Uplny pruser, potrebujem pomoc!



Všetky otázky ľudí ,ktorý začínaju alebo chcú začať s akvaristikou.Akvaristické začiatky.

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 19 Jan 2010 00:48 am

nedas si pokoj... fajn... zajtra hodim fotky... nie vsetko co je podomacky vyrobene je smejd, nahodou to vyzera celkom dobre

a co ta na tom vyslo 14000? len zo zvedavosti...
Naposledy upravil renatte616 dňa 19 Jan 2010 00:49 am, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Reklama

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod tigrik321 » 19 Jan 2010 00:54 am

renatte616 napísal:a co ta na tom vyslo 14000? len zo zvedavosti...


sme robili rozpocet a akva ,vybava,rastliny,ryby,pripravky a pod....no to by si sa divila ako sa to nazbiera,len clea helena slinacik stal 3 eura v Nitre a mam ich uz asi 10 tak rataj....ale to uz je ina tema toto uz je off topic...
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Tomas54 » 19 Jan 2010 09:11 am

Ozaj to nie je lacna zalezitost, mna len 140L akva vide na 400 €. Sklo, filter, UV, vyroba osvetlenia, flasa na CO2 (ostatne k CO2 mam), ratliny.
Da sa svetlo aj lacno vyrobit, moze byt aj pekne, ale hlavna je bezpecnost
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod martin_s » 19 Jan 2010 11:06 am

Ja by som povedal ze niektore vydavky, ktore maju mnohy akvaristi su uplne zbytocne a su len koli akemusi pocitu, ze je potrebne mat vsetku moznu techniku, ktora existuje, pritom sa da zaobist aj bez nej, najmä pri velkych akvariach (ale da sa to aj pri malych az mini). Treba vsak podotknut ze akvarium moze fungovat bez techniky iba ak ma jeho majitel dostatocny cit, pozorovaci talent a schopnosti udrzat biologicku rovnovahu aj bez techniky. Ale to je uz naozaj OT.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 19 Jan 2010 15:06 pm

mna cele akva vyslo maximalne 50€... sklo, filter, prevzdrusnovac, hadicky, perlic, teplomer, strk, osvetlenie.... rastliny, ryby, krmenie povedzme dalsich 30€... a to je vsetko.... a mam 84l akva... a fici uz 6 rokov s rocnou prestavkou...

no je to take hrozne???
Prílohy
P1060374.JPG
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Michal Riša » 19 Jan 2010 17:21 pm

Ahojte, a čo tak napríklad toto, otca mám elektrotechnika a nemal žiadne námietky, keď je to na krycom skle. Ja stále nechápem, v čom je problém ... A verte tomu, že keď je krabica od mlieka vystlaná alobalom, ktorý odráža teplo a ešte aj vlastnou hliníkovou fóliou, tak to vôbec nie je také horúce, ako to vyzerá :D

Obrázok
Michal Riša
 
Príspevky: 45
Obrázky: 27
Založený: 09 Okt 2009 17:16 pm
Bydlisko: Považská Bystrica

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 19 Jan 2010 17:43 pm

no neviem... ja by som mala strach mat osvetko z krabice na mlieko... co ked tam nahodou nieco chyti skrat... ved je to horlave... radsej ta forma... vyjde to o 1-2 drahsie ale tak pre lepsi pocit...
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod tigrik321 » 19 Jan 2010 18:08 pm

renatte616 napísal:no neviem... ja by som mala strach mat osvetko z krabice na mlieko... co ked tam nahodou nieco chyti skrat... ved je to horlave... radsej ta forma... vyjde to o 1-2 drahsie ale tak pre lepsi pocit...


ta forma je nevodiva???
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 19 Jan 2010 18:28 pm

nie je nevodiva, ale nehorlava... a okrem toho, kazde jedno osvetlenie, aj kupene, je vodive... "ta forma" funguje bezpecne bez ziadnych problemov uz cca 5 rokov... raz som v nej menila ziarovku inac vobec ziadny problem s tym nebol...
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Tomas54 » 19 Jan 2010 18:45 pm

Take z plechu som mal aj ja a v pohode fungovalo, dlho.
Nie je pravda, ze aj kupovane su vodive, obal z kovu to nie je a plast je nevodivy a ak to nie je total cina, tak skrat neznici ten plast
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod tigrik321 » 19 Jan 2010 18:49 pm

Tomas54 napísal:Take z plechu som mal aj ja a v pohode fungovalo, dlho.
Nie je pravda, ze aj kupovane su vodive, obal z kovu to nie je a plast je nevodivy a ak to nie je total cina, tak skrat neznici ten plast



to som mal na mysli si ma predbehol.....takze z hladiska bezpecnosti,voda elektrina a mam rad svoj domov by som to neriesil opet niak inak ako original neon z akvaristky..... :) :)
Obrázok používateľa
tigrik321
 
Príspevky: 375
Obrázky: 12
Založený: 09 Aug 2009 12:35 pm
Bydlisko: Topolcany

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Tomas54 » 19 Jan 2010 18:52 pm

Za 25 som kupil svietidlo Resun, na ktorom sa da nastavovat dlzka a je tam 11W ziarivka, podla mna nema chybu a zas take drahe to nebolo

martin_s: mam aj 54L akva, kde je len vnutorny filter a CO2 z flase, ziadne extra vydavky a funguje uplne super, neviem co je to choroba a riasy, ale to nove chcem uz zriadit uplne na komplet. Do buducna, nech je tam vsetko co treba
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod martin_s » 20 Jan 2010 10:29 am

Tomas54 napísal:martin_s: mam aj 54L akva, kde je len vnutorny filter a CO2 z flase, ziadne extra vydavky a funguje uplne super, neviem co je to choroba a riasy, ale to nove chcem uz zriadit uplne na komplet. Do buducna, nech je tam vsetko co treba
Ja mam aj mensie akvaria, ktore su skoro uplne bez techniky a nemam s nimi problem. Jedina technika je tam vzduchovanie, aby sa lepsie premiesavala voda. Navyse ked si to vezmes retrospektivne - ziadne velke technologie v minulosti neboli a akvaria fungovali niektore ovela lepsie ako dnes s najmodernejsou technikou. Ja by som povedal ze obrovsky podiel na spravnom fungovani ma samotny chovatel.
renatte616 napísal:no je to take hrozne???
Nie je to take hrozne, len dost to spati ta biela prechodka. Kabel by som do toho svetla viedol asi zo zadnej strany a radsej cierny, nech to tak nebije do oci...
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod ITdaniel » 23 Jan 2010 16:28 pm

takze, rastlinky mi podrastli :) rybkam sa dari. Tie mrenky totalne miluju to tabletove krmivo. Uz tam mam aj koren (3x prevareny a tyzden moceny a vobec sa mi nefarbila voda). Svetlo som zatial nezohnal take, co by sa mi pacilo, takze este v pondelok popozeram, zatial svietim stolnou lampou. Inak, nestacila by mi jedna krevetka? Musi ich byt viac? Teda nemyslim to tak, ze ci musia byt v akva, ale ze ked tam su, ci ich musi byt viac spolu.
ITdaniel
 
Príspevky: 6
Založený: 15 Jan 2010 10:56 am

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 23 Jan 2010 16:35 pm

to martin_s: nebolo na vyber... robilo sa to z toho co bolo po ruke a narychlo... behom pol hodinky to bolo hotove... ale hej... bolo by to lepsie cierne... a zo zadu sa neda... ziarovka je predsa podlhovasta...
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod martin_s » 23 Jan 2010 19:09 pm

renatte616 napísal:to martin_s: nebolo na vyber... robilo sa to z toho co bolo po ruke a narychlo... behom pol hodinky to bolo hotove... ale hej... bolo by to lepsie cierne... a zo zadu sa neda... ziarovka je predsa podlhovasta...

Dat sa da. Ci vedies kabel zboku alebo zozadu, tak ci tak kabliky napajas do objimky ci pätice.
Obrázok používateľa
martin_s
 
Príspevky: 5718
Obrázky: 0
Založený: 04 Máj 2005 09:56 am

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 23 Jan 2010 19:38 pm

zajtra hodim foto a pochopis, preco to neslo z boku :)
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Barbora =) » 23 Jan 2010 19:50 pm

ITdaniel napísal:takze, rastlinky mi podrastli :) rybkam sa dari. Tie mrenky totalne miluju to tabletove krmivo. Uz tam mam aj koren (3x prevareny a tyzden moceny a vobec sa mi nefarbila voda). Svetlo som zatial nezohnal take, co by sa mi pacilo, takze este v pondelok popozeram, zatial svietim stolnou lampou. Inak, nestacila by mi jedna krevetka? Musi ich byt viac? Teda nemyslim to tak, ze ci musia byt v akva, ale ze ked tam su, ci ich musi byt viac spolu.


Ak ste ochotný do svetla investovať, tak toto by sa Vám mohlo páčiť:
Kód: Vybrať všetko
http://www.shopakva.sk/osvetlenie-mini-akvaria-ml11-p-1827.html

Krevetky sa lepšie cítia v skupine. :wink:
Obrázok používateľa
Barbora =)
 
Príspevky: 485
Obrázky: 18
Založený: 07 Máj 2009 18:13 pm
Bydlisko: Michalovce

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Sebi » 24 Jan 2010 12:28 pm

alebo dennerle amazon day je to spicka ale zase stoji to aj 35-40eur(pet center v Optime)
to sa mi zda veela
Obrázok používateľa
Sebi
 
Príspevky: 92
Založený: 10 Okt 2009 10:27 am
Bydlisko: Čečejovce

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Giftzahn » 25 Jan 2010 08:21 am

Sebi napísal:alebo dennerle amazon day je to spicka ale zase stoji to aj 35-40eur(pet center v Optime)
to sa mi zda veela


jj, mozem z vlastnej skusenosti potrvdit ... Dennerle Amazon day je spicka, pouzivam dve 11W na osvetlenie 12L a 9L miniciek ... njn, aj cena je adekvatna ... :( treba hladat po nete urcite sa da najst aj pod 30,- EUR .... :wink: ako jedine manko snad vidim ze ziarivka je dost blizko hladine ... tak cca mozno 8 - 10cm a vyssie ju dat nemozes .. mam ten dojem ze idealna vzdialenost od hladiny by bola tak 15 - 20 cm pri 9L/12L minickach
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod emkac » 25 Jan 2010 13:33 pm

Boze tolko ofttopicu..... Skuste prestat kecat o kvalite a dizajne vlastnorucneho osvetlenia a radsej piste k veci.

Mas tam iba 20 litorv, ziadne osvetlenie nevyrabaj, sviet si zatial stolnou lampou.
Ako bolo povedane, filter nechaj pusteny nonstop.
Krm raz denne.
Vodu men raz tyzdenne, nie raz za dva tyzdne. V tom miniakvariu sa to rovnovaha urobi tazsie a pomalsie ako v nejakom velkom.
Kreviet daj viac, nie jednu. Nech nie je ta jedna chudinka sama. Ale fakt je ten, ze riasy ti neodstrania. Na to ich nebude vela.
emkac
 
Príspevky: 210
Obrázky: 26
Založený: 11 Jan 2005 13:43 pm

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod ranusa » 27 Jan 2010 18:32 pm

Nebudem zakladať nove vlákno tak skusim v tomto viem že niektorý budu alergicky na to ako som postupoval ale klasika ako som čítal niesom sam kupeny set akvaria štrk filter ohrievač.Všetko so mpostavil pekne naaranžoval napustil vodu všetko som nehal pustene 1 den a dal som tam rybky.cca 12 ks živorodky a prisavnikov 2 ks malinke.Už viem že som spravil obrovsku chybu že som nemal zabehnute akvarium.Rybky zatial nekapu ale chcel by som sa tomu vyhnuť aky došlo ku kolapsu kedže je tam mrtva voda chemikalie na štart akvária som použil aj chlor stop.Ak sa da nejak pomôcť tým rybam aby to prežili.Dakujem Palo
ranusa
 
Príspevky: 6
Obrázky: 1
Založený: 27 Jan 2010 18:21 pm

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod renatte616 » 27 Jan 2010 20:04 pm

tazko poradit ked uz su tam... hlavne vodu nevymienaj...aj keby sa zakalila... ja som to tak s prvym akva tiez spravila (nevedela som sa dockat a ryby sup po tyzdni)... nic sa im nestalo... prezili to v pohode... len ich sleduj, udrzuj teplotu, neprekrmuj... skapate odlov... drzim palce... plus ak mas niekoho znameho akvaristu vypytaj si od neho par litrov vody z jeho akva...
Obrázok používateľa
renatte616
 
Príspevky: 357
Obrázky: 3
Založený: 30 Okt 2009 00:34 am
Bydlisko: BA okolie

Re: Uplny pruser, potrebujem pomoc!

Odoslaťod Tomas54 » 27 Jan 2010 20:28 pm

Asi nijak nepomozes, pokial nemas doma zabehnute akvarko, iba ich niekomu dat a cakat, kym sa ti zabehne akva. Ako ho mas velke ? Ale hadam nezdochnu
Tomas54
 
Príspevky: 1527
Obrázky: 9
Založený: 08 Jan 2009 13:47 pm
Bydlisko: Bratislava - Dubravka

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Začínam s akvaristikou

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.