 14 Nov 2008 19:18 pm

Giftzahn napísal:no skutocne na smiesny filtrik je spotreba 20W vela... desktop z ktoreho momentalne pisem ma spotrebu 20W :mrgreen: pri 100% vytazeni systemu.... :twisted:
No ako myslis , ja osobne nechapem ludi co idu nieco kupovat a uz pozeraju na to , ze kolko im to zozerie elektriny. Ked kupujes kvalitne domace kino znacky YAMAHA , tak pozeras na to kolko to zozerie elektriny ? :twisted:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1577
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Odoslaťod marlo » 14 Nov 2008 19:42 pm

Drack napísal:mne sa kvoli priestoru zmesti len jeden. chcem eheim, riesim ci mozem dat 2026-ku do aq 240l, ked ma napisane , ze je do aq cca 350l. ci to nevadi ? ci sa da regulovat ? lebo sa mi viac paci ako 2224. ma vacsi objem filtracnej hmoty a lepsie napustanie. ale inak dik za rady zatial.


ano na 240L kludne mozes pouzit filter na ktorom je napisane ze je do 350.
Na zaciatku trocha priskrtis a potom po par mesiacoch ked ti bude slabnut prietok povolis.

Ja som chvilku pouzival Eheim profesional II 2026 a bol som velmi spokojny.
Manipulacia,technicke riesenie,hlucnost vsetko OK.
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1408
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod miroga » 14 Nov 2008 21:42 pm

Mam filter Eheim profesional 2226 na 200l akva(koli velkosti naplne) a som maximalne spokojny, mam trochu priskrteny vytok z filtra, aby som nemal tornado v akva. Mimochodom 2226 a 2026 sa takmer v nicom nelisia, az na to, ze 2026 ma nasavanie a 2226 nema.
miroga
 
Príspevky: 79
Obrázky: 2
Založený: 01 Sep 2008 12:03 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Kubo » 15 Nov 2008 11:07 am

Caw Giftzahn , dostal som info o uplnej novinke Eheim Profesional 3 2073 . Je urcena na akvaria do 350L , max. prietok 1050L/h , objem filtracnych hmot 4,5l + 0,5l predfilter , takze 5L cisto iba filtracne hmoty , 3 kose k ulozeniu naplni a spotreba iba 16W. Rozmery su : 398x238x244

Tento filter vraj bude prezentovany na akvazime. Ale je to na tebe ak si sa rozhodol pre variantu , ktoru si napisal predtym. :) No a este aby som nezabudol cenovo je na tom cca rovnako ako 2026.

http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?id=32947
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1577
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Giftzahn » 16 Nov 2008 09:39 am

no moje dvojfiltrove riesnie uspesne bezi uz cca. neco cez rok a spom uplne spokojny ako s vykonom, spolahlivostou,spotebou,rozmermi a "hlukom" ktory nie je ziaden :mrgreen: co sa tyka priestoru v skrinke pod 200L akva je miesta dost na dva filtre,uv-cko 18W a Co2 flasku momentanne 500g ale planujem upgrade na 1kg...cize to bol moj pokus o riesenie filtracie ...z podladu ceny,vykonu,spotreby,hluku a priestoru a variability filtracnych naplni... 8)

jj, ten novy EHEIM Professionell 3 2075 vobec nevyzera zle ....1250l/h vykon pumpy, objem filta 9L filracnych naplni 6L a spotreba 16W - cize fajne. Vyrobca zvysil vsetky parametre filtra a dokazal znizit spotrebu na 16W super. Na akvazime budem...a dufam ze si budem moct nove EHEIMy poriadne obzriet :lol:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Taktik » 17 Nov 2008 18:44 pm

akú kombináciu by si urobil na 550l akv.príp aký ex filter by som mal použiť.
Taktik
 
Príspevky: 6
Založený: 17 Nov 2008 14:35 pm

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Kubo » 17 Nov 2008 19:36 pm

Neviem ako Giftzahn , ale ja osobne by som pouzil externu nadrz. Bola by 10krat objemnejsia ako eheim a cenovo by to vyslo asi 30-50% z ceny kanistroveho Eheimu :mrgreen:
Obrázok používateľa
Kubo
 
Príspevky: 1577
Obrázky: 161
Založený: 19 Mar 2005 22:50 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Giftzahn » 18 Nov 2008 09:48 am

Taktik napísal:akú kombináciu by si urobil na 550l akv.príp aký ex filter by som mal použiť.


njn, Kubo ma pravdu...asi najlepsi filter by bola externa nadrz pri tvojom 550L akva by som volil asi tak male akva o objeme cca.60L ako filter co by bolo okolo 10% objemu tvojej nadrze.... :mrgreen: samozrejme pokial mas dost priestoru pod akva, chce sa ti "skladat" takyto filter.
co sa tyka pomeru ucinnost,vykon/cena...rozhodne najvyhodnejsie riesenie 8) a specialne vtedy pokial by si mal,chcel mat cichlidy....

pozri napr. sem: http://www.akvamalawi.com/phpBB/viewtopic.php?t=256 v ramci inspiracie....

samozrejme sa da kupit externy filter ...pre tvoju nadrz 550L napr. EHEIM Professional III 2080 alebo EHEIM Professional III 2075 atd. samozrejme sa mozes poobhliadnut aj po znacke FLUVAL.... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod matus » 18 Nov 2008 11:39 am

suhlasim
cenovo bude najlepsi externy doma robeny, podla mna staci aj 30 litrovy filter s malym predfiltrom, ktory budes castejsie cistit - je to praktickejsie, mam skusenosti, predfilter si urobis z hocijakych odpadovych trubiek, ak budes mat zaujem, poradim
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod Taktik » 18 Nov 2008 12:14 pm

Páni dík za rady.O tých doma robených filtroch som si čo to už prečítal a uvažujem o takejto verzii.Ak budem potrebovat konkrétnu pomoc ozvem sa.
Taktik
 
Príspevky: 6
Založený: 17 Nov 2008 14:35 pm

Odoslaťod očinta » 30 Apr 2009 22:42 pm

Dobrý deň.
Ja používam Eheim professional III 2071 a môžem vysloviť na tento filter len slová chvály. Jednoducho je to pán filter. Môžem len doporučovať. Mal som Fluval 4plus ale tento je vnútorný a vymenil som ho preto, že mi robil búrku v cca 250l akváriu. Mohol som použiť rozstrekovaciu rampu,ale chcel som prejsť na vonkajšiu filtráciu. Eheim dokže podstatne rýchlejšie vyčistiť vodu pri jej prípadnom zamútení. Chcel by som sa spýtať skúsených akvaristov na fóre či nemôže dôjsť k poškodeniu vnútorných komponentov filtra pri nasávaní CO2 bubliniek do sania. Spytujem sa i preto,nakoľko vo filtry dochádza k totálnemu prieniku CO2 do vody. Bublinky na výstupe filtra už nepozorujem.
Ďakujem.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Odoslaťod matus » 01 Máj 2009 22:38 pm

ako sa ti tam dostava co2 - je to nejaky vysledok nahodnych okolnosti alebo zamer ?
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod očinta » 02 Máj 2009 22:32 pm

matus napísal:ako sa ti tam dostava co2 - je to nejaky vysledok nahodnych okolnosti alebo zamer ?

Ak mám pravdu povedať tak zámer.
Jedná sa mi o čo najefektívnejšie vstrebávanie CO2 do H2O a ešte čosi. Alebo radšej použiť difúzer. Lebo keď CO2-kujem cez kamienok vytvára sa mi na povrchu hladiny biely film. Po začerení hladiny napr rukou ku dnu padajú malé biele zhluky z tohoto filmu.Keď nehnojím CO2 film tam nie je. Keď CO2 ide cez vstup filtera a výstupom von film tam nemám. Akvárium je staré vyše mesiaca, rastliny rastú ako divé. Z ryb mám tam zatiaľ prísavníky a SAE.
Ďakujem.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Odoslaťod Giftzahn » 04 Máj 2009 10:53 am

očinta napísal:
matus napísal:ako sa ti tam dostava co2 - je to nejaky vysledok nahodnych okolnosti alebo zamer ?

Ak mám pravdu povedať tak zámer.
Jedná sa mi o čo najefektívnejšie vstrebávanie CO2 do H2O a ešte čosi. Alebo radšej použiť difúzer. Lebo keď CO2-kujem cez kamienok vytvára sa mi na povrchu hladiny biely film. Po začerení hladiny napr rukou ku dnu padajú malé biele zhluky z tohoto filmu.Keď nehnojím CO2 film tam nie je. Keď CO2 ide cez vstup filtera a výstupom von film tam nemám. Akvárium je staré vyše mesiaca, rastliny rastú ako divé. Z ryb mám tam zatiaľ prísavníky a SAE.
Ďakujem.

njn, mozes skusit napr. membranovy CO2 difuzer :
Kód: Vybrať všetko
www.shopakva.sk/akvarium-co2-difuzer-membranovy-bezstratovy-do-200l-p-2300.html

zevraj je bezstratovy a velmi efektivny .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Odoslaťod očinta » 05 Máj 2009 08:23 am

Giftzahn, ďakujem.
Síce vedel som o nich,ale na základe Tvojho odporúčania budem o difúzore tohto typu silno uvažovať.
očinta
 
Príspevky: 139
Obrázky: 22
Založený: 14 Feb 2009 12:10 pm
Bydlisko: PD

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod teken » 02 Jún 2009 16:36 pm

Zdravím,čo hovoríte na filter EHEIM ECCO COMFORT 2234 akva mám 150L!Má ho niekto,neaké skúsenosti!Vďaka!
teken
 
Príspevky: 49
Založený: 05 Mar 2008 21:38 pm

Re: Filter EHEIM

Odoslaťod matus » 02 Jún 2009 18:14 pm

teken napísal:Zdravím,čo hovoríte na filter EHEIM ECCO COMFORT 2234 akva mám 150L!Má ho niekto,neaké skúsenosti!Vďaka!
uplne postaci, dobry vyber - kup, nainstaluj a spusti nemas co riesit alebo diskutovat
Obrázok používateľa
matus
 
Príspevky: 603
Obrázky: 14
Založený: 20 Jan 2005 21:50 pm

Odoslaťod absint » 24 Jún 2009 18:12 pm

nazdar mám eheim 2232 a práve som po 2-3 týždnoch zábehu vyhodil aktívne uhlie(uhlové rúno- ako výrobca kázal. Takže mi zostalo kopec nevyužitého miesta. Môžem do tej druhej nádoby dať molitan? ešte ma napadlo ale neviem či by to išlo- proste tie nádobky vyhodit a komplet to vnútro napratať molitanom :roll: po okrajoch by som nechal par mm volného miesta aby voda mohla dobre cirkulovať... nedalo by sa? 8)
Obrázok používateľa
absint
 
Príspevky: 47
Založený: 18 Nov 2008 18:34 pm
Bydlisko: Trnava

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.