Zalozenie noveho akvaria.



Technika - filtrácia akvária, problémy s osvetlením, kryty na osvetlenie, reverzná osmóza, aktívne uhlie, ohrev akvária....

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod gabriela » 08 Mar 2005 21:06 pm

:lol: :lol: :lol:
Nechci aby som citovala jedneho zarputileho akvaristu, bojujuceho proti komercii.
Zabudol si na to, ako v tych poroch bude prudit voda a kyslik...
:o
gabriela
 
Príspevky: 885
Obrázky: 48
Založený: 18 Mar 2003 12:21 pm
Bydlisko: Kosice

Reklama

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod NefroniK » 08 Mar 2005 21:57 pm

len taka info, ze ak by som chcel dat tie keramicke valceky (a to by som do tej druhej casti dal) tak by to fungovalo tak, ze voda by najpv isla cez tu cast, kde je ten modry molitan (320cm3) a potom cez keramiku (210cm3 sa tam vojde), pretoze tie "zasobniky" su na sebe, takze si myslim, ze keramika by sa az tak mechanicky nezanasala...
PS: na predchadzajucej strane je obrazok krabice toho filtra, a na druhej strane krabice je napisane:
1) k tej dolnej casti: transparent mechanical filter body for easier control of clogging level (320mc3)
2) k hornej casti: 210cm3 modular cartrige for extra filtration: up to 170gr ceramic rings

Ta prva vec ani nie je dolezita ale ta druha, ze sa dam vojde do 170 gramov keramiky.
Obrázok používateľa
NefroniK
 
Príspevky: 39
Obrázky: 2
Založený: 01 Mar 2005 23:10 pm
Bydlisko: KE

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod tiger » 08 Mar 2005 23:21 pm

presne take akvarko zhanam.Nebudem ti davat dalsie rady ved uz ich tu je az az,ale drzim palce
Obrázok používateľa
tiger
 
Príspevky: 108
Obrázky: 7
Založený: 28 Feb 2005 16:51 pm
Bydlisko: Senec

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod NefroniK » 08 Mar 2005 23:25 pm

tiger napísal:presne take akvarko zhanam.Nebudem ti davat dalsie rady ved uz ich tu je az az,ale drzim palce

dakujem...
len teraz nastala hrozna vec! Musel som zrusit objednavku akva (na poslednu chvilu som to len tak-tak stihol) ale malo by byt mensie (150-180 litrov). Je to fakt velka skoda. Aj filter a ohrievac som uz kupil :( . Dovody su rodinne na poslednu chvilu zmenene :x
Obrázok používateľa
NefroniK
 
Príspevky: 39
Obrázky: 2
Založený: 01 Mar 2005 23:10 pm
Bydlisko: KE

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod joko » 09 Mar 2005 08:44 am

gabriela napísal:Co sa tyka keramiky, nemozem s tebou celkom suhlasit.
Takze trochu suhlasis?
gabriela napísal:Rovnako ako velmi jemny molitan nieje celkom vhodny, lebo sa rychlo zanasa.
Pokial zabespecis nezanasanie, co je sekundarny problem, tak je potom aj podla teba vhodneisi jemny molitan, ved tam prudi voda?
gabriela napísal:Hruby sa zas pomalsie osidluje bakteriami.
Pomalsie ? Ale bo sa uz nemaju kam/kde usidlit? Lebo maju malu povrchovu plochu?
gabriela napísal:Pretoze bakterie potrebuju okrem staleho pristupu potravy - znecistenej vody, aj prisun kyslika.
To je jazne, ale ak z praktickych skusenosti vieme, ze tie bakterie vdrzia aj niekolko minut 1,2,3,10,15,20 - neviem presne, bez kysliku, repektive, bez prudiacej vody (s kyslikom, co tam ostal), tak nevidim najmensi dovod sa obavat o nedostatocny prisun kysliku v tvojich slepich ulickach. Molekuly vody sa pohybuju aj v stojacej vode -ale to uz asi prehanam.
gabriela napísal:Modry biomolitan je vhodny preto, lebo je vyrabany specialne a jeho struktura je vytvorena tak aby v nom neboli tzv slepe ulicky, kde by neprudila voda (potrava kyslik).
Tak toto asi urcite nieje komercia, ked uz :-) Ale netvrdim ze nie je modra-dobra ! :-)

Nechci aby som citovala jedneho zarputileho akvaristu, bojujuceho proti komercii.[/quote] Ak ma pravdu, von s nou, ved ja netvrdim ze som neomylny. O ktorej dobrej firme sa da povedat, ze nieje komercna? Zato ze vyraba a vyvija nove veci, ved jasne ze chce zarobit. Aj ja chodim do prace aj kvoli peniazom, aj preto ze ma bavi.

Mimochodom az do takej mieri som za nezapodieval s tym, ci je viacej vrstiev bakterii na sebe, alebo len jedna. Myslim kvoli prisunu kyslika.

gabriela, ty teda uplne (alebo co konkretne vyvracias) s toho co tvrdia na stranke EHEIM, aspon s toho co som citoval?

Ale prakticky suhlasim, ak dam len molitan do filtra, tak rdsej ten modry, lebo inac by sa jemneisi skor zaniesol, ale zamozrejme tam bude menej bakterii, takze bude plnit mensiu biofiltracnu schopnost. Ale ved co je zakladom filtra, aby sa zaniesol co najskor, aby aj mechanicky filtroval. To je zase na uvazeni, casteisie cistit jemny molitan, menej casto hruby.
Obrázok používateľa
joko
 
Príspevky: 1014
Obrázky: 63
Založený: 07 Mar 2003 21:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod gabriela » 09 Mar 2005 10:24 am

joko, chcelo by sa ti polemizovat? chudak NefroniK, iba ho nastrasime a zamotame.
filter sa zanasa nielen necistotami ale aj samotnymi bakteriami, dokazu dokonca zaniest aj hadice...
keramika je zbytocne tazka a draha. Rovnako by sa do filtra dal nasypat strk ;)
Zatial najlepsie a najkvalitnejsie filtre v mojom osobnom rebricku su: HMF filtre, a najpraktickejsie pohanane vzduchom :)
Ale to je len a len moj osobny rebricek sympatii ;)
Nech si kazdy vytvori ten svoj.
NefroniK, skus ten ohrievac vymenit a tentoraz nie za 200W ale za 150W.
gabriela
 
Príspevky: 885
Obrázky: 48
Založený: 18 Mar 2003 12:21 pm
Bydlisko: Kosice

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod NefroniK » 09 Mar 2005 15:54 pm

gabriela, zatial nebudem menit, pockam az kym bude to akvarko (ved aj tak ho nepouzivam teraz a zaruka je 2 roky, len skoda se som ho otvoril, lebo som si ho chcel zblizka pozriet :lol: ) ale ak by som ho nevymenil aspon bude poriadne zohrievat a na vacsej ploche lebo je dlhy :D
Obrázok používateľa
NefroniK
 
Príspevky: 39
Obrázky: 2
Založený: 01 Mar 2005 23:10 pm
Bydlisko: KE

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod joko » 09 Mar 2005 18:17 pm

gabriela napísal:joko, chcelo by sa ti polemizovat?
Praveze nie, a to mam este jednu temu rozpolemizovanu ... Uz sa mi nechce o tom istom. :wink:

Este k tomu ohrievacu, pri 150-180L akva, je zanedbatelny rozdiel medzi 150W a 200W Podla mna je to v podstate jedno. Staci zabezpecit cirkulaciu vody pri ohrievaci, dat ho k vyvodu fitru a je to.
Obrázok používateľa
joko
 
Príspevky: 1014
Obrázky: 63
Založený: 07 Mar 2003 21:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Zalozenie noveho akvaria.

Odoslaťod joko » 09 Mar 2005 18:27 pm

gabriela napísal:filter sa zanasa nielen necistotami ale aj samotnymi bakteriami, dokazu dokonca zaniest aj hadice...

Hej viem, o tom tu uz davno pisal salik, ze vlaste hadica je tiez biofiter, ked sa raz niekto pytal, ako sa cistia hadice. Ked by hadice niekto cistil, bolo by to vlaste dobre len pre oko, pre lepsi pohlad na hadicu, ale vlastne by sme znizili ucinnost biofiltracie, znizili pocet nitrifikacnych bakterii, ktore si dokazu naist miesto asi vsade v akvariu.
Obrázok používateľa
joko
 
Príspevky: 1014
Obrázky: 63
Založený: 07 Mar 2003 21:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Predchádzajúca

Naspäť na Technika

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: ruy a 0 hostí.