aukro.sk/akvaristika



Zoznam internetových obchodov a vaše skúsenosti.

aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod rzelnik » 02 Dec 2023 08:14 am

https://aukro.sk/akvaristika

Aukro kedysi začalo ako český aukčný portál, neskôr po spojení s poľským Allegrom mierili na strednú Európu, neskôr sa ich cesty rozdelili a dnes Aukro opäť funguje nielen na českom, ale aj na slovenskom trhu, so zohľadnením tradičnej previazanosti týchto dvoch trhov a s plnou integráciou doručovacieho systému Packeta/Zásilkovna.

Zaujímal by ma váš názor na využiteľnosť tohto portálu pre nákup a predaj akvaristického tovaru v porovnaní s eBay-om, ktorý má širší globálny záber, ale slabšie pokrytie krajín strednej Európy vrátane ČR a SR. Pokusne som nahodil na obnovené slovenské Aukro nejaké výrobky a som zvedavý, ako sa roky neprítomnosti na slovenskom trhu podpísali na jeho obľúbenosti u slovenských predajcov a kupujúcich.

A možno tú otázku ešte zovšeobecním: ak by ste chceli ponúknuť na predaj alebo na darovanie nejakú staršiu nevyužívanú akva techniku, kam by ste išli? Zaujíma ma najmä predaj na diaľku cez internet, nie miestne akva burzy - tie pre mňa nie sú dostupné na rozumnú vzdialenosť.
rzelnik
 
Príspevky: 13
Založený: 23 Okt 2021 14:56 pm

Reklama

Re: aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod marlo » 02 Dec 2023 15:18 pm

Momentálne valí reklamu Allegro. Na aukro sa asi troška aj zabudlo.A neviem či zrovna na akva tovar je to správne miesto.
Ja som voľakedy cez to predával knihy a mobily celkom úspešne.

Na SK trhu asi kraľuje čo sa týka použitého tovaru Bazoš. Z vlastnej skústenosti ale musím povedať ,že sa tam vyskytuje množstvo debilov.
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1426
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod rzelnik » 02 Dec 2023 15:37 pm

Bazoš je pre ľudí, čo majú hromadu času na ručné spravovanie obchodu. Ja chcem iba zavesiť na web produkty, počkať si, až sa predajú, poslať balíčky a spočítať peniaze.

Allegro: uvidíme, zatiaľ len prichádzajú na slovenský trh. Už raz sklamali, keď zarezali slovenské Aukro. Aj keď vtedy bolo asi skôr zlyhanie Naspersu, ktorý už s Allegrom nič nemá. Ale je možné, že keď sú teraz konkurenti, zarežú Aukro druhý krát. Taký je biznis.
rzelnik
 
Príspevky: 13
Založený: 23 Okt 2021 14:56 pm

Re: aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod marlo » 02 Dec 2023 15:39 pm

Je hlavne rozdiel či sa bavíme o novom tovare alebo používaných veciach. A o priamej cene alebo o Aukcii.
podla toho si treba vybrat platformu.
Obrázok používateľa
marlo
akvaland.sk
akvaland.sk
 
Príspevky: 1426
Obrázky: 25
Založený: 13 Jún 2002 14:13 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod rzelnik » 02 Dec 2023 15:43 pm

Nie som obchodník, predávam iba veci, ktoré mi ležia doma nevyužité. A aukcia mi vyhovuje v tom, že nemusím rozmýšľať nad optimálnou cenou, trh to rieši za mňa. Takže pre mňa zatiaľ Aukro víťazí. Ak Allegro nepredáva použité veci, tak je pre môj prípad vlastne nepoužiteľné.
rzelnik
 
Príspevky: 13
Založený: 23 Okt 2021 14:56 pm

Re: aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod IvanaL » 02 Dec 2023 21:39 pm

Môj názor - Na CZ aukre som kedysi nechala dosť € za porcelán. Trocha ho zbieram. Na predaj/kúpu podobných produktov je aukro skvelé. Viem koľko je môj cenový strop a viem ako veľmi šálku či cukorničku chcem. Tam je aukcia fajn. Ale ak hľadám spotrebný tovar, jedine bazoš. Inzeráty "cena dohodou" ani neotváram, nemám chuť si vypisovať o cene či sa handrkovať. Chcem si pozrieť stav produktu, chcem vedieť cenu, porovnám oplatí-neoplatí. Akvaveci kupuješ, keď ich potrebuješ. Takže ak potrebujem teplomer, ventilátor či filter, isto nebudem čakať na koniec aukcie. A kupovať si ich do zásoby "ak náhodou budem potrebovať", na to má asi málokto odkladací priestor. Aj bez toho máme asi všetci doma dosť nepoužívaných zbytočností. Aspoň teda ja ako začiatočník:)
IvanaL
 
Príspevky: 136
Obrázky: 0
Založený: 29 Júl 2023 18:29 pm
Bydlisko: Komárno

Re: aukro.sk/akvaristika

Odoslaťod rzelnik » 02 Dec 2023 23:24 pm

Ja som Bazoš trochu skúšal, ale mne ten spôsob, akým to funguje, vôbec nesadne - o všetkom sa dohadovať cez e-mail, prípadne nebodaj po telefóne. Chcem to mať na pár klikov, ako nákup v eshope - aj z pohľadu kupujúceho, aj z pohľadu predávajúceho. Ale to s tým čakaním na koniec aukcie - to dáva zmysel. Aj ja už som zvažoval, že tam dám rovno možnosť "Kúp teraz". Možno neskôr, keď sa naučím lepšie odhadovať primeranú cenu pre ten-ktorý výrobok. Inak aukcia bežne trvá týždeň, čo nie je nijak extra dlhý čas. Niektorým malým eshopom toľko trvá spracovanie a odoslanie objednávky. No veď uvidíme, budem to priebežne vylaďovať. Ďakujem za postrehy.
rzelnik
 
Príspevky: 13
Založený: 23 Okt 2021 14:56 pm


Naspäť na Internetové obchody

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.