Viperkove 30l Nano Cube :)



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod VipErko » 30 Apr 2012 11:16 am

triscene napísal:este by som bol zvedavy ze cim fotis :)


Je to obycajny digital - Olympus µ-9010, exif zmizol pri orezani okrajov. Sam som bol prekvapeny, ze sa mi ta foto relativne podarila :o
Mozem sem postnut exif data ked sa vratim z prace ak by si mal zaujem..
VipErko
 
Príspevky: 54
Obrázky: 9
Založený: 21 Nov 2009 14:57 pm
Bydlisko: Pezinok

Reklama

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod triscene » 30 Apr 2012 12:02 pm

to by mohlo byt fajn..hoci neviem ci budem moc az tak manipulovat nastavenia v mojom Olympuse ale ako inspiracia sa isto hodi :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod VipErko » 30 Apr 2012 19:30 pm

triscene napísal:to by mohlo byt fajn..hoci neviem ci budem moc az tak manipulovat nastavenia v mojom Olympuse ale ako inspiracia sa isto hodi :)


Takze dam co som nadstavil:
Blesk: nie
Samospust: 12sec
ISO: 64
Vyvazenie bielej: Ziarivka studena biela
Exposure compensation: -0,3
F-number: F/4,5
Fotak polozeny na stolicke... ;)

Fotenie nie je moja silna stránka, ale snad to pomôže.:)
VipErko
 
Príspevky: 54
Obrázky: 9
Založený: 21 Nov 2009 14:57 pm
Bydlisko: Pezinok

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod Glitter » 30 Apr 2012 20:10 pm

Jediné čo ma napadá ti vytknúť je poloha DC, posuň ho nižšie, a viac na predné sklo, je to efektnejšie :) Inak skvelé..
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod TTjopo » 30 Apr 2012 21:14 pm

Podla navodu by mal byt DC umiestneny cca 5-10cm pod hladinou a na ktorej stene a mieste steny akva je podla mna uplne jedno.V podstate v "idealnom" stave prudenia vody by malo byt Co2 v akva rovnomerne a tym padom je uplne jedno kde je DC.Mal by ukazovat vsade rovnako aj ked vo vela pripadoch je realita ina.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod Figaro » 30 Apr 2012 21:41 pm

hm.... ja osobne malé akvárka veľmi nemusím, ale toto je fakt podarené. Pekne, pekne :wink:
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod trinitysk » 01 Máj 2012 10:54 am

@TT jopo, ved prave ze realita je ina, lebo prudenie je nedostatocne alebo je naozaj malo CO2...Najviac CO2 potrebujes hlavne pri dne najma ak mas kobercovky, pri dne sa to totiz aj tvori nasledne najviac rias, kedze je tam najviac sajrajtu...takze ja davam DC vzdy cca 5-10cm nad substrat aby som mal istotu ze prave v tych miestach je CO2 take ake ma byt...Ze mam dost CO2 5cm ci 10cm pod hladinou vody je mi relativne jedno, ked ho nemam dost pri dne...No a ked je ho naozaj dost pri dne, tak viem, ze vo vodnom stlpci blizsie k hladine je ho uz urcite dost...;-) Otestovane...svojho casu som si testoval 3 rovnake DC s rovnakymi naplnami na jednej stene akva v roznych vyskach (pri vyske cca 65cm cista voda...) a bol by si prekvapeny co to robilo, ked som nemal zapnuty honic a co to robilo aj ked som ho zapol...:-)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod Giftzahn » 01 Máj 2012 11:01 am

jj, pokial je akva skutocne "vysoke" .... ma vyznam mat aj dva DC v roznych vyskach ... pri "nizsich" akva je to vo svoje podstate jedno .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod trinitysk » 01 Máj 2012 11:05 am

Zavisi to ale nielen od vysky ale aj od zarastenia, dokonca od toho este viacej...az uvidis moje terajsie akva tak pochopis..:-) Jednoducho prekazky pri prudeni vody s rozpustenym CO2 neumoznia aby si mal CO2 dostatok tam kde potrebujes a je to minimalne indikator pre teba, ze mas nad tym pouvazovat a presmerovat honic ci nieco strihnut (co ale zase moze znamenat nechcenu zmenu zameru pri layoute...)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod VipErko » 01 Máj 2012 11:52 am

Dakujem za navrh na umiestnenie DCcka, pri najbližšej výmene na to pozriem a skúsim prehodiť nizsie :). Neviem ci používate atomizer, ale bola to riadna zmena oproti klasickému difuzeru. Jemné bublinky teraz lietajú po celom akva a to púšťam tak cca 1bublinka Co2/ 8sekund.

Este som zabudol spomenúť, pridávam denne aj 0,5ml easycarba a vo filtri mam purigen ;)

P.s. dakujem za pochvaly :pivo:
VipErko
 
Príspevky: 54
Obrázky: 9
Založený: 21 Nov 2009 14:57 pm
Bydlisko: Pezinok

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod trinitysk » 01 Máj 2012 11:56 am

1 bublinka/8 sekund je ako nic...ako keby si ani nehnojil CO2...Takze bublinky v akva pochybujem, ze budu z takto davkovaneho CO2...;-)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod Glitter » 01 Máj 2012 12:08 pm

Nehrozí, mám tiež atomizér a idem tam cca 2 bps.. a vidím jemné bublinky smerom z outflow, ale žiadna hmla ani nič podobné ako je to prezentované na nete..
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod chnuro » 01 Máj 2012 12:26 pm

Ja mam prietokovy difuzor (jeden DIY a v druhom akva ten o sery) a z outflow nevidim nic a rastlinky bublinkuju ;-). Dokonca sa dá ľahko aj úroveň CO2 prešvihnúť.
btw: 2bps bublem ja do mojej 65-tky (outflow dosť tesne pri hladine).
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod TTjopo » 01 Máj 2012 12:34 pm

Mne sa dokonca ani jemna hmla bubliniek Co2 poletujuca po akva moc nepaci.nevyzera to podla mna tak prirodzene.
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod trinitysk » 01 Máj 2012 13:04 pm

Presne tak, ked ti ale rastlinky zacnu bublat a do toho das prudenie v akva, tak tam tu hmlu mas..ale nie z CO2 ale z O2 od rastliniek...Tiez to nemam, ciste vizualne, velmi rad... :wink:
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod koroner » 01 Máj 2012 16:39 pm

Pekne praca, taketo layouty mi pripominaju reef, mam taky isty atomizer a do 64l idem tusim len pol alebo 1 bps, ale zase 24hod. vkuse :wink: A jemne bublinky po celom akva :x
Obrázok používateľa
koroner
 
Príspevky: 171
Obrázky: 18
Založený: 01 Dec 2008 21:05 pm
Bydlisko: PD

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod TTjopo » 01 Máj 2012 17:17 pm

koroner-ako meras 1/2 bub/s :)
jedine ak 1 bub/2s :wink:
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod koroner » 01 Máj 2012 17:19 pm

TTjopo napísal:koroner-ako meras 1/2 bub/s :)
jedine ak 1 bub/2s :wink:

volnym okom :lol:
Obrázok používateľa
koroner
 
Príspevky: 171
Obrázky: 18
Založený: 01 Dec 2008 21:05 pm
Bydlisko: PD

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod TTjopo » 01 Máj 2012 20:00 pm

Ked reaguhes na posledny prispebok netreba pouzivat citat.
Mas potom dobre volne oko :mrgreen:
Obrázok používateľa
TTjopo
 
Príspevky: 2804
Obrázky: 31
Založený: 07 Mar 2009 19:45 pm
Bydlisko: Trnava

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod astro » 04 Máj 2012 07:47 am

VipErko veľmi pekné, krásne pogostemony a super fotky. :pivo:
Figaro napísal:hm.... ja osobne malé akvárka veľmi nemusím...

Figaro vyskúšaj si jedno, ja som si tiež hovoril tak ako ty kým som neskúsil... :wink:
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2907
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod Giftzahn » 04 Máj 2012 08:17 am

jj, male fesne minicko s dobrou Amazoniou este nikomu neuskodilo ... cize le a len odporucam vyskusat si ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod Figaro » 04 Máj 2012 10:43 am

Už na tom pracujem..... len bude mať trošku väčší objem cca. 110 l :idea:
Onedlho Vám ho predstavím :D
Obrázok používateľa
Figaro
 
Príspevky: 345
Obrázky: 118
Založený: 08 Máj 2011 08:01 am
Bydlisko: Krásnohorské Podhradie

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod trinitysk » 04 Máj 2012 12:40 pm

Tak to sa tesim a som zvedavy zaroven...;-)
Obrázok používateľa
trinitysk
 
Príspevky: 2679
Obrázky: 15
Založený: 01 Máj 2010 09:52 am
Bydlisko: Praha

Re: Viperkove 30l Nano Cube :)

Odoslaťod VipErko » 30 Jan 2014 14:00 pm

Po dlhsom case..
akvarium stale zije, pribudlo dalsie 20 litrove..
zmenene bolo v decembri.

Fotky mobilom, neskor pridam kvalitnejsie :angel:

Plava tam zopar krevetiek, 2x oto, 6 "pygmejov" a nejake galaxky
Prílohy
IMAG0931.jpg
Po zalozeni
IMAG1014.jpg
Aktualne
VipErko
 
Príspevky: 54
Obrázky: 9
Založený: 21 Nov 2009 14:57 pm
Bydlisko: Pezinok

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: MaceKx a 1 hosť.