Pôdny filter



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Pôdny filter

Odoslaťod TTjopo » 22 Dec 2013 23:19 pm

Vdaka
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Reklama

Re: Pôdny filter

Odoslaťod btmbtm » 22 Dec 2013 23:42 pm

Norman pripomenul si mi časy keď sme ešte s otcom mali 2 akvarka. Žiadne testy žiadne špeci veci. Iba sklo štrk a voda a všetko išlo perfektne
Obrázok používateľa
btmbtm
 
Príspevky: 158
Obrázky: 6
Založený: 12 Jan 2013 18:17 pm
Bydlisko: Nemšová

Re: Pôdny filter

Odoslaťod urgy » 23 Dec 2013 00:49 am

Pre TTJopo.
Presne takýto filter je popísaný aj v linku ktorý pripájam, o zakladaní akvária.
http://akvarium.napady.net/rubriky/clan ... adame-akva

O tom či to funguje a či ti budú rásť rastliny sa presvedčíš na fotkách v galérii, myslím že autora viacerí z vás poznajú.... :pivo:
urgy
 
Príspevky: 139
Založený: 04 Jan 2011 22:13 pm

Re: Pôdny filter

Odoslaťod TTjopo » 23 Dec 2013 20:56 pm

Dakujem za prispevky dost mi to pomohlo a viac usvedcilo o tom ze to moze fungovat
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Pôdny filter

Odoslaťod loksik.lubos » 30 Jan 2014 15:21 pm

Preco nie ja mam podomacky urobeny s PVC kurenarskych trubiek a mam ho urobeny tak ze si regulujem tzv kohutikmy odsavanie dna alebo len odsavaci kos . Raz za cas ho prepnem na odsavanie dna odkial odsajem cast bordelu a potom ho spatne prepnem na kolobeh vody.Ako filter pouzivam vonkajsi eheim s rostrekovacou rampou.Takze takto si regulejem podny filter pripadne klasicke sanie kosa. Ked budem cistit akva hodim foto teraz aspom nieco v nakrese o predstave
Prílohy
1624036_815520751809038_1699615768_o.jpg
loksik.lubos
 
Príspevky: 38
Obrázky: 0
Založený: 13 Jan 2012 11:46 am

Re: Pôdny filter

Odoslaťod husto » 13 Júl 2014 00:49 am

Takze takto si regulejem podny filter pripadne klasicke sanie kosa.

Sorry ale ty nemáš pôdny filter, iba odsávaš bordel z dna a vodu cez piesok :P :wink: a čistíš ju v externom filtri. Pôdny filter musí mať cirkuláciu vody cez pôdu a tam je už koniec, ty si spravil hybrida :D
Celkom by ma zaujímalo aké by si mal aquarko bez externého filtra...
Ja dokončujem svoj pôdny filter tiež podomácky vyrobený tak dúfam že bude dostatočný. Otázka z mojej strany neviete mi poradiť? Je potrebné dať na dno aj pôdu? alebo postačí piesok (ak chcem mať aj nejaké rastliny z južnej ameriky) a je potrebné aj nejak mikroorganizmy dodať do tej pôdy? alebo stačí dať substrát a ono sa to samo rozbehne? alebo sa to rozbehne aj s pieskom? (teda rozklad močoviny na dusičnany čo spotrebujú rastliny?)
husto
 
Príspevky: 4
Založený: 05 Júl 2014 11:44 am

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: kubko82 a 0 hostí.