New Fluval 304 (?)



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod affinis » 01 Máj 2004 10:38 am

Stuka napísal:Myslite ze do 325 l akvaria bude vhodny Fluval 304 ? Na krabici je ze je vhodny do < 300 ale ide o to ze je tam udavany prietok 1000l/h a tak co som sa docital ze v rastlinom akva by malo byt tak obsah akvaria - 2 nasobny obsah za hodinu cize u mna 650 l/h. Nebude ten filter zas moc silny? Lenze ked tak rozmyslal ze keby som zas kupil mensi tak tam je aj mensi objem filtracnej plochy co zas nebude dobre. Zas dalsia dilema

nino_q pisal, ze sa da prietok regulovat a filter sa casom zanesie a tak sa ten prietok tiez znizi, takze tvoja dilema je uz bezpredmetna :)
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 01 Máj 2004 15:45 pm

no fakt ani som si to nevsimol ze to nino uz pisal ja lama :roll:
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Maja » 01 Máj 2004 22:52 pm

Stuka, ja kompletizujem 344ku a rozhodla som sa pre Fluval 304 lebo ma dobry objem, je tichy, malo zerie :-) a prietok sa da regulovat. To, co som sa tu na zaciatku pytala o New Fluval, je len hnusny obchodnicky tah. Su to klasicke filtre radu Fluval x04, len "umelecky" pofotene a olepene velkymi NEW :-(.
Obrázok používateľa
Maja
 
Príspevky: 705
Obrázky: 44
Založený: 09 Okt 2003 20:19 pm
Bydlisko: Bratislava- Petržalka

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 02 Máj 2004 12:45 pm

Ano Maja toto mi hovoril aj predavac o tych vyhodach...No este takto mohlo by to fungovat aj bez vonkajsieho filtra? Keby som tam dal vela rastlin a malo ryb. Alebo pri takomto objeme uz je ten vonkajsi filter nutnostou? Alebo prave preto ze je to pomerne dost velke akva tak by to mohlo ist aj bez toho?
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 02 Máj 2004 16:57 pm

tak som sa teda rozhodol ze si kupim ten Fluval 304 zrejme sa neoplati setrit na filtry
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 06 Máj 2004 18:03 pm

Dneska som si bol prebrat uz spominany filter no opet sa tu vyskytlo zopar otazok takze prejdem rovno k nim :
1. obdrzal som 3x keramicke valceky a 3x aktivne uhlie v taky sackoch ako napl do filtra. Cital som tuto clanok o filtracnych materialoch a nejake vyhody tych valcekov opori molitanu som nenasiel. Uhlie sa tiez nechystam pouzit. Tak toto som ale chcel nemoze sa napriklad poskodit ten filter ked dam do vsetkych tych prepazok kam sa davaju tie valceky a uhlie cisto vsade iba molitan? Myslim tym ze by potom bol akoze pretazeny filter keby musel prehanat vodu tolkim molitanom alebo nieco take no neviem nemam s tym skusenosti zatial aj ked do mojich vnu. filtroch co mam vsade som narvam hrozne vela molitanu a zatial funguju. Kazda rada dobre

este daco. V navode je napisane ze filter musi byt umiestneny pod hladinou akvaria ktora cast filtra je tym myslena? Motor? Lebo to planuje polozit do vysky rovnakej ako 50 cm vysoke akvarium cize tam to bude takych 20 cm pod hladinou ten motor
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod nino_q » 06 Máj 2004 19:59 pm

- keramicke valceky maju podobnu funkciu ako molitan, t.j. maju pomerne velky povrch a teda sa na nich moze usadit vela bakterii; navyse podla mojich skusenosti kladu mensi odpor pretekajucej vode, ale zase su mozno menej ucinne
- uhlie nemusis davat, nanajvys tak mozno prvy tyzden po spusteni filtra - tak to odporucal eheim, zrejme kvoli tomu ze ak sa este 'nieco' z neho uvolni, nejake chemikalie co ostali z vyroby; inak sa uhlie pouziva iba ak sa chces zbavit niecoho co mas vo vode, nejakej chemikalie; napr. na odstranenie lieciv sa to pouziva
- vidi sa mi ze by nemal byt problem polozit ho aj vedla akvaria, ide zrejme hlavne o to, aby bol naozaj pod hladinou aby sa nemohlo stat, ze 'vyschne' - t.j. vznikne v motore bublina (to by bolo velmi zle, voda ten motor v podstate maze, nasucho by sa asi zadrel)
Obrázok používateľa
nino_q
Moderátor
 
Príspevky: 749
Obrázky: 5
Založený: 05 Máj 2003 12:57 pm
Bydlisko: Senec

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 06 Máj 2004 21:58 pm

dik za odpoved.
A ked dam do vsetkych tych prepazok molitan nemoze to klast prilis velky odpor a filter sa bude pretazovat?
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod affinis » 06 Máj 2004 22:21 pm

ak nedas velmi jemny molitan tak sa ti nebude rychlo zanasat a tym znizovat prietok...ak mas moznost pouzi viac druhov molitanu...hrubozrnny na zaciatok filtracie a jemny ako poslednu cast a ten zachyti aj tie najjemnejsie necistoty...teda asi takto by to mohlo (malo) pracovat :-)
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 06 Máj 2004 23:33 pm

no prave by som chcel nech sa trosku zanesie a znizi sa ten prietok predsa len 1000l/h na 325 l akvarium je asi dost vela ale skrtit ho nechcem. Mne ide len o to ze ci ked do toho nasukam vsade molitan -> po case sa tam daco usadi a znizi prietok ci nebude trpiet filter a po roku neodide...
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod affinis » 07 Máj 2004 00:37 am

urcite neodide a ked tak je uz zo zakona aj na neho 24 mesacna zaruka...:-)
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 07 Máj 2004 01:30 am

okej :)
Teraz vecer som ho preskumal do detialov a skumal na akom principe to funguje a tak. Som tu prestudoval temy ohladne tohto filtru a tak sa mi nejak zda podla toho co som cital ze ked vypadne prud (elektricky) alebo tak neco tak filter zvykne nenaskocit hlavne ako Rosikovi. Stava sa to aj vam? A ked sa to stane ako postupovat? Mal som aj filtre Shark tam sa to stavalo dost casto tak som rukou roztocil vrtulku ale tuto to asi take jednoduche nebude?
A este nieco naco je tam ta packa s napisom "start" taka ta na konci s prisavkou a kedy ju pouzit?
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Atilla » 07 Máj 2004 07:55 am

ked sa ti vo filtry vytvori bublina tou 'packou' ju vytlacis pouziva sa to iba ked si docistil filter a ides ho znova spustit
Obrázok používateľa
Atilla
 
Príspevky: 648
Založený: 25 Mar 2003 16:24 pm

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod nino_q » 07 Máj 2004 07:58 am

toto mi chyba na tom eheime 2213, musim zapinat/vypinat... :(
Obrázok používateľa
nino_q
Moderátor
 
Príspevky: 749
Obrázky: 5
Založený: 05 Máj 2003 12:57 pm
Bydlisko: Senec

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod jacik » 07 Máj 2004 08:36 am

Stuka napísal:Myslim tym ze by potom bol akoze pretazeny filter keby musel prehanat vodu tolkim molitanom

mam to tak urobene na fluval 104. cely filter je naplneny iba molitanom. od najhrubsieho aj po najjemnejsi. trosku sa mi znizil prietok filtrom co som samozrejme, kedze mam rastlinkove akva, privital.


filter mam umiestneny pod akvariom (spodok je takmer 1m pod hladinou) a aj tebe radim umiestnit ho pod akva. lebo vzdy ked ho otvoris tak do neho vnikne vzduch a ten sa potom musi samozrejme dostat von. inac riskujes znicenie filtra.

a este k tomu nenaskakovaniu filtra po zapnuti. no mne sa to este nestalo. ale zasa vzdy ked uz mam filter otvoreny (raz za 4-5-6 mesiacov) poriadne vycistim aj vrtulku aj keramicku osku. ale velmi velmi opatrne.
jacik
 
Príspevky: 1028
Obrázky: 50
Založený: 15 Jan 2003 09:56 am
Bydlisko: Trenčín

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod paulovic » 07 Máj 2004 08:47 am

Súhlasím s Jacíkom

Ja mám F. 204 cca 1m od hornej hladiny a plný molitanu. Prietok sa znížil na 400l / hod (pokusné meranie) a funguje. V poslednej polovičnej klietke je osadená filtračná vata.
paulovic
 
Príspevky: 140
Obrázky: 23
Založený: 23 Júl 2003 15:09 pm
Bydlisko: Bratislava, Petržalka

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod tonket » 07 Máj 2004 10:10 am

Maja napísal:Ig- dakujem za obsirnu odpoved- no Fluval 403 ma pri objeme 6,6litra spotrebu 12W. To jeho bracek -rada 301-304 maju vyssiu spotrebu.

takze ako som to pochopil, tak ten tvoj Fluval 304 ma spotrebu 25W ako napisal Ig? Alebo je to trosku inac????
Obrázok používateľa
tonket
 
Príspevky: 165
Obrázky: 5
Založený: 20 Okt 2003 14:31 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Stuka » 07 Máj 2004 11:33 am

jacik napísal:filter mam umiestneny pod akvariom (spodok je takmer 1m pod hladinou) a aj tebe radim umiestnit ho pod akva. lebo vzdy ked ho otvoris tak do neho vnikne vzduch a ten sa potom musi samozrejme dostat von. inac riskujes znicenie filtra.

okej len budem muset dat trosku "upravit" podstavec...
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod rado1121 » 06 Jún 2004 19:48 pm

chcem sa spitat co znamena na f Fluval 304 oznacenie MSF?
Naposledy upravil rado1121 dňa 14 Jún 2004 21:56 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
rado1121
 
Príspevky: 124
Obrázky: 27
Založený: 09 Mar 2004 18:32 pm
Bydlisko: Hlohovec

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod Roby » 07 Jún 2004 09:07 am

rado1121 napísal:chcem sa spitat co znamena na f Flual 304 oznacenie MSF?

MSF ako Multi-Stage Filter aspon tak som to videl v ich propagacnom letaku...
Obrázok používateľa
Roby
 
Príspevky: 73
Obrázky: 6
Založený: 27 Sep 2003 21:08 pm
Bydlisko: BA

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod rado1121 » 13 Jún 2004 17:55 pm

a este par malych otazocek kde zozeniem rozprasovaciu rampu na fual 304?a za kolko sa predava?ak dam do f 304 aktivne uhlie ,potom nieje zbitocne hnojit ? :shock:
Obrázok používateľa
rado1121
 
Príspevky: 124
Obrázky: 27
Založený: 09 Mar 2004 18:32 pm
Bydlisko: Hlohovec

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod nino_q » 13 Jún 2004 21:31 pm

preco chces davat aktivne uhlie??? to sa dava len v specialnych pripadoch (hlavne po skonceni liecby, ked sa chces zbavit lieciv)
Obrázok používateľa
nino_q
Moderátor
 
Príspevky: 749
Obrázky: 5
Založený: 05 Máj 2003 12:57 pm
Bydlisko: Senec

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod skala » 14 Jún 2004 11:13 am

Rado1121, uvazujes logicky, aktivne uhlie a hnojivo nejde velmi dokopy.
Obrázok používateľa
skala
 
Príspevky: 3849
Obrázky: 16
Založený: 09 Apr 2003 17:24 pm
Bydlisko: Piešťany, Bratislava

Re: New Fluval 304 (?)

Odoslaťod rado1121 » 14 Jún 2004 22:01 pm

este som ho tam nedal :? ani ho tam nemienim davat len sa uistujem poradite my kde kupim do fluvalu 304 naplne molitanove do prepazok? v Trnave a v okoli? 8)
Obrázok používateľa
rado1121
 
Príspevky: 124
Obrázky: 27
Založený: 09 Mar 2004 18:32 pm
Bydlisko: Hlohovec

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.